soltek SL-KT600-R + Windows2000/XP
Moderátor: Eddward
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
soltek SL-KT600-R + Windows2000/XP
Zdravím,
koupil jsem přítelkyni nové PC s konfigurací:
zakl. deska: soltek SL-KT600-R
procesor: AMD Athlon XP 2500 Barton
pamet: Apacer 512MB 400HMz
gr. karta: Radeon 9200 VGA, DVI, TvOut 128MB
sitova karta COMBO BNC/UTP do slotu PCI
HDD Samsung
myš: nějaký dražší model od Microsoftu, nevím přesně typ
klávesnice: Genius KB-21e (snad, nevím přesně)
Vše vypadá na první pohled že funguje, ale ... když jsem poprvé nainstaloval Windows XP + SP1, tak asi po týdnu zničehonic nějaká kritická chyba s registry, doprovázená typickou modrou obrazovkou MS Windows. Říkal jsem si, že zřejmě nějaká aplikace to zbourala.
A tak jsem naformátoval XP a nainstaloval načisto Windows 2000 + SP4. A po 14 dnes to samé. Přitom tam přítelkyně neinstaluje žádné šílené programy, jen ty, co sám bezproblémově používám. Ovladače jsou všechny instalované z CD, které bylo se zakladní deskou. Pouze Via Hyperion jsem dal aktuální verzi 4.51 a k Radeonu jsem nainstaloval Catalyst 3.9.
A problém se jeví tak, že po zapnutí PC začne nabíhat Windows, kde je dole ukazatel stavu náběhu OS. Jakmile tento ukazatel dojede do konce a měla by se objevit plocha, tak tam skočí právě ta modrá obrazovka s chybou. Chyba se odvolává na to: "chyba v registru (podregistru). System32/Config/software. Soubor chybí nebo je poškozen nebo do něj nelze zapisovat ...". Paradox na tom je ten, že zpravidla po třech tvrdých restartech Windows najedou v pohodě a dá se s nimi krásně pracovat bez jakýchkoliv potíží.
Netušíte, kde by mohl být zakopaný pes? Spíše HW, SW, ovladače ... ? Systém je otestován antiviry Avast a AVG s nejnovější aktualizaci a bez virů (dle antivirů).
Předem díky za tipy, TK
koupil jsem přítelkyni nové PC s konfigurací:
zakl. deska: soltek SL-KT600-R
procesor: AMD Athlon XP 2500 Barton
pamet: Apacer 512MB 400HMz
gr. karta: Radeon 9200 VGA, DVI, TvOut 128MB
sitova karta COMBO BNC/UTP do slotu PCI
HDD Samsung
myš: nějaký dražší model od Microsoftu, nevím přesně typ
klávesnice: Genius KB-21e (snad, nevím přesně)
Vše vypadá na první pohled že funguje, ale ... když jsem poprvé nainstaloval Windows XP + SP1, tak asi po týdnu zničehonic nějaká kritická chyba s registry, doprovázená typickou modrou obrazovkou MS Windows. Říkal jsem si, že zřejmě nějaká aplikace to zbourala.
A tak jsem naformátoval XP a nainstaloval načisto Windows 2000 + SP4. A po 14 dnes to samé. Přitom tam přítelkyně neinstaluje žádné šílené programy, jen ty, co sám bezproblémově používám. Ovladače jsou všechny instalované z CD, které bylo se zakladní deskou. Pouze Via Hyperion jsem dal aktuální verzi 4.51 a k Radeonu jsem nainstaloval Catalyst 3.9.
A problém se jeví tak, že po zapnutí PC začne nabíhat Windows, kde je dole ukazatel stavu náběhu OS. Jakmile tento ukazatel dojede do konce a měla by se objevit plocha, tak tam skočí právě ta modrá obrazovka s chybou. Chyba se odvolává na to: "chyba v registru (podregistru). System32/Config/software. Soubor chybí nebo je poškozen nebo do něj nelze zapisovat ...". Paradox na tom je ten, že zpravidla po třech tvrdých restartech Windows najedou v pohodě a dá se s nimi krásně pracovat bez jakýchkoliv potíží.
Netušíte, kde by mohl být zakopaný pes? Spíše HW, SW, ovladače ... ? Systém je otestován antiviry Avast a AVG s nejnovější aktualizaci a bez virů (dle antivirů).
Předem díky za tipy, TK
Asus M6VA 8013
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ano, zdroj je nějaký 400Watový - značku nepovím, nemůžu si vzpomenout. Ty dva prográmky zkusím, kdysy jsem je zkoušel i na svém PC, ale výsleek tipuji bude, že to bude v pořádku. Ale nebudu přebýhat a zítra ráno pastnu konečné výsledky.Jiri Drak píše:Otestuj pameti Memtestem a stabilitu systemu v PRIME95. Prodpokladam, ze tam mas 300W zdroj nebo lepsi.
Asus M6VA 8013
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak, testy dokončeny, oba bez chyb. Jak MemTest86, tak Prime95 (13 hodin testovani). Uz jsem dokonce vypnul v BIOSu i USB porty vsechny a integrovanou sitovou kartu (je tam jina v PCI). Dnes zkusim vypnout integrovanou sitovku a vyndat ze SLOTU tu PCI sitovku. Ale obavam se, ze to bude delat dal ... kde pote muze byt chyba, kdyz CPU i pameti vypadaji OK a system slape jak hodinyky (tedy kdyz nabehne)?
Predpokládám, že ovladaš ke grafice to nebude způsoboat (Catalyst 3.9) a ovladaš k čipové sadě Via Hyperion 4in1 4.51 take ne (kdyz si ho instaluji bez problemu tisice uzivatelu na svete).
Predpokládám, že ovladaš ke grafice to nebude způsoboat (Catalyst 3.9) a ovladaš k čipové sadě Via Hyperion 4in1 4.51 take ne (kdyz si ho instaluji bez problemu tisice uzivatelu na svete).
Asus M6VA 8013
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem sám položil dotaz, sám si zodpovím 
Problém vyřešen a věřte, že chyba byla softwarového rázu. Konkrétně se jednalo o ovladač grafické karty, verze Catalyst 3.9. Jak jsem se zde dočetl, naštěstí nebyl zároveň nainstalován čipsetový ovladač Hyperion 4.50 - to by byla ještě smrtelnější kombinace. Každopádně po odinstalování Catalystu 3.9 a nainstalování starší verze Catalyst 3.8 vypadá vše v pořádku.
Problém vyřešen a věřte, že chyba byla softwarového rázu. Konkrétně se jednalo o ovladač grafické karty, verze Catalyst 3.9. Jak jsem se zde dočetl, naštěstí nebyl zároveň nainstalován čipsetový ovladač Hyperion 4.50 - to by byla ještě smrtelnější kombinace. Každopádně po odinstalování Catalystu 3.9 a nainstalování starší verze Catalyst 3.8 vypadá vše v pořádku.
Asus M6VA 8013
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nemas zactomask píše:Tak jsem sám položil dotaz, sám si zodpovím
odpoved asi prisla z hury jako osviceni, vid
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Reakce na poněkud starší téma, ale díkyICE píše: nemas zac![]()
![]()
Každopádně dnes jsem se přesvědčil o chybě, kterou zde někdo popisoval u novějšího Solteka s nForce2 ... a to, že pokud vypnu PC, je delší dobu v nečinosti a není na záložáku, tak potom nenajede napoprvé, ale až po tvrdém resetu ... teď jsem ho pýchnul na záložák a zatím vypadá OK.
No a jako už pár desek s VIA KT 600, tak i popisovaná deska má autodetekci FSB ... je možné nastavit vyšší, třeba i o řád (133 -> 166 -> ještě se přepne dělička), ale po odpojení ze sítě už nenajede (alespoň můj případ).
Ještě jiná situace nastala u Bartona, kde jsem nastavil ze 166 -> 200, což běželo, ale už to nepřeplo děličku ... a drátovat se mi zatím nechce.
Píšu to je pro případ, že by se někdo dostal do podobných potíží, tak aby měl představu
Asus M6VA 8013
- Shit
- Odborník PCT

