Problém s Exchnage, dns

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Problém s Exchnage, dns

Příspěvek od cabman »

Zdravim,
potřeboval bych trošku poradit s exchange serverem a dns.
Mám tři dotazy:
1. Od jisté doby se mi v prohlížeči událostí začaly objevovat tyto hlášky:
událost od MSExchangeTransport
A non-delivery report with a status code of 5.4.0 was generated for recipient rfc822;haha@suma.aliok.idv.tw (Message-ID <agc-9w$-10td5@xmz6df>).
Causes: This message indicates a DNS problem or an IP address configuration problem
Solution: Check the DNS using nslookup or dnsq. Verify the IP address is in IPv4 literal format.
A non-delivery report with a status code of 5.3.0 was generated for recipient rfc822;ita@gjfc.com (Message-ID <SERVERTOdITblCBA7x500000994@serverto.Toscada.local>).
Causes: Exchange mistakenly attempted mail delivery to an incorrect MTA route.
For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
Solution: Check your route and topology; use the winroute tool to ensure the routes are properly replicated between servers and routing groups
a událost od smtpsvc
Služba SMTP se nemůže připojit k serveru DNS x.x.x.x (jedná se o server v naší síti který běžně používáme pro všechna připojení). Použitý protokol je UDP. Server pravděpodobně není v provozu nebo je nedostupný.
Služba SMTP se nemůže připojit k žádnému serveru DNS. Buď není žádný konfigurován, nebo jsou všechny mimo provoz.
DNS i IP se zdají v pořádku. Ten server normálně jede a občas tam proskočí toto. Už se i stalo že se sám restartoval. Firewall je linuxový router který má namapovaný jen určité porty. Vir v serveru není. Kdyby se našel člověk co by dokázal poradit tak by to bylo super.

2. Taková lehká na odlehčení: jaké porty musím ve firewallu povolit abych mohl k exchange přistupovat přez Outlook z jiného pc?

3. A jedna hloupá otázka která asi nemá s popisovaným problémem nic společného, ale co kdyby náhodu. Poslední problém je, že jsem instaloval všechne hw a přezto mi v systému zbylo jedno zařízení bez driverů. Stáhl jsem všechno, ale žádný ovladač na to nepasuje. Neřešil to někdo?

! Doplním že se jedná o server IBM xSeries 226,instalovaný os je Windows 2003 SB Premium
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ad3 - zeptej se IBM, urcite ti poradi
ad2 - zalezi na tom, jak chces pristupovat, jestli exchange klientem, pop3, nebo imap4, z toho pak vyplyvaji prislusne porty
ad1 - nemuze se stat, ze je nekdy DNS server nedostupny, pokud mate jen jeden? (vypadek vnitrni site, vypadek spojeni s internetem, ten DNS je urcite nastaveny jako forwarder, takze by se to stat mohlo, ze nekdy neodpovi)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Problém s těma chybama jsem již vyřešil. Píše se o něm v článku http://support.microsoft.com/?kbid=886208. Zajímavé je že se odstranil i ten problém s DNS.
Připadá mi to že si chtěl někdo udělt spamový server.

Přistupovat k exchange chci přez imap4. Myslel jsem že bude stačit port tcp:143, ale nestači. Tak to musím ještě prozkoumat.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Tak je to v p...... Vydrželo to ani ne tři dny a ve frontách mám několik tisíc e-mailů které jsou spam.

Uvítal bych jakékoliv řešení protože mě už došly nápady :sad:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“