PC se nespusti
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- SaLIk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
PC se nespusti
Zdravim mam problem:
s kamosem jsem si obednal uplne stejnou sestavu. Za 2 dny to dovezli a dali jsme se do skladani. Skladali jsme spolecne a vsechno UPLNE stejne. Po poskladani jsme nainstalovali system. A ted muj problem: kamosovi pocal bezi bez problemu a me se po chvilce s novym systemem sam vypnul. Pri pokusu o zapnuti se asi na 1s roztoci vetraky a potom se zase celej komp vypne.
Myslel jsem ze jsem si to zpusobil sam- pri zapojovani SATA disku jsem zapojil jen SATA napajeni a klasicke napajeni(jako u ATA disku) jsem nezapojil..ted jsem si tu ovsem precetl ze se nedoporucuje zapojovat obe napajeni zaroven. Muj disk jsem zkousel u kamose a fakcil(takze zniceny neni), zkousel jsem taky zapojit na mou desku zdroj od kamosa(300W), ale problem pretrval.
Usuzuji teda ze mam v pytli desku. Jen si nejak nedokazu predstavit co to mohlo zpusobit.
Jen poznamka(kamos ma u disku zapojeno napajeni KLASICKE i SATA). Jeste jsem zkusil vsechny komponenty odpojit(nechal sem v bedne jen samotnou desku) a po pokusu o zapnuti se pocal zase hendka vypne. Myslim si ze procak se odvarit nemohl(athlon 64, boxovany) - cidlo mi ukazovalo teplotu 40stupnu.
Jestli nekoho napada kde muze byt zakopany pes, a co muze zpusobovat popsany problem prosim o radu..diky SaLI
s kamosem jsem si obednal uplne stejnou sestavu. Za 2 dny to dovezli a dali jsme se do skladani. Skladali jsme spolecne a vsechno UPLNE stejne. Po poskladani jsme nainstalovali system. A ted muj problem: kamosovi pocal bezi bez problemu a me se po chvilce s novym systemem sam vypnul. Pri pokusu o zapnuti se asi na 1s roztoci vetraky a potom se zase celej komp vypne.
Myslel jsem ze jsem si to zpusobil sam- pri zapojovani SATA disku jsem zapojil jen SATA napajeni a klasicke napajeni(jako u ATA disku) jsem nezapojil..ted jsem si tu ovsem precetl ze se nedoporucuje zapojovat obe napajeni zaroven. Muj disk jsem zkousel u kamose a fakcil(takze zniceny neni), zkousel jsem taky zapojit na mou desku zdroj od kamosa(300W), ale problem pretrval.
Usuzuji teda ze mam v pytli desku. Jen si nejak nedokazu predstavit co to mohlo zpusobit.
Jen poznamka(kamos ma u disku zapojeno napajeni KLASICKE i SATA). Jeste jsem zkusil vsechny komponenty odpojit(nechal sem v bedne jen samotnou desku) a po pokusu o zapnuti se pocal zase hendka vypne. Myslim si ze procak se odvarit nemohl(athlon 64, boxovany) - cidlo mi ukazovalo teplotu 40stupnu.
Jestli nekoho napada kde muze byt zakopany pes, a co muze zpusobovat popsany problem prosim o radu..diky SaLI
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: PC se nespusti
Co jsi mel za zdroj? Me to udelala deska to stejny (DFI nF4-Infinity) a asi ji odpalil zdrojSaLIk píše:Zdravim mam problem:
Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdroj
No problem je zrejme ve zdroju zkus ho nahodit naprazdno http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22823 ten zdroj je fakt nic moc (radsi fortrona)... JirinSaLIk píše:mam bednu
Middle ML8830 (černá/stříb.) 300W USB panel ATX
kamos si obednal tu stejnou a normalne mu to jede..
- SaLIk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
sestava
K8NSNXP nForce3 250 S754,AGP,SATA,RAID,GLAN,1394
AMD Athlon 64 2800+ BOX soc754
DDR 512MB 400 Transcend CL2.5 JM (32Mx8)
RADEON 9600XT JW 128bit 256MB DDR,DVI,TVout,AGP8X
WD 1600JD 160GB SATA150 7200rpm (8MB)
FD Alps 3.5" Black
LG GSA-4163B Black DL DVD±R/±RW/RAM/ROM Bulk
Klávesnice Logitech DeLuxe Keyboard Black OEM, PS2
Repro Genius SP-K16 320W
Myš Genius NetScroll EYE Black Optical PS2
SB LIVE 24-bit - INTERNAL (BULK)
FD Alps 3.5" Black
Repro Genius SP-K16 320W
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: sestava
Ha tak tan to je ten EC silene malo, videl bych to na Fortron 350 W, jak jsem psal zkusels vyhazet ty komponenty, jak jsem psal, pomohlo?SaLIk píše:K8NSNXP nForce3 250 S754,AGP,SATA,RAID,GLAN,1394
FD Alps 3.5" Black
Repro Genius SP-K16 320W
Jinak zdroj bych bral tenhle http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00014433 jako minimum
Radeji tenhle: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 22&kat=160
ma celkem solidni rezervu do budoucna...
Jirin
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: to: Jirin
Neni zac, mohl ju smahnout ten zdroj ta sestava je celkem energeticky narocna, a ten Eurocase je celkem nekvalitni, aspon si trochu priplatit za toho Fortrona nebo LC Power... JirinSaLIk píše:jo zkousel..nepomohlo..asi je 100pro v haji deska..ale musim zjistit proc..protoze nechci znicit dalsi..snad to byl jen vadnej kus..diky moc za rady
- SaLIk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: to: Jirin
jo to sem zjistil..sroubky se protaci..plechy se hybou..priste uz si budu bednu vybirat vic..dik moc zatim hoyJirin píše:Neni zac, mohl ju smahnout ten zdroj ta sestava je celkem energeticky narocna, a ten Eurocase je celkem nekvalitni, aspon si trochu priplatit za toho Fortrona nebo LC Power... JirinSaLIk píše:jo zkousel..nepomohlo..asi je 100pro v haji deska..ale musim zjistit proc..protoze nechci znicit dalsi..snad to byl jen vadnej kus..diky moc za rady
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo a tady si muzes precist co se stalo me: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40662 je to neco podobneho.... Jirin
- SaLIk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
:/
no tak nejak to bylo i u me..desku uz mi poslali novouJirin píše:Jo a tady si muzes precist co se stalo me: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40662 je to neco podobneho.... Jirin
MSI KT3 Ultra2, AMD Athlon XP1800+, 256MB RAM, Geeforce3 Ti200, WD 80GB
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: :/
No jak sis precet moje deska ho odpalila, maximalne posles na reklamacku i procak (mne uznali obojiSaLIk píše:no tak nejak to bylo i u me..desku uz mi poslali novouJirin píše:Jo a tady si muzes precist co se stalo me: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40662 je to neco podobneho.... Jirintak si zitra jedu koupit pastu a novej zdroj a zkusim to zprovoznit..sand nebude v haji i procak :/..to bych se uz opravdu namichnul :/
- SaLIk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: :/
zapojil sem to a zatim to jede OKJirin píše:No jak sis precet moje deska ho odpalila, maximalne posles na reklamacku i procak (mne uznali obojiSaLIk píše: no tak nejak to bylo i u me..desku uz mi poslali novoutak si zitra jedu koupit pastu a novej zdroj a zkusim to zprovoznit..sand nebude v haji i procak :/..to bych se uz opravdu namichnul :/
![]()
).... Jirin
MSI KT3 Ultra2, AMD Athlon XP1800+, 256MB RAM, Geeforce3 Ti200, WD 80GB