Jj.Proto jsem přešel od ATI k NVidii. Možná horší v některejch testech, ale níň problémůtomask píše:Reakce na poněkud starší téma, ale díkyICE píše: nemas zac![]()
![]()
Každopádně dnes jsem se přesvědčil o chybě, kterou zde někdo popisoval u novějšího Solteka s nForce2 ... a to, že pokud vypnu PC, je delší dobu v nečinosti a není na záložáku, tak potom nenajede napoprvé, ale až po tvrdém resetu ... teď jsem ho pýchnul na záložák a zatím vypadá OK.
No a jako už pár desek s VIA KT 600, tak i popisovaná deska má autodetekci FSB ... je možné nastavit vyšší, třeba i o řád (133 -> 166 -> ještě se přepne dělička), ale po odpojení ze sítě už nenajede (alespoň můj případ).
Ještě jiná situace nastala u Bartona, kde jsem nastavil ze 166 -> 200, což běželo, ale už to nepřeplo děličku ... a drátovat se mi zatím nechce.
Píšu to je pro případ, že by se někdo dostal do podobných potíží, tak aby měl představu
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
2 shit... mira jahoda ma desku s KT600 a testil na tom hafo grafik...
proste nejaky blby konflikt... tak tu prestan hazet spinu na ATI... nVidia mataky dost problemu... (co vim tak nerozjel ATI 9600SE a XT, ale to je podle me spis problem VII)
proste nejaky blby konflikt... tak tu prestan hazet spinu na ATI... nVidia mataky dost problemu... (co vim tak nerozjel ATI 9600SE a XT, ale to je podle me spis problem VII)
Naposledy upravil(a) ICE dne pát 20. úno 2004, 12:00, celkem upraveno 1 x.
- Asimov
- Začátečník

