Webkamera

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Webkamera

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
nevím, jestli jsem ve správném fóru, ale snad jo. Potřeboval bych poradit s nákupem webkamery. Nemám s tím vůbec zkušenosti. Jak jsem tak zjistil ze čtení parametrů, tak bych rád nějakou s nativním rozlišením 640x480, cenově řekněme do 1500. Prosím poraďte značku nebo nějaké záludnosti, na které si dát pozor. Jestli by měla být USB 2.0 nebo jestli stačí USB 1.1 atd.

A pak bych se chtěl zeptat, jestli někdo víte o nějakém šikovném software na videochatování. Slova jako Yahoo messanger nebo MSN ve mě vyvolávají nevolnost, ale možná zbytečně. Co byste doporučili? Díky moc.
Don_N
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don_N »

Nekde jsem cetl ze pres BlueTooth lze (s nejakým programem) z SE K700i udelat web cameru. Jinak video komunikace je zabudovaná v ICQ 5
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Tak kameru už mám. Nakonec jsem koupil Geniuse VideoCam Slim Clip. Má 640x480 a stojí necelejch 700. Paráda. Navíc má velmi vydařený design, žádná taková ta koule s dírou, jak teď vypadají skoro všechny.

No, nakonce chatuju přes MSN messanger, i když to není optimální, tak to jakž takž funguje. Akorát zvuk se často seká a není to ono. Většinou koukám přes MSN a mluvím přes skype. ICQ 5 si fakt instalovat nebudu. Používám Jabber a icq tam mám přes gateway. A jsem naprosto spokojen :)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

JJ píše:Tak kameru už mám. Nakonec jsem koupil Geniuse VideoCam Slim Clip. Má 640x480 a stojí necelejch 700. Paráda. Navíc má velmi vydařený design, žádná taková ta koule s dírou, jak teď vypadají skoro všechny.

No, nakonce chatuju přes MSN messanger, i když to není optimální, tak to jakž takž funguje. Akorát zvuk se často seká a není to ono. Většinou koukám přes MSN a mluvím přes skype. ICQ 5 si fakt instalovat nebudu. Používám Jabber a icq tam mám přes gateway. A jsem naprosto spokojen :)
nema nahodou Skype taky video?
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

no já mam webku přes digitální foťák :) objevil sme to cca před rokem, že to na svym foťáku mám :) byl sem rád a šťatsnej... mam ho zapojenej a místo baterek sme si koupil adapter a ted muzu bejt jak dlouho na webce... používam to přes msn messenger a obraz je plynulej a zvuk taky super... záleží na rychlosti připojení a na tom co má ta druhá strana za připojení.... jinak je to Fujifilm FinePix A405...
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, leda že by nějakej novej skype. Mám 1.3.0.66 a ten to pokud vím neumí. Ale myslím, že se něco chystá.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Don_N píše:Nekde jsem cetl ze pres BlueTooth lze (s nejakým programem) z SE K700i udelat web cameru...
To jsme testoval s dost špatným výsledkem.
Problém je v tom že ten program snímal jednotlivé fotky ... takže z kamerování nic nebylo.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguka »

JJ píše:No, leda že by nějakej novej skype. Mám 1.3.0.66 a ten to pokud vím neumí. Ale myslím, že se něco chystá.
po nainstalování prográmku Spontamia4IM http://www.video4im.com/ by měla být při skype webkamera funkční, ale nezkoušel jsem to.

Nevíte jakej má datovej tok webkamera při rozlišení 640x480 ?

to JJ: Jak rychlý máš připojení k internetu?
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“