HP dvd640e - nepovedeny upgrade firmware

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
drevolution
Nováček
Nováček

HP dvd640e - nepovedeny upgrade firmware

Příspěvek od drevolution »

Bohuzel se mi nejspis podarilo odpravit uplne novou externi mechaniku. Nemate nahodou nekdo zkusenosti s vracenim veci do puvodniho stavu?

Stahnul jsem si ze stranky vyrobce http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... =us&os=228 revizi c. Kdyz jsem spustil instalator, tak mi to vyhodilo chybovou hlasku a od ty doby mechanika nereaguje. V systemu se hlasi jako obycejna CD-ROM a kdyz chci pouzit utilitu na flashnuti primo od vyrobce, tak mi to hlasi, ze mam nahrany nejnovejsi firmware a dalsi upgrade jiz neni treba.

Jestli by mi mohl nekdo poradit, ktery kroky dal podniknout, tak bych mu byl nesmirne vdecny.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pokud probihalo flashovani a nastala chyba, zrejme se neprehral celej firmware, muzes jeste zkusit odebrat ,mechaniku pres spravce zarizeni a opet ji nechat najit systemem, pak dej vedet :wink:
drevolution
Nováček
Nováček

Odebrani ze systemu nefunguje. Nejvetsi problem je v tom, ze mechanika vubec nereaguje (ani na zmacknuti tlacitka pro otevreni mechaniky).
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pokud jsi puvodni firmware prehraval oficialne vydanim od vyrobce, tak muzes mechaniku odnest na reklamaci, nebo se zkus kouknout jestli neni nejaka utilitka (urcite je) k nasilnimu prepsani firmwaru :wink:
drevolution
Nováček
Nováček

zatim volim tu druhou moznost, bohuzel jsem doted nic kludnyho nevygoogloval :(
kazdopadne dekuju za rady :)
drevolution
Nováček
Nováček

kdyby jste nahodou nekdo vedel, jak nahrat puvodni verzi firmwareu do mechaniky, tak mi to prosim prozradte :)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Mozna by pomohlo tohle.Vetsina firmwaru co je na tyhle strance, jde flashovat i pres to, ze uz mas nahrany novejsi.Za pokus to stoji

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?c ... ufactor=37
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
drevolution
Nováček
Nováček

jj, ten jsem zkusil, ale bohuzel se flashovani vzdycky ze zahadnyho duvodu prerusi :( Obrázek
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nedělals to náhodou s médiem vloženým v mechanice?
Bathory
drevolution
Nováček
Nováček

Nedelal, na to jsem si daval pozor. Myslim, ze jsem splnil vsechny podminky, ktery mi program pri startu vypsal.
Uz me to docela stve. Mechanika se v systemu hlasi dobre, ale jediny co dokaze, je vysunuti dvirek. Kdyz se pokousim cist z nejakyho media, tak to po chvilce vypise jenom chybu I/O zarizeni, a kdyz zkousim palit, tak to vyhodi plno chyb, ale myslim, ze by se to taky dalo shrnout pod tu jednu velkou chybu I/O zarizeni.
Navic ve mne zacina hlodat pocit, jestli se to vubec nekdy dostalo vubec k flashovani firmware. Jestli to vzdycky nevyhodilo chybu jeste pred tim, nez to vubec neco udelalo.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ano, je klidně možný, že máš hokej v ovladačích a proto ani nikdy k updatu firmware nedošlo. Vyzkoušej Clean pack, najdeš ho ke ztažení zde: http://cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2004100101 Oni to jsou vlastně prográmky dva. Jedním zjistíš připadné chyby v driverech nebo registrech a ten druhý je odstraní.
Bathory
drevolution
Nováček
Nováček

Velice si vazim tvoji pomoci. Bohuzel se mi po spusteni programu RegistryChecker.exe (z nekolika nezavyslich zdroju) nic nezobrazilo. Nespustil se ani zadny novy proces. Chyba bude mozna na moji strane.
Kazdopadne to vypada, ze se budu muset zitra rano obratit na reklamacni oddeleni CzechComputeru.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“