Zamrzava hardisk....

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gonsa
Začátečník
Začátečník

Zamrzava hardisk....

Příspěvek od gonsa »

Mam HDD WD 160Gb Sata asi mesic.
2 tydny zpatky se mi zacali z niceho nic sekat windowsy - zvlastni pozornost jsem tomu nevenoval protoze Winy se zase rychle probudily.(ale uz jsem mel podezreni ze by mohlo byt neco v neporadku z novym HDD)
Ale uz asi 3 dny se mi windowsy pri nejakem ukonu kdy je HDD i byt jen trochu vytizen(otevreni slozky,otevreni dokumentu,paleni DVD,decryptovani, hrani her...) z niceho nic seknou a zustanou stat (pomuze az tvrdy restart).
Stava se to tak 2-3x za 2 hodiny...

Jelikoz je to novy HDD tak by snad nemel byt problem s reklamaci(ale ta cekaci lhuta....).Chtel bych si ho nechat vymenit hned za jiny kus popr. bych chtel vratit penize...

Testoval jsem HDD Nortnem i fdiskem a neukazal mi zadne chyby..

Cim by to mohlo byt zpusobeno? (jeste nejaky programek cim bych to mohl testnout mi pls poradte)
, nebo to mam primo vyreklamovat?

Mam jeste jeden HDD a na nem take Win XP ale ten jede v pohode WD 80gb Sata.

Za jakoukoliv radu budu velice vdecny
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ono to může být i v desce.... Otestuj také paměti.
Nautilus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nautilus »

Pozri sa ci nemas ten novy disk nahodou v PIO mode lebo vtedy zatazuje procesor na 100% !!!
AMD Barton 2500+, MSI KT6 Delta FISR, 2x512MB/400Mhz-ADATA, Saphire ATI Radeon 9800, DVD-RW-Pioneer DVR-108, CD-RW/DVD-Teac DW-552G,200+80GB disk WD,420W zdroj Thermaltake
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Podle me to pametmi nebude - ale pro jistotu je testnu..
Jede mi to v Ultra DMA modu a jak jsem psal druhy hardisk mi to nedela(80Gb Sata WD) v programu HDD Life mam hodnoty na tom novem(mesic starem disku na 83% a ten starsi 80 Gigovy je normalne na 100% vykonnosti..)
Pujdu to dnes reklamovay a uvidim...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Zatuhava HDD : Doplneni prosim zkuste poradit

Příspěvek od gonsa »

V pondeli jsem HDD uspesne reklamoval, byl mi vymenen za novy.
Ale novy HDD mi dela uplne to same.(dival jsem se jestli to neni stejna serie ale je to jina serie)
Protoze se mi nezdalo ze mam az tak velkou smulu na hardisky(a nebo ze by to western tak k.....)tak jsem zkusil jestli nemam druhy radic na desce nejaky spatny.
Pripojil jsem tedy novy hardisk na radic na kterem jse mel predtim asi pul roku WD 80 GB ale hardisk mi zase zatuhaval, zkusil jsem jeste pro jistotu vymenit sata kablik za novy ale furt mi po nejake dobe HDD zamrzne a pomuze az restart kompu. Takze dnes odpoledne pujdu hdd zase reklamovat s tim ze uz chci vratit penize, nebo budu chtit jinou znacku..

Chtel bych se Vas zeptat jestli nemate nekdo podobne zkusenosti s hardiskem WD 160 GB Caviar XL WD 160 serie zacinajici na WMAL a WCAL.

Popripade nejaky tip ktery bych mohl jeste vyzkouset...
Podotykam take ze druhy HDD mi to nedela na zadnem sata radici, mam 350W zdroj Forton,teplota CPU - standartne 34-38 C,teplota HDD kolem 38

system mam podle meho dobre vyladen, od vsech komponent mam nejnovejsi ovladace
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“