Thermalright XP-120 na chipsetu i945

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Thermalright XP-120 na chipsetu i945

Příspěvek od HAL9000 »

Kdo poradí - dočetl jsem se, že jeden z nejlepších vzduchových chladičů je Thermaltake XP-120. Váží jen 370 gramů. Ovšem už jsem se nedočetl , jak je to s jeho použitím pro socket 775 - konkrétně chipset i945 - ASUS P5LD2 s pasívním chlazením. Klidně dám ty dva tisíce (chladič+redukci na 775+ventilátor 120mm), když mi z Prescotta udělá hluchého sněhuláka :roll: . Ten ventilátor 120mm prý zároveň velmi dobře ofukuje komponenty na desce, což by bylo k nezaplacení - nafouknuté kondíky by mohly být minulostí. Ale není u Asusu s tou jeho technologií Stack cool nějaký problém při montáži? A šel by ten chladič namontovat i na formát mikroATX, kde je ta integrovaná grafika (chipset i945G) ?

Na stránkách Thermalrightu se dočtu o seznamu podporovaných desek s.775 s tímto chladičem prd - - pouze pro s.478 - pro 775 je ta redukce, ale pochybuji, že zvládne bez problémů všechny desky s.775 - takže tápu - ale jde mi jen o ten i945,o jiných chipsetech snad kromě i955 ( ten je zase zbytečný ) nemá cenu uvažovat - desky ASUS P5LD2 či P5LD2-VM ( mikroATX ). Ví o tom někdo něco nebo má s tím zkušenosti na těchhle nových deskách Asusu?
karelV
Nováček
Nováček

Příspěvek od karelV »

Nikdo neradí, co? Ani já nemám tento chladič. Mám ale Big Typhoon a je taky super. Montáž na desku bez problémů. Tichý a oproti Boxu mám tak o 10-12°C méně.
Pentium 4 2,8G/775, 2x512 DDR2 RAM, Asus P5GDC Pro, Leadtek GF PX6600 128MB, HDD 200 GB WD SATA (20+180), DVD-RW, CD-RW, Leadtek Winfast 2000XP DeLuxe, WinXP SP1.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Ja si poridil na Bartonka SI-97A - http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=227 - (mensi verze XP-120 a XP-90 od stejneho vyrobce) a dela mi to o 11C min nez box s uplne tichym Papst LLL ventilatorem, 1200 otecek bez regulace, neslisim nic, vypada to suprove, nema chybu.
Ofukovani soucastek (kondiky, mosfety) na desce brutalne snizilo jejich teplotu, z cca 68C pro mosfety na prijemnych 40 :)
Take jsem najednou mohl snizit Vcore na 1.600V a stale dela 1900Mhz Prime stable :lol:

Cize - necekej na radu, bude to urcite chtit hodne prace a modifikovani, ale vyplati se to.

Kamos chladi XP-120 pasivne CPU :wink: Ma to u zdroje, takze ten proud vzduchu do zdroje tomu staci a je to :lol: :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

No já jsem odpovídal, ale pak mě spadly okna tak jsem to nedopsal a při reistal na to zapomněl... :-)

Tak jak to bylo u mě mám tady tak trochu malinké porovnání s AC Super Silent 4 Ultra s 9 cm větrákem...

Když porovnáš hluk tak je to nesrovnalené (to co mám ted vidíš v podpisu)

A Teploty?:
Bez přetaktu s přídavnejma větrákama a AC na grafice a 12cm ve zdroji...
AC:
IDE 38°C
Burn 51°C
při okolní teplotě 23.6°C

Thermalright:
Ide 36°C
Burn 47°C
při okolní teplotě 24°C

Bez přídavných větráků:
AC:
Ide: 40°C
Burn: 56°C
při okolní teplotě 23.6°C

Thermalright:
Ide: 38°C
Burn: 51°C
při okolní teplotě 24°C

Přetaktlej procík na 3,3GHz s 1,575V
Bez větráků:
AC:
Ide: 42°C
Burn: 60°C
při okolní teplotě 23.5°C

Thermalright:
Ide: 39°C
Burn: 55°C
při okolní teplotě 24,1°C

S Větráky:
AC:
Ide: 41°C
Burn: 55°C
při okolní teplotě 23.5°C

Thermalright:
Ide: 38-39°C
Burn: 50°C
při okolní teplotě 24,2°C

Rozdíl je i v době zchladnutí z 75°C na Ide teploty u AC je to 3 minuty a 20 s u Thermalrightu 2 m 9s...

A když porovnám jak se chladí ostatní věci kolem procíku tak při Prime atd. teplota čipsetu vylejzala až k nějakým 46°C a to se větráček točil kolem 5k otáček (zapíná se při 40°C) a teď se ani nezapína...

A jak to vypadá při normál práci v oknech při přetaktovaném procíku s vytížením neustále min. 10% povětšinou kolem 30% a skáče až do 100%? Papst je regulovanej na 40% takže se točí nejakejch 550 otáček je teplota procesoru při okolní teplote 26°C mezi 41-44°C a čipset na 34°C při teplotě case 33°C :twisted:

Prostě říkám spokojenost... 8)

PS: Kdyby se někomu zdáli teploty vysoké tak jsou normál u dobře seřízenejch desek...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“