Konektory od vetraku v case

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Konektory od vetraku v case

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Aho forum,

mam case a tam dva akttivni vetraky, vedou mi od kazdeho dva kabely do napajeciho konektoru pro napajeni disku a CD,DVD mechanik. Je tam cerny a zluty kabel. ZLuty je plus 12V a cerny minus zem? a potreboval bych to hodit na konektory a vyvest to ze zakladni desky, abych mohl v BIOS korigovat otacky i techto dvou ventilatoru. A to je problem, nemam ted po ruce zadnou desku, je tam ten maly konektor dvojity nebo trojity? a kdyz trojity, kde mam dat + a -. A jeste malinka otazecka. Od procesoru mi vede tri zilovy kabel cerny, zluty a cerveny. CO zanmena ten treti cerveny? Bude mi ta regulace otacek fungovat na tyto dva kabely nebo potrebuji jine vetracky se tremi? Dekuji
AMD 64 Venice 3000+ taktovany na 2,54GHz, DFI LanParty UT nF3 Ultra-D,VGA MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 128, pamet 2x 512MB Kingmax 433 MHz, SB Audigy 2 ZS, tuner Pinnacle PCTV Pro, disk WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA, DVD LITE-ON DVDRW SOHW-16535, LCD HP 1740
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Správně jsou – červený napájení (+) , černý napájení (-) a ten třetí žlutý je na kontrolu otáček větráčku, to že máš červený a žlutý je nějaká abnormalita výrobce standardně pokud nemáš na větráčku sledování otáček (jen 2 drátky) tak jsou červený a černý a není tam ten žlutý.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Ja tam mam cerny a zluty od vetracku, tak bude mi fungovat nastaveni otacek v BIOS kdyz to vyvedu primo z desky?
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Hlavně ti to v biosu nebude ukazovat otáčky větráčku protože tam není ten třetí drát a pokud bios reguluje s tím že kontroluje otáčky tak to fungovat nebude, ale pokud jenom nastavuje napětí pro větráčky a na otáčky se nekouká tak by to fungovat mělo.
Naposledy upravil(a) Quakes dne sob 6. srp 2005, 13:11, celkem upraveno 1 x.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Pokud vím, tak aby jsi fany mohl regulovat přes desku, tak musíš mít fan i s třetím kabelem, ale jistej si nejsem.

//Přesunuto z casemoddingu
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Fiha a umi novejsi desky korigovat jen napeti a ne otacky?
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

L-U-C-K-Y píše:Fiha a umi novejsi desky korigovat jen napeti a ne otacky?
No ale otáčky se regulují právě změnou napětí, tedy regulací napětí... :wink:

Ona to tak deska i reguluje, ale právě nevím, jestli to soft dovolí regulovat, když ten fan vlastně neuvidí díky absenci toho třetího kabelu. Ale tím si nejsem jistý. Určitě ti poradí někdo, kdo to ví...
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Aha uz tomu zacinam rozumet :) Stejne koupim nove, protoze se mi v tech starych zadrely loziska a vrzou. Takze chapu to dobre, kdyz se divam na netu a pisou zapojeni 3pin, ze tyto vetracky uz maji vsechy tri kabely? treba:

http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... dSection=1

A nebo mam radeji koupit s termoregulacnim cidlem? Mam strach, ze nebudou fungovat spravne. Jeden mi bude vzduch nasavat druhy vysavat z case.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

L-U-C-K-Y píše:A nebo mam radeji koupit s termoregulacnim cidlem? Mam strach, ze nebudou fungovat spravne. Jeden mi bude vzduch nasavat druhy vysavat z case.
Na tu termoregulaci bych se vykašlal bývají s tím problémy a přesně nevýš jak je ta regulace nastavena pak se ti třeba stane to že ten nasávají bude běžet pomalu protože nasává chladný vzduch a ten co bude vysávat pojede na maximum protože půjde přes něj horký vzduch, pokud můžeš regulovat ty otáčky v biosu tak toho využij nebo ji pořiď nějaký regulační panel.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“