Omezeni rychlosti stahovani/posilani jednotlivym IP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Smith5
Začátečník
Začátečník

Omezeni rychlosti stahovani/posilani jednotlivym IP

Příspěvek od Smith5 »

Dobry den, chtel jsem se zeptat jestli nekdo nahodou neznate nejaky program pro omezeni rychlosti stahovani/posilani pro jednotlive IP adresy a ktery by bezel pod Win98. Mam PC pro sdileni Inetu, bezi na nem prave Win98 + Winroute. Dekuji.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Zkus NetLimiter
Toshiba Satellite
karel005
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel005 »

bandwidth controller ale asi pude jen pod 2k /xp
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

netlimiter jsem zkousel, nastavi rychlost jen na celou linku ale ne na jednotlive IP a ten bandwidth jde opravdu jen pod W2k a XP :sad:
karel005
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel005 »

tak to asi nic neseženeš. Ale ja sem měl kdysi dávno místo habu PC s winxp (jeste sem neznal linux). Byla to naka 166tka a 32Mb ram. Sice se to poustělo 15min a disk se nezastavil ale jen na routr co jen mostil to stačilo. A ani to sit nespolalovalo (přes koax to jelo nonstop čistý mego)
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Tak neco takoveho by me fakt nenapadlo :-D ja do toho ale nic dalsiho nedostanu (maly HDD). V Linuxech se nevyznam tak ty odpadavaji taky. Jsem se vcera docetl ze novejsi verze Winroute pry umi nastavovani rychlosti pro IPcka, ale samozrejme to nechodi na Win98. Uvazoval jsem i o HW routru, ale to bych zase prisel o wifi sit v byte, takze to asi taky ne. Taky jsem s docetl ze existuje nejaka QoS a ze XP ji maji, W98 asi ne co?
karel005
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel005 »

Win xp samozdřejmě nic takového neumí, a winroute je sice dobrý program ale rychlost řídit neumí (prej to američani nepotřebuojou)
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

A co rikate na tohle: http://www.vseprowifi.cz/product_info.p ... cts_id/496

v kombinaci s timhle: http://www.vseprowifi.cz/product_info.p ... ucts_id/81

To by to moje PC dokonale nahradilo a bralo by to i mene proudu.
Jen by me zajimalo jestli nevite, jestli ten router umi priradit nejake IP, rychlost ktera by se menila s mnozstvim stahnutych dat? Napriklad, IP bude mit pridelenou plnou rychlost a po stahnuti treba 1GB za den se rychlost snizi na 1/4 a na druhy den se nastavi zase na plno apod.

Stejne bych ale radsi nejaky softik, tady tenhle navrh by totiz spolykal dost penez.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jestli chceš tohle, tak by se ti možná vyplatilo investovat do starosu www.staros.com já mam třeba asus wl500g jako klienta a nějaký omezování rychlosti sice umí ale pravej shapping to rozhodně neni.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

No ja bych to chtel mit spis takhle zvlast, to AP by sice bylo pobliz toho routru ale je mozne, ze bych ho casem dal i jinam.

Jo a prave mi kamarad rekl ze ten router je na prd, mate s nim nekdo nejake zkusenosti nebo rady?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

no můžeš mít kompa někde na půde (tam kde potřebuješ) bude na něm běžet ten staros a z něho budeš mít už síťovým kablem napíchlej hub nebo switch jinde, kde potřebuješ.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
karel005
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel005 »

zas tak naprd ten routr asus wl500g neni. Po nahraní správného firmwaru je k němu přístup přes ssh. Potom už se da hravě v tom mini linuxu co tam je omezovat. Treba pres htb. I třeba si udělat vlastní skript co by někoho po gigu omezil. Možnosti sou neomezený. Jinak routry co uměj omezovat rychlosti přes web rozhraní stojeje okolo 5k a na vic lidi sou nepoužitelný. Ale ještě sem viděl něco od wline to nen i zas tak drahý cca 1500.- 2500,- a rychlosti to na ip omezovat umí. http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=36675
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

No on rikal ze je na prd ten router od ovislinku.

A jinak ten Wline nevypada spatne.

Skoda ze to je ale takova malo znama znacka, cert vi jak to bude slapat.
Uz mam jednoho ovise doma, takze jsem chtel puvodne u te znacky zustat. Ale to bych nejdriv potreboval vedet jaky ten ovisacky router je, je pravda ze je za dost nizkou cenu tak toho asi moc umet nebude.
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Ted jsem si o tom Wline neco zjistoval. Nedocetl jsem to az do konce ale celkem si na to lidi stezujou.

http://www.marigold.cz/item/pristupovy- ... ch-klientu
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

No kamarad mi to ted vysvetlil (to s tim WAN ze nepujde na LAN) takze Ovislink router (a celkove HW routery) vypadava ze hry. Takze jedine soft, ktery pro Win98 asi neexistuje, procetl jsem cele forum a hodne se o tom diskutovalo ale nic by mi z toho nepomohlo.
mety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mety »

Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“