zdar,
v clanku http://www.zive.sk/h/Spravy/AR.asp?ARI=113823&CAI=2105 sa pisalo o zlacnovani cpu...neviete kedy nahodov sa to prejavi aj na Slovensku?
Zlacnovanie CPU u intelu
- JIV
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- HAL9000
- Začátečník

No to teda fakt nevieme
- jinak ceny komponentů PC nebo třeba i digitálních foťáků jsou v SR i přes platný kurs Kč/Sk docela
. Třeba DF se vyplatí našim bratom kupovat a posílat z ČR na dobírku - ušetří se tisíce SK - něco jako by Češi nakupovali na eBay
- znám několik konkrétních příkladů.
Obecně by mělo platit, že koncové ceny vycházejí ze základních dolarových cen Intelu a AMD z jejich ceníků při odběru 1000 ks. Pokud ne, je to docela lichva.
Jinak teď je dost velký zmatek v cenách - třeba u procesorů Intelu je totální guláš u prodejců po slevě Pentií M - někteří už slevnili Dothany 2,0GHz ze 13000 na cca 9000 a nižší frekvence úměrně, ale jinde ještě chrápou a snaží se zákazníky natáhnout, v cenách jsou několikatisícové rozdíly - do cen notebooků se tyto slevy ještě nepromítly vůbec ( samozřejmě u těch, co jsou na skladě to nepřipadá v úvahu, ty maj zamontovaný Dothan ještě za drahotu, něco jiného je konfigurovatelný NB, do kterého by měl jít procák na objednávku už za tu podstatně výhodnější cenu, já bych si taky na tu změnovou cenu v konfiguraci dal sakra bacha ) a jak známe české prodejce, bude to až last minits
. Totéž platí u Celerů a Sempronů - mají jít o něco dolů ale zatím samozřejmě nešly - nebo ať tady prodejci prezentují, že už mají všechny ceny Intelu a AMD z nových ceníků zahrnuty do koncových cen a deklarují tyto slevy oproti cenám z právě uplynulého období 
Vím, že jsem Ti nepomohl, ale snažil jsem se jen obecně nastínit situaci.
Obecně by mělo platit, že koncové ceny vycházejí ze základních dolarových cen Intelu a AMD z jejich ceníků při odběru 1000 ks. Pokud ne, je to docela lichva.
Jinak teď je dost velký zmatek v cenách - třeba u procesorů Intelu je totální guláš u prodejců po slevě Pentií M - někteří už slevnili Dothany 2,0GHz ze 13000 na cca 9000 a nižší frekvence úměrně, ale jinde ještě chrápou a snaží se zákazníky natáhnout, v cenách jsou několikatisícové rozdíly - do cen notebooků se tyto slevy ještě nepromítly vůbec ( samozřejmě u těch, co jsou na skladě to nepřipadá v úvahu, ty maj zamontovaný Dothan ještě za drahotu, něco jiného je konfigurovatelný NB, do kterého by měl jít procák na objednávku už za tu podstatně výhodnější cenu, já bych si taky na tu změnovou cenu v konfiguraci dal sakra bacha ) a jak známe české prodejce, bude to až last minits
Vím, že jsem Ti nepomohl, ale snažil jsem se jen obecně nastínit situaci.