Prezijou Canyon pameti dlouhodobej provoz na 2,9V, mam EC zdroj, tak maj obcas 3V.

Mam NF7-S
ThoroughbredB
213x11 1,8V 2,9V 2,3Ghz
Moderátor: morke

ale jo, stoji to za to, mj jine jsem to zvedl o 16Mhz, z 410 na 426. A taky po tom zvyseni napeti jsem sel i niz s latenci na 2,5 3 3 11-- DiL -- píše:...nechci kritizovat, chladit to musí exkluzivně, ale stojí ti to zvýšení o 8MHz za to?...

to teda nevim, ze by diry v plechu chladily lip nez zebraJafido píše:vypada to naproto hnusne, nemluve o funkcnosti. Kdyz uz nejake chlazeni pameti tak jedine necim tenkym. Primo se nabizi pouzit CU nebo AL plech tlusty cca 1-2m a nastrihat ho nebo do nej vyvrtat diry, neprijdes tim o zadny pametovy slot a chladit to bude take lepe.

diry jsou vyhodne z jednoho podstatneho duvody: derovany plech nebrani tolik prutoku vzduchu jako jednolita deska a tim si neposeres celu airflow v casu, ve vetsine pripadu to mam pak dokonce vetsi chladici ucinek.AlesShi píše:to teda nevim, ze by diry v plechu chladily lip nez zebraJafido píše:vypada to naproto hnusne, nemluve o funkcnosti. Kdyz uz nejake chlazeni pameti tak jedine necim tenkym. Primo se nabizi pouzit CU nebo AL plech tlusty cca 1-2m a nastrihat ho nebo do nej vyvrtat diry, neprijdes tim o zadny pametovy slot a chladit to bude take lepe.a v kompu to nevypada zas tak hnusne, ale zabira to slot, to je pravda, ale zatim dalsi pamet nemam, az bude pudu do tech dirovanejch nastrihanejch plechu

posrat si airflow ?Jafido píše:diry jsou vyhodne z jednoho podstatneho duvody: derovany plech nebrani tolik prutoku vzduchu jako jednolita deska a tim si neposeres celu airflow v casu, ve vetsine pripadu to mam pak dokonce vetsi chladici ucinek.AlesShi píše: to teda nevim, ze by diry v plechu chladily lip nez zebraa v kompu to nevypada zas tak hnusne, ale zabira to slot, to je pravda, ale zatim dalsi pamet nemam, az bude pudu do tech dirovanejch nastrihanejch plechu

Pěkný bastlAlesShi píše:Mam 512Mb 3200 pameti, chtel jsem je pretaktovat, ale bez zvyseni voltaze nesli pres 205Mhz, a kdyz jsem zvedl napeti na 2,9V tak bez chladice nesel udrzet na pametech prst. Tak jsem rozkuchal chladice na PII a todle z toho vylezlo. Jedu zatim na...

Kdyz budeš sídlit - mít kancelář v montovaném "dřevěném" objektu který se v letníh horkých dnech rozpálí na >35°C a navíc ti tam budou topit dvě poměrně výkoné PC a hlavně 3 monitory (zvláště ten profi 24" SONY F900 16:10 ktré má udaný odběr >200W a velký odpadní tepelný výkon) a objekt se z důvodu přehrazení příčkou dá velmi i špatně větrat, pak ti nic jiného nezbude.AlesShi píše:ja bych v kompu nechtel dalsi vetrak, snazim se jich zbavovat

nefouka na to cpu, ten by je akorat ohrejval, fouka na to ze spodu, 12ka do skrine-- DiL -- píše:...sice ten tvůj "HM Spreader" vypadá trochu futuristicky, ale účel určitě splní - zvláště za předpokladu, že jsou pasivy ofukovány chladičem CPU...
...sám bych (v případě potřeby samozřejmě) taky sáhnul k home made řešení...
to jo, v praci uplny ticho nepotrebuju, ale doma, kdyz pres noc sosam se klid hodiZdeněk Svoboda píše:Kdyz budeš sídlit - mít kancelář v montovaném "dřevěném" objektu který se v letníh horkých ... ...D-RAM mechaniky při práci, ale mě druhý počítač po většnu dne jede i jako TV, takže na to ticho nejsem zase tak citlivýAlesShi píše:ja bych v kompu nechtel dalsi vetrak, snazim se jich zbavovat.

divit se nebuduOBR píše:Je videt ze jsi absolutne nepochopil funkci "heatspreaderu" - cesky ROZVADECE tepla, ten NECHLADI! ale rozvadi rovnomerne teplo po pameti aby nedochazelo k vice nebo mene zahratym mistum, a to tvuj domaci bastl v zadnem pripade NEDELA! Pametovy chip dokaze v pohode pracovat i na vysokych teplotach, takze neudrzet prst na pameti neni ZAVADA!
O dost horsi je davat do pameti 2.9V-3.0V! tak to si netroufnu ani s pametma ktery vim ze to vydrzi. 2.9V je pro obycejny pameti HOOODNE MOC! pak se nediv az ti to zasyci a nazdar babi.