Ještě, že jsou lidé, kteží si problém s PC dokážou vyřešit s rozumem. Narážím na bl*ce, kteří jakýkoliv problém řeší stylem: Nejde mi tam nainstalovat tenhle program, ten krám je vadnej, opravte to. Nakonec to je smozřejmě velice často rukama a člověk zas řve, že platí dopravu a vše co souvisí s neoprávněnou reklamací. Platí staré dobré: 20x měř a jednou řež 
- Asimov
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

- Shit
- Odborník PCT

Promiň, nechtěl jsem házet špínu, ale jen jsem řekl svůj názor. Já jsem měl dřív s ATInou víc problémů - nic míň, nic víc. A tady je thread VIA chipsety a jak píšeš nahoře u "miry jahody" byly taky problémy KT600 s ATInou, takže pro VIA chipsety doporučuju NVidii. Opakuju, nechci házet špínu, pouze konstatuji. Nebo že by to bylo trestný??ICE píše:2 shit... mira jahoda ma desku s KT600 a testil na tom hafo grafik...
EDIT// Jak koukám třeba sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=20 ,tak mě skoro připadá, že ta chyba je možná spíš na straně ATI než VII.
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 22. úno 2004, 11:09, celkem upraveno 2 x.
- Asimov
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

- Jája
- Středně pokročilý

Já taky a třeba na MSI 5900SP jsem musel v biosu taky vypnout FW, a s R9700 ho mám ON.Shit píše:Já ale takyAsimov píše: a to sem toho měl doma docela dost na zkoušku.![]()
Problémy můžou být všude a se vším, ale většinou se dají vyřešit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Shit
- Odborník PCT

To u 5900SP na MSI KT6 Delta slyším poprvé. Jistě, problémy můžou bejt všude, to s Tebou plně souhlasím, jenom mě zaráží, že to píšeš až teď, když např. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0 a jinde to neuvádíš? "Nefouká vítr odjinud?"Jája píše:Já taky a třeba na MSI 5900SP jsem musel v biosu taky vypnout FW...Problémy můžou být všude a se vším, ale většinou se dají vyřešit.Shit píše: Já ale taky![]()
- Jája
- Středně pokročilý

Ne nefouká, nikde jsem se o tom nezmiňoval, to je pravda - protože to nepovažuju za duležity a osbně mi to vubec nevadilo - stejně je FW leda k hov...Shit píše:To u 5900SP na MSI KT6 Delta slyším poprvé. Jistě, problémy můžou bejt všude, to s Tebou plně souhlasím, jenom mě zaráží, že to píšeš až teď, když např. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0 a jinde to neuvádíš? "Nefouká vítr odjinud?"
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650