Pokazeny TV

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
voodoo
Nováček
Nováček

Pokazeny TV

Příspěvek od voodoo »

Je to trosku mimo IT, ale snad mi niekto z vas poradi.

Mam doma starsi TV Philips. Uz ma peknych par rokov, ale zatial mi postacuje. V poslednom obdobi zacal blbnut:

Pri zapnuti sa hned vypne obraz i zvuk. Na obrazovke zostane svietit maly bod v strede, je pocut slaby piskot, ukazovatel programu na displeyi sa vypne. Nejaky cas to robil jedenkrat, stacilo ho vypnut (na tvrdo, lebo na ovladanie vtedy nereaguje) a potom isiel v pohode. Teraz to robi stale, pripadne ide par minut a zase. Robilo to aj pri prepinani vstupu antena/scart. Na zaciatku mu aj skace obraz - horizont sa pohybuje hore-dole, po chvilke sa to ustali.

Vdaka za pomoc.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

maly bod ve stredu, to jsou nejspis v cudu obvody pro vychylovani paprsku, zkus tu televizi (vypnutou a vytazenou ze zasuvky!) otevrit, vyluxovat a zyhybat vsemi konektory, jestli tam neni nejaky studeny spoj...
jinak asi vyhodit a koupit novou, dneska uz se TV opravovat skoro nevyplati...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
voodoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od voodoo »

Dony píše:maly bod ve stredu, to jsou nejspis v cudu obvody pro vychylovani paprsku, zkus tu televizi (vypnutou a vytazenou ze zasuvky!) otevrit, vyluxovat a zyhybat vsemi konektory, jestli tam neni nejaky studeny spoj...
jinak asi vyhodit a koupit novou, dneska uz se TV opravovat skoro nevyplati...
ok, dnes to skusim a dam vediet, ako to dopadlo... vdaka za radu...
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

vypada to mozna na "horizontalni rozklad", vetsinou nejaky IO, ktery by bylo vhodne vymenit a nebo zkusit lepe chladit, protoze jak pises ted je to horsi, coz ma urcite souvislost s venkovni teplotou

pokud cokoliv vypne (horizontal, vertikal, VN obvody), tak v te souvislosti zacne piskat VN trafo

dale bych zkusil propajet vyvody z VN trafa a spinacich tranzistoru (jsou pridelane na vetsich chladicich)
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
voodoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od voodoo »

Vcera som to skusil trochu precistit, ale zatial to nepomohlo. Trosku ma matie, ze to potom nereaguje na nic okrem tvrdeho vypnutia. Podobne to "zamrzne", aj ked prepnem vstup signalu na scart (uz len samotne prepnutie, ani tam nemusi byt nic pripojene).

Teraz mam rozburany byt (nove 230V rozvody) a cez vikend odchadzam na tyzden na dovolenku. Asi uz nebudem mat dost casu na letovanie, ale uvidim...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“