"vytuhnuti" pocitace, detekce IDE az po vypnuti
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
"vytuhnuti" pocitace, detekce IDE az po vypnuti
Divam se takhle na TV v kompu, pri tom rozbaluju nejakej archiv, najednou se vsechno krome tv zasekne, nebyt televize tak reknu ze komp klasicky vytuhl (porad sviti kontrolka HDD). Natvrdo jej restartuju a ejhle , bootovani se zastavi na detekci IDE zarizeni, cekam minutu...nic se nedeje. Vypnu zapnu pocitac, vse v poradku. Obdoba tohodle problemu se mi stava cca kazdy druhy den. Muzete mi nekdo poradit cim to muze byt. Mam nejnovejsi BIOS, aktualizovane drivery. Diky za pomoc.
Naposledy upravil(a) Alois dne sob 27. pro 2003, 00:08, celkem upraveno 1 x.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- Shit
- Odborník PCT
Re: "vytuhnut" pocitace, detekce IDE az po vypnuti
Nechci tě strašit, ale buď odchází na disku elektronika nebo začíná blbnout řadič disku na bordu. Zkus ten disk na jiným PC, pokud udělá to samý, vypadá to na disk, pokud ne, tak řadič na bordu. Vyzkoušej dokud to trochu chodí HDD utilitu od výrobce disku. Najdeš ji v netu na stránkách výrobce HD. V tvým případě IBM fittnes test na http://www.ibm.com/storage ...nebo nějak tak.Alois píše:Divam se takhle na TV v kompu, pri tom rozbaluju nejakej archiv, najednou se vsechno krome tv zasekne, nebyt televize tak reknu ze komp klasicky vytuhl (porad sviti kontrolka HDD). Natvrdo jej restartuju a ejhle , bootovani se zastavi na detekci IDE zarizeni, cekam minutu...nic se nedeje. Vypnu zapnu pocitac, vse v poradku. Obdoba tohodle problemu se mi stava cca kazdy druhy den. Muzete mi nekdo poradit cim to muze byt. Mam nejnovejsi BIOS, aktualizovane drivery. Diky za pomoc.
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No spis by to mel byt WD, na nem mam system, na IBM nemel duvod sahat... . UZ jsme jeden vyreklamoval, bracha dva, ja jim rikal at mi daji vymenou seagate...nepristoupili na to, ted budu ¨drsnej, odstoupim od kupni smlouvy a at mi vrati pekne 5 000 co pred 3mi lety stal... . DIky... .Shit píše:Nechci tě strašit, ale buď odchází na disku elektronika nebo začíná blbnout řadič disku na bordu. Zkus ten disk na jiným PC, pokud udělá to samý, vypadá to na disk, pokud ne, tak řadič na bordu. Vyzkoušej dokud to trochu chodí HDD utilitu od výrobce disku. Najdeš ji v netu na stránkách výrobce HD. V tvým případě IBM fittnes test na http://www.ibm.com/storage ...nebo nějak tak.Alois píše:Divam se takhle na TV v kompu, pri tom rozbaluju nejakej archiv, najednou se vsechno krome tv zasekne, nebyt televize tak reknu ze komp klasicky vytuhl (porad sviti kontrolka HDD). Natvrdo jej restartuju a ejhle , bootovani se zastavi na detekci IDE zarizeni, cekam minutu...nic se nedeje. Vypnu zapnu pocitac, vse v poradku. Obdoba tohodle problemu se mi stava cca kazdy druhy den. Muzete mi nekdo poradit cim to muze byt. Mam nejnovejsi BIOS, aktualizovane drivery. Diky za pomoc.
