Projekt: Dragon`s Lair

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Projekt: Dragon`s Lair

Příspěvek od Lamicz »

Takze jsem uz dospel do urcite faze vyvoje me case a s dovolenim bych s s vami o ni podelil, doufam, ze neurazi ;)

Faze projektu:
-----------------

1) okno do bocnice u Duda
2) cervena katoda, laserem vyrobeny dracci do 3mm duralu
3) katoda dana pryc (svitila ruzove...), nahrazena homemade LED listou, pozdeji pridana 2. na boku pro nasviceni Zalmana
4) vyrezana 120mm dira nahore, zvetsena predni na 120, koupeny fany, vyrobeny 120mm varianty dracku
5) mod Zalmanu na CPU, vrtulka odmontovana a nahrazena 120mm tichym fanem od Ximy, vrchni fan koupen svitici CM
6) vymenen fan ve zdroji za stejny CM
7) lak
8) cire plexi v bocnici nahrazeno silnejsim (4mm) kourovym, dira uprostred na 80mm fan zrusena. Dozadu vyrezan ctverecek z kourovyho plexi a zakryta 80mm dira od vyroby
9) kompletni navrh predku v AutoCadu, vyrobeno laserem z 4mm kouroveho plexi

Cile:
-----

Flexo, cerna mechanika (asi lakem), urcite mne jeste neco napadne :)

Takze to by asi ve zkratce byly faze projektu, casemod to nebyl levny (ale zase BT to taky nebyl ;) ), proto se vyrabel hodne dlouho. Nejdrazsi byla vyroba tech dracku (700,- prvnii 80mm s prekreslenim navrhu pro CNC + 450,- kazdy dalsi), avsak IMHO to bych tak nikdy doma nevypizlal... Puvodne jsem zacal bednu upravovat pouze na ucinne a tiche chlazeni, ale pak mne to nejak chytlo vic :-D. Jeste to urcite ma rezervy na vylepseni, hlavne flexo a ta hnusna bila mechanika, ale ja osobne uz jsem celkem spokojen :oops:... Diky za vsechny navrhy a namety ;)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Vsechny fotky na http://lamicz.benghi.org/photos.php?CatId=PC&ammount=10
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Máš to celkem pěkný, ale to kouřový plexi by mělo být víc zakouřený ... je prostě moc vidět dovnitř :-( .... 7/10

P.S. Krytům na fany moc nefandim, ale ten dráček je fakt dost dobrej !
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

vypadá to dobře :) hlavně ti dráčci :inlove: ale chtělo by to dát do barvy ty mechaniky... :)
už není :(
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Ty dráčky jsme mohli obdivovat už před nedávnem na OC, kde tě za ně poměrně dost kamenovali, žejo? Mě osobně se hodně líběj a ty prachy za to určitě stojej. Pěkná je i barva, viděl jsem to ve fázi bez nástřiku a to nebylo ono, takhle to je paráda. Ale myslím, že k té červené by se více hodilo kouřové plexi šedého odstínu (to mám já :oops: ) než tohle do hněda, ale to je tvoje věc. Nějak nechápu, proč sis nechával ten předek řezat laserem, není tam nic složitýho, to je práce na 2hodiny v dílně. Kdyby tam byl ten dráček vyfrézovanej v plexi, to by bylo jiný, ale takhle to trochu postrádá smysl. A ještě se mi nezdá to předsazení. Bylo by pěkný, ale v tom případě, že by na předku case byl plech, třeba také v červené a přes to ještě plexi, třeba i předsazený, ale jen tak 1cm. Něco jako měl Gmono case nebo R103 od 3R :wink: To je ale jen můj názor, třeba jsi to právě tak nechtěl.

Jinak za mě 8/10, právě za ten předek trochu minus...

//A ještě, když už jsi nechával řezat laserem to plexi, tak by nebylo pšatný udělat novej kryt an toho Zalmana (regulátor) a třeba to nechat potisknout (tamponovej tisk) :wink:
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Jak pise Stoobi - s tim prednim plexi stitem sis mel vic pohrat, kdyz uz sis ho nechaval rezat laserem.
Osobne bych to vyresil tak, ze bych do nej vyrezal diry na ovladaci prvky regulatoru, mechaniky by byly az za plexi - v nem by byl jen otvor na tray a na tlacitka - celo traye a tlacitka bych vyrobil ze zbytku plexi a nalepil je tam treba oboustrannou lepici paskou (neprisel bys o zaruku), pripadne to udelat ala stealth mod. Vyresil by se tak tvuj problem s bilou mechanikou a modrym regulatorem - byly by castecne skryty za plexi. Jak uz psal Stoobi - ta mezera za prednim plexi je moc velka - neslo by zasunout ty mechaniky a spol. vic dovnitr? Taky je dost hnusne to, ze tam je videt nenastrikany plech, coz je jako pest na oko (co takhle ho nastrikat taky).
A nejak nechapu, proc neni ten predni fan uprostred, ale posunuty na kraj?
Napad jsi nemel spatny, ale ta realizace dost pokulhava - mohlo to vypadat dost luxusne, kdyby bylo vsechno schovane za plexi predkem, ale takhle se to nejak minulo ucinkem...
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Dekuji za reakce, vsak od toho je to projekt, jeste to neni hotove, akorat si uz myslim, ze uz je "co" ukazat ;). Ten predek se musi jeste trochu vylepsit, to je mi jasny.
2 Stoobi: Diky za 8/10, od tebe si toho fakt vazim, i za to 7/10, ja vim, ze to neni nic moc slozityho to plexi, a ze ten laser byl zbytecnej, ale ja nemam zadnou dilnu, cely jsem to delal se znamym v dilne primocarkou, ale ten predek musi byt presne rovnej a druhej problem byl ten obdelnik na mechaniky, protoze je to strasne uzky prouzek od kraje a navic jeste uprostred je dira. To chce aspon stojanovku a poradnou primocarku se sverakem, coz nema bohuzel ani ten znamej. A na ten obvod to musi byt cirkula, aby to bylo rovny, to proste v ruce neudrzis. (Vim, o cem mluvim, 1. verzi jsme vyrabeli rucne...)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jj, pokud nemáš dílnu, tak se to dá chápat. Ono by v podstatě na ten předek stačila přímá bruska a stůl, ale pokud jí nemáš, tak je to špatný.

Ale spíš by mě zajimalo, jestli ještě něco uděláš pod tím plexi. Osobně bych třeba tu díru, kde je vidět na disk zadělal. A podobným stylem to upravil celý...no prostě jak jsem psal výše...
Odpovědět

Zpět na „Projekty“