jak poznat rozdil vpri koupi win xp oem a fpp

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Smithfield
Začátečník
Začátečník

jak poznat rozdil vpri koupi win xp oem a fpp

Příspěvek od Smithfield »

lidi jak se presvedcim ze me vyrobce neojebal a dal mi skutecne win xp krabicovou verzi full package produkt (FPP).

Mel nekdo moznost srovnat tyto dva produkty a rekl by mi nekdo z vas jak v nich poznat rozdil at vim ze sem si koupil win xp full verzi ktera je prenositelna na vice pc?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jak poznat rozdil vpri koupi win xp oem a fpp

Příspěvek od Butch »

Smithfield píše:lidi jak se presvedcim ze me vyrobce neojebal a dal mi skutecne win xp krabicovou verzi full package produkt (FPP).

Mel nekdo moznost srovnat tyto dva produkty a rekl by mi nekdo z vas jak v nich poznat rozdil at vim ze sem si koupil win xp full verzi ktera je prenositelna na vice pc?
Krabicová verze je pro jeden až dva CPU(Dva z důvodů dvouprocesorových PC)
Je přenositelná z pc na pc, ovšem za předpokladu že z původního pc WIndows vymažeš. Prostě v jednu chvíli může bý maximálně na jednom PC. To je ti ale asi jasné.

Co se týče OEM a krabicové verze, tak zkutečně rozdíl poznáš podle Krabice :-)
CD je stejné. Manuál u OEM většinou chudší. Taky na nálepkách je znázorněno OEM nebo ne. Takže asi tak.

OEM je vázané na HW, který máš s win na faktuře.

Jedná se o HW uvnitř PC, potřebnému k chodu. Vyjjímkou je klávesnice nebo myška. Stačí jeden kus HW k win XP OEM. Třeba KB za stovku.

Pokud je na faktuře jen OEM Win a nic víc, je licence samozřejmě neplatná.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: jak poznat rozdil vpri koupi win xp oem a fpp

Příspěvek od Shit »

Butch píše:Co se týče OEM a krabicové verze, tak zkutečně rozdíl poznáš podle Krabice
I se trochu liší soubory (asi 3) na instalačním CD. :wink:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Jedoduše zavolej na Microsoft podporu a zeptej se jich - myslím že ti to podle licenčního čísla rádi ověři. Za pět minut máš výsledek a o Microsoft Support se nechá opřít při případné reklamaci.

Jinak součástí dodávky musí být licenční číslo.
V případě OEM produktu je licenční číslo vytištěno na samolepce (odhadem 30mm x 70mm), která je určena k nalepení na pc. Tato samolepka vedle čísla obsahuje další informace o produktu včetně informace o OEM.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“