/edited MNo mam win xp, utilitu od WD to nebere, el neco mi rika, ze by mel stacit nakej program detekujici smart ne??n Program Activesmart hlasi, ze je vse OK... . Tkaz ebych to videl na tu desku...to se zase bude velice snadno dokazovat zavada , v monime jsme si uzil svy, ted se chlubi ze zrychlili a zefektivnili reklamace, tak jsme zvedavej, jetsli to poznam
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- Shit
- Odborník PCT
V každým případě zapoj na "kšandu" jen jeden disk a udělej test na IBM fitnest testem a na WD jejich utilitou (je na jejich stránkách). To že máš podezření na WD je pěkný, ale i IBM nevylučuj. Mně se tohle stalo před týdnem, měl jsem WD 800JB a IBM 40 Deskstar - podezíral jsem IBM a nakonec byl v prd*li 3měsíce starej WD. Pokud blbne elektronika na jednom, tak ti můžou kecat utility i na druhým HD, pokud jsou na jednou kanále..Vyzkoušej i novou kšandu-taky zdroj problémů, popř. zapoj kšandu na druhej kanál.Alois píše:No spis by to mel byt WD, na nem mam system, na IBM nemel duvod sahat... . UZ jsme jeden vyreklamoval, bracha dva, ja jim rikal at mi daji vymenou seagate...nepristoupili na to, ted budu ¨drsnej, odstoupim od kupni smlouvy a at mi vrati pekne 5 000 co pred 3mi lety stal... . DIky... .Shit píše: Nechci tě strašit, ale buď odchází na disku elektronika nebo začíná blbnout řadič disku na bordu. Zkus ten disk na jiným PC, pokud udělá to samý, vypadá to na disk, pokud ne, tak řadič na bordu. Vyzkoušej dokud to trochu chodí HDD utilitu od výrobce disku. Najdeš ji v netu na stránkách výrobce HD. V tvým případě IBM fittnes test na http://www.ibm.com/storage ...nebo nějak tak.
/edited MNo mam win xp, utilitu od WD to nebere, el neco mi rika, ze by mel stacit nakej program detekujici smart ne??n Program Activesmart hlasi, ze je vse OK... . Tkaz ebych to videl na tu desku...to se zase bude velice snadno dokazovat zavada , v monime jsme si uzil svy, ted se chlubi ze zrychlili a zefektivnili reklamace, tak jsme zvedavej, jetsli to poznam
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak sjem otestoval IBM Fitness Testem IBM i WD disk, vysledek: operation comlpeted successfully, Disposition Code = 0X00, bez chyby. Vysledek WD tetsu na WD disk: NO ERRORS FOUND...vypada to na desku ... .Shit píše:V každým případě zapoj na "kšandu" jen jeden disk a udělej test na IBM fitnest testem a na WD jejich utilitou (je na jejich stránkách). To že máš podezření na WD je pěkný, ale i IBM nevylučuj. Mně se tohle stalo před týdnem, měl jsem WD 800JB a IBM 40 Deskstar - podezíral jsem IBM a nakonec byl v prd*li 3měsíce starej WD. Pokud blbne elektronika na jednom, tak ti můžou kecat utility i na druhým HD, pokud jsou na jednou kanále..Vyzkoušej i novou kšandu-taky zdroj problémů, popř. zapoj kšandu na druhej kanál.Alois píše: No spis by to mel byt WD, na nem mam system, na IBM nemel duvod sahat... . UZ jsme jeden vyreklamoval, bracha dva, ja jim rikal at mi daji vymenou seagate...nepristoupili na to, ted budu ¨drsnej, odstoupim od kupni smlouvy a at mi vrati pekne 5 000 co pred 3mi lety stal... . DIky... .
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zvuky zadny pri zaseku...akorat jsme si proti puvodnimu WD vsiml, ze obcas v case krapet lehounce cvakne, pocitac se na chvili pritrhne (tak 1 sec)...jakoby disk startoval z nejakyho klidovyho rezimu nebo jak to pospat, pritom je ve woknech nastaveno nevypinat.... Uz drive jsme tu resil problem ze IBM nemuzu dat jako mastera, pokud je tomu tak, nenadetekuje se IDE... .Marsellus Wallace píše:vydává to nějaké zvuky při tom záseku ?
IBM prehratej neni ma 36 stupnu, ani ho moc nehonim, WD master se zapoti vic
- Shit
- Odborník PCT
Bohužel jsem měl taky MSI NForce Delta Zkus nastavit v biosu frekvence CPU i sběrnice na max.133MHz. Mě to pomohlo, ale s takhle degradovanou deskou nešlo dělat -šlo,ale.... - na DOS je to teď ale DĚLO Pokud to pomůže, tak hoď paměti někam jinam, já je hodil do MSI KT600 a absolutně stabilní viz. dole, "dosový NForce stačej 266".Alois píše:zvuky zadny pri zaseku...akorat jsme si proti puvodnimu WD vsiml, ze obcas v case krapet lehounce cvakne, pocitac se na chvili pritrhne (tak 1 sec)...jakoby disk startoval z nejakyho klidovyho rezimu nebo jak to pospat, pritom je ve woknech nastaveno nevypinat.... Uz drive jsme tu resil problem ze IBM nemuzu dat jako mastera, pokud je tomu tak, nenadetekuje se IDE... .Marsellus Wallace píše:vydává to nějaké zvuky při tom záseku ?
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hele ted mam pocit ze to bude zdrojem, pretaktoval jsme procak na 3000+, zvysil na max napeti agp a dram, zapnut jsem tv , jedno jeddnoduchy 3d demo, a k tomu jsem z obou cd romek kopiroval na oba disky soucasne....pri ukonceni kopirovani se to uspesne hryzlo jak popsano v mem dotazu.Shit píše:Alois píše: zvuky zadny pri zaseku...akorat jsme si proti puvodnimu WD vsiml, ze obcas v case krapet lehounce cvakne, pocitac se na chvili pritrhne (tak 1 sec)...jakoby disk startoval z nejakyho klidovyho rezimu nebo jak to pospat, pritom je ve woknech nastaveno nevypinat.... Uz drive jsme tu resil problem ze IBM nemuzu dat jako mastera, pokud je tomu tak, nenadetekuje se IDE... .
V pretaktovanym stavu se zvysenejma napetima mi klesa napeti na +12 V vetvi na 11,92...nevim do jaky miry to tutove svedci o my teorii zdroje, kazdopadne dle informaci na tomto foru je ma sestava co se tyce zdroje minimalne na hranici a tim kdyz koupim 450W z shopiku tady na pctuningu nic nepokazim. Za zhruba 1300 Kc, nekupte to, kdyz je to tak levny
/edited nesvedci to o teorii zdroje , s novym 450W jsou hodnoty napeti obdobne...
Naposledy upravil(a) Alois dne pát 2. led 2004, 12:32, celkem upraveno 1 x.
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ode dneska mam novej zdroj, 450 W, uz 2x nedetekovalo IDE...pomohlo az vypnuti kompiku. Zdroj jsme vyloucil, ted uz zbyva vyloucit jen desku, z provozu..at si ji v monime sezerou...Bohužel jsem měl taky MSI NForce Delta Zkus nastavit v biosu frekvence CPU i sběrnice na max.133MHz. Mě to pomohlo, ale s takhle degradovanou deskou nešlo dělat -šlo,ale.... - na DOS je to teď ale DĚLO Pokud to pomůže, tak hoď paměti někam jinam, já je hodil do MSI KT600 a absolutně stabilní viz. dole, "dosový NForce stačej 266".
/edit nova informace:
zdroj: http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=8133
n some situations the LeadTek K7NCR18 series of motherboards with stop at "Detecting IDE Devices" when using a Western Digital hard drive.
There are two solutions to this issue:
1) You must cut the first two wires on the "red" side of the IDE cable just under the IDE connector where the Western Digital hard drive will be installed.
2) You can contact Western Digital support and request that they send you a "special" cable which has already been pre-cut to enable detection of the hard drive by the motherboard.
Tedy: Mozna jsem pripad, kdy nektere desky blbe deekuji starsi WD BB.
Prozatim dam westerna pryc a uvidim... .