Pontifex 2 tutorial
Moderátor: Baneshee
- Holda
- Středně pokročilý

Pontifex 2 tutorial
Cau,nevite kde vzit tutorial nebo navod?Nevim jak pouzivat ruzny materialy a tim padem nemuzu stavet mosty... 
.
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pontifex 2 tutorial
Čus. Hele o tutoriálu jsem neslyšel, ale delší dobu jsem to hrál. Je to docela těžký.Holda29 píše:Cau,nevite kde vzit tutorial nebo navod?Nevim jak pouzivat ruzny materialy a tim padem nemuzu stavet mosty...
Ale myslím, že nějaký základní tutoriál je přímo ve hře.
Pokusím se ti popsat materiály, který si pamatuju.
Light Steel: používám jí pro stavění menších mostů. Je lehká, levná, ale málo pevná. Nehodí se na základní nosníky
Heavy steel: používám jí na stavění základních nosníku větších mostů, nebo na místech, kde je potřeba vysoká pevnost a nevadí vyšší hmotnost. Je dost drahá.
Pak je tam ještě jedna ocel. Nevím už, jak se jmenuje. Dá se z ní stavět delší nosník, než z předchozích dvou ocelí. Je pevná, ale hodně těžká. Dá se použít opravdu jen na základní nosné části.
Cable: je to klasické ocelové lano. Používá se většinou na ukotvení nosníků. Tzn. ve skutečnosti si představ visutý most. Dvě nosné věže, které jsou ukotvené na každé straně právě těmi ocelovými lany, které vlastně brání věžím "přepadnout" do vody
Pak je tam další kabel (už nevím, jak se jmenuje). Ten se používá ve spojení s klasickým kabelem. Když ho upevníš vodorovně mezi dva ukotvené body, můžeš na něj něco zavěsit. Příklad: Máš visutý most. Věže ukotvíš klasickým lanem a mezi ně napneš do oblouku tento kabel a vlastně na něj zavěsíš vozovku (koleje) pomocí klasických kabelů.
Hydralic (myslím): není to nic jiného, než hydraulika. Používