potřeboval bych trošku poradit s exchange serverem a dns.
Mám tři dotazy:
1. Od jisté doby se mi v prohlížeči událostí začaly objevovat tyto hlášky:
událost od MSExchangeTransport
A non-delivery report with a status code of 5.4.0 was generated for recipient rfc822;haha@suma.aliok.idv.tw (Message-ID <agc-9w$-10td5@xmz6df>).
Causes: This message indicates a DNS problem or an IP address configuration problem
Solution: Check the DNS using nslookup or dnsq. Verify the IP address is in IPv4 literal format.
a událost od smtpsvcA non-delivery report with a status code of 5.3.0 was generated for recipient rfc822;ita@gjfc.com (Message-ID <SERVERTOdITblCBA7x500000994@serverto.Toscada.local>).
Causes: Exchange mistakenly attempted mail delivery to an incorrect MTA route.
For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
Solution: Check your route and topology; use the winroute tool to ensure the routes are properly replicated between servers and routing groups
Služba SMTP se nemůže připojit k serveru DNS x.x.x.x (jedná se o server v naší síti který běžně používáme pro všechna připojení). Použitý protokol je UDP. Server pravděpodobně není v provozu nebo je nedostupný.
DNS i IP se zdají v pořádku. Ten server normálně jede a občas tam proskočí toto. Už se i stalo že se sám restartoval. Firewall je linuxový router který má namapovaný jen určité porty. Vir v serveru není. Kdyby se našel člověk co by dokázal poradit tak by to bylo super.Služba SMTP se nemůže připojit k žádnému serveru DNS. Buď není žádný konfigurován, nebo jsou všechny mimo provoz.
2. Taková lehká na odlehčení: jaké porty musím ve firewallu povolit abych mohl k exchange přistupovat přez Outlook z jiného pc?
3. A jedna hloupá otázka která asi nemá s popisovaným problémem nic společného, ale co kdyby náhodu. Poslední problém je, že jsem instaloval všechne hw a přezto mi v systému zbylo jedno zařízení bez driverů. Stáhl jsem všechno, ale žádný ovladač na to nepasuje. Neřešil to někdo?
! Doplním že se jedná o server IBM xSeries 226,instalovaný os je Windows 2003 SB Premium