Webkamera
Moderátor: L4mka
- JJ
- Začátečník

-
Webkamera
Zdravím,
nevím, jestli jsem ve správném fóru, ale snad jo. Potřeboval bych poradit s nákupem webkamery. Nemám s tím vůbec zkušenosti. Jak jsem tak zjistil ze čtení parametrů, tak bych rád nějakou s nativním rozlišením 640x480, cenově řekněme do 1500. Prosím poraďte značku nebo nějaké záludnosti, na které si dát pozor. Jestli by měla být USB 2.0 nebo jestli stačí USB 1.1 atd.
A pak bych se chtěl zeptat, jestli někdo víte o nějakém šikovném software na videochatování. Slova jako Yahoo messanger nebo MSN ve mě vyvolávají nevolnost, ale možná zbytečně. Co byste doporučili? Díky moc.
nevím, jestli jsem ve správném fóru, ale snad jo. Potřeboval bych poradit s nákupem webkamery. Nemám s tím vůbec zkušenosti. Jak jsem tak zjistil ze čtení parametrů, tak bych rád nějakou s nativním rozlišením 640x480, cenově řekněme do 1500. Prosím poraďte značku nebo nějaké záludnosti, na které si dát pozor. Jestli by měla být USB 2.0 nebo jestli stačí USB 1.1 atd.
A pak bych se chtěl zeptat, jestli někdo víte o nějakém šikovném software na videochatování. Slova jako Yahoo messanger nebo MSN ve mě vyvolávají nevolnost, ale možná zbytečně. Co byste doporučili? Díky moc.
- Don_N
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
Tak kameru už mám. Nakonec jsem koupil Geniuse VideoCam Slim Clip. Má 640x480 a stojí necelejch 700. Paráda. Navíc má velmi vydařený design, žádná taková ta koule s dírou, jak teď vypadají skoro všechny.
No, nakonce chatuju přes MSN messanger, i když to není optimální, tak to jakž takž funguje. Akorát zvuk se často seká a není to ono. Většinou koukám přes MSN a mluvím přes skype. ICQ 5 si fakt instalovat nebudu. Používám Jabber a icq tam mám přes gateway. A jsem naprosto spokojen
No, nakonce chatuju přes MSN messanger, i když to není optimální, tak to jakž takž funguje. Akorát zvuk se často seká a není to ono. Většinou koukám přes MSN a mluvím přes skype. ICQ 5 si fakt instalovat nebudu. Používám Jabber a icq tam mám přes gateway. A jsem naprosto spokojen
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nema nahodou Skype taky video?JJ píše:Tak kameru už mám. Nakonec jsem koupil Geniuse VideoCam Slim Clip. Má 640x480 a stojí necelejch 700. Paráda. Navíc má velmi vydařený design, žádná taková ta koule s dírou, jak teď vypadají skoro všechny.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no já mam webku přes digitální foťák
objevil sme to cca před rokem, že to na svym foťáku mám
byl sem rád a šťatsnej... mam ho zapojenej a místo baterek sme si koupil adapter a ted muzu bejt jak dlouho na webce... používam to přes msn messenger a obraz je plynulej a zvuk taky super... záleží na rychlosti připojení a na tom co má ta druhá strana za připojení.... jinak je to Fujifilm FinePix A405...
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- JJ
- Začátečník

-
- cabman
- Středně pokročilý

To jsme testoval s dost špatným výsledkem.Don_N píše:Nekde jsem cetl ze pres BlueTooth lze (s nejakým programem) z SE K700i udelat web cameru...
Problém je v tom že ten program snímal jednotlivé fotky ... takže z kamerování nic nebylo.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Iguka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
po nainstalování prográmku Spontamia4IM http://www.video4im.com/ by měla být při skype webkamera funkční, ale nezkoušel jsem to.JJ píše:No, leda že by nějakej novej skype. Mám 1.3.0.66 a ten to pokud vím neumí. Ale myslím, že se něco chystá.
Nevíte jakej má datovej tok webkamera při rozlišení 640x480 ?
to JJ: Jak rychlý máš připojení k internetu?
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro