PC se nespusti

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PC se nespusti

Příspěvek od SaLIk »

Zdravim mam problem:
s kamosem jsem si obednal uplne stejnou sestavu. Za 2 dny to dovezli a dali jsme se do skladani. Skladali jsme spolecne a vsechno UPLNE stejne. Po poskladani jsme nainstalovali system. A ted muj problem: kamosovi pocal bezi bez problemu a me se po chvilce s novym systemem sam vypnul. Pri pokusu o zapnuti se asi na 1s roztoci vetraky a potom se zase celej komp vypne.

Myslel jsem ze jsem si to zpusobil sam- pri zapojovani SATA disku jsem zapojil jen SATA napajeni a klasicke napajeni(jako u ATA disku) jsem nezapojil..ted jsem si tu ovsem precetl ze se nedoporucuje zapojovat obe napajeni zaroven. Muj disk jsem zkousel u kamose a fakcil(takze zniceny neni), zkousel jsem taky zapojit na mou desku zdroj od kamosa(300W), ale problem pretrval.

Usuzuji teda ze mam v pytli desku. Jen si nejak nedokazu predstavit co to mohlo zpusobit.

Jen poznamka(kamos ma u disku zapojeno napajeni KLASICKE i SATA). Jeste jsem zkusil vsechny komponenty odpojit(nechal sem v bedne jen samotnou desku) a po pokusu o zapnuti se pocal zase hendka vypne. Myslim si ze procak se odvarit nemohl(athlon 64, boxovany) - cidlo mi ukazovalo teplotu 40stupnu.

Jestli nekoho napada kde muze byt zakopany pes, a co muze zpusobovat popsany problem prosim o radu..diky SaLI
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PC se nespusti

Příspěvek od Jirin »

SaLIk píše:Zdravim mam problem:
s kamosem jsem si obednal uplne stejnou sestavu. Za 2 dny to dovezli a dali jsme se do skladani. Skladali jsme spolecne a vsechno UPLNE stejne. Po poskladani jsme nainstalovali system. A ted muj problem: kamosovi pocal bezi bez problemu a me se po chvilce s novym systemem sam vypnul. Pri pokusu o zapnuti se asi na 1s roztoci vetraky a potom se zase celej komp vypne.

Myslel jsem ze jsem si to zpusobil sam- pri zapojovani SATA disku jsem zapojil jen SATA napajeni a klasicke napajeni(jako u ATA disku) jsem nezapojil..ted jsem si tu ovsem precetl ze se nedoporucuje zapojovat obe napajeni zaroven. Muj disk jsem zkousel u kamose a fakcil(takze zniceny neni), zkousel jsem taky zapojit na mou desku zdroj od kamosa(300W), ale problem pretrval.

Usuzuji teda ze mam v pytli desku. Jen si nejak nedokazu predstavit co to mohlo zpusobit.

Jen poznamka(kamos ma u disku zapojeno napajeni KLASICKE i SATA). Jeste jsem zkusil vsechny komponenty odpojit(nechal sem v bedne jen samotnou desku) a po pokusu o zapnuti se pocal zase hendka vypne. Myslim si ze procak se odvarit nemohl(athlon 64, boxovany) - cidlo mi ukazovalo teplotu 40stupnu.

Jestli nekoho napada kde muze byt zakopany pes, a co muze zpusobovat popsany problem prosim o radu..diky SaLI
Co jsi mel za zdroj? Me to udelala deska to stejny (DFI nF4-Infinity) a asi ji odpalil zdroj :-(. Jinak vyhaz veskere veci z pocitace krome desky, procaku, ramky a grafiky a uvidis jestli nabehne (pokud ano tak postupne pridavej komponenty az to zase nepojede tak mas vec ktera odesla)....

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zdroj

Příspěvek od SaLIk »

mam bednu
Middle ML8830 (černá/stříb.) 300W USB panel ATX

kamos si obednal tu stejnou a normalne mu to jede..
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdroj

Příspěvek od Jirin »

SaLIk píše:mam bednu

kamos si obednal tu stejnou a normalne mu to jede..
No problem je zrejme ve zdroju zkus ho nahodit naprazdno http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22823 ten zdroj je fakt nic moc (radsi fortrona)... Jirin
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zdroj

Příspěvek od SaLIk »

to Jirin: poradis nejakej konkretni zdroj?..dik
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdroj

Příspěvek od Jirin »

SaLIk píše:to Jirin: poradis nejakej konkretni zdroj?..dik
Cau rozepis kompletni sestavu, bez sestavy se to blbe strili.... Jirin
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

sestava

Příspěvek od SaLIk »

K8NSNXP nForce3 250 S754,AGP,SATA,RAID,GLAN,1394
AMD Athlon 64 2800+ BOX soc754
DDR 512MB 400 Transcend CL2.5 JM (32Mx8)
RADEON 9600XT JW 128bit 256MB DDR,DVI,TVout,AGP8X
WD 1600JD 160GB SATA150 7200rpm (8MB)
FD Alps 3.5" Black
LG GSA-4163B Black DL DVD±R/±RW/RAM/ROM Bulk
Klávesnice Logitech DeLuxe Keyboard Black OEM, PS2
Repro Genius SP-K16 320W
Myš Genius NetScroll EYE Black Optical PS2
SB LIVE 24-bit - INTERNAL (BULK)
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: sestava

Příspěvek od Jirin »

SaLIk píše:K8NSNXP nForce3 250 S754,AGP,SATA,RAID,GLAN,1394
AMD Athlon 64 2800+ BOX soc754
DDR 512MB 400 Transcend CL2.5 JM (32Mx8)
RADEON 9600XT JW 128bit 256MB DDR,DVI,TVout,AGP8X
WD 1600JD 160GB SATA150 7200rpm (8MB)
FD Alps 3.5" Black
LG GSA-4163B Black DL DVD±R/±RW/RAM/ROM Bulk
Klávesnice Logitech DeLuxe Keyboard Black OEM, PS2
Repro Genius SP-K16 320W
Myš Genius NetScroll EYE Black Optical PS2
SB LIVE 24-bit - INTERNAL (BULK)
Ha tak tan to je ten EC silene malo, videl bych to na Fortron 350 W, jak jsem psal zkusels vyhazet ty komponenty, jak jsem psal, pomohlo?

Jinak zdroj bych bral tenhle http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00014433 jako minimum

Radeji tenhle: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 22&kat=160
ma celkem solidni rezervu do budoucna...

Jirin
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

to: Jirin

Příspěvek od SaLIk »

jo zkousel..nepomohlo..asi je 100pro v haji deska..ale musim zjistit proc..protoze nechci znicit dalsi :sad: ..snad to byl jen vadnej kus..diky moc za rady :D
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: to: Jirin

Příspěvek od Jirin »

SaLIk píše:jo zkousel..nepomohlo..asi je 100pro v haji deska..ale musim zjistit proc..protoze nechci znicit dalsi :sad: ..snad to byl jen vadnej kus..diky moc za rady :D
Neni zac, mohl ju smahnout ten zdroj ta sestava je celkem energeticky narocna, a ten Eurocase je celkem nekvalitni, aspon si trochu priplatit za toho Fortrona nebo LC Power... Jirin
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: to: Jirin

Příspěvek od SaLIk »

Jirin píše:
SaLIk píše:jo zkousel..nepomohlo..asi je 100pro v haji deska..ale musim zjistit proc..protoze nechci znicit dalsi :sad: ..snad to byl jen vadnej kus..diky moc za rady :D
Neni zac, mohl ju smahnout ten zdroj ta sestava je celkem energeticky narocna, a ten Eurocase je celkem nekvalitni, aspon si trochu priplatit za toho Fortrona nebo LC Power... Jirin
jo to sem zjistil..sroubky se protaci..plechy se hybou..priste uz si budu bednu vybirat vic..dik moc zatim hoy
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Jo a tady si muzes precist co se stalo me: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40662 je to neco podobneho.... Jirin
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

:/

Příspěvek od SaLIk »

Jirin píše:Jo a tady si muzes precist co se stalo me: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40662 je to neco podobneho.... Jirin
no tak nejak to bylo i u me..desku uz mi poslali novou :-D tak si zitra jedu koupit pastu a novej zdroj a zkusim to zprovoznit..sand nebude v haji i procak :/..to bych se uz opravdu namichnul :/
MSI KT3 Ultra2, AMD Athlon XP1800+, 256MB RAM, Geeforce3 Ti200, WD 80GB
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: :/

Příspěvek od Jirin »

SaLIk píše:
Jirin píše:Jo a tady si muzes precist co se stalo me: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40662 je to neco podobneho.... Jirin
no tak nejak to bylo i u me..desku uz mi poslali novou :-D tak si zitra jedu koupit pastu a novej zdroj a zkusim to zprovoznit..sand nebude v haji i procak :/..to bych se uz opravdu namichnul :/
No jak sis precet moje deska ho odpalila, maximalne posles na reklamacku i procak (mne uznali oboji :oops: :oops: ).... Jirin
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: :/

Příspěvek od SaLIk »

Jirin píše:
SaLIk píše: no tak nejak to bylo i u me..desku uz mi poslali novou :-D tak si zitra jedu koupit pastu a novej zdroj a zkusim to zprovoznit..sand nebude v haji i procak :/..to bych se uz opravdu namichnul :/
No jak sis precet moje deska ho odpalila, maximalne posles na reklamacku i procak (mne uznali oboji :oops: :oops: ).... Jirin
zapojil sem to a zatim to jede OK :-D..hoya
MSI KT3 Ultra2, AMD Athlon XP1800+, 256MB RAM, Geeforce3 Ti200, WD 80GB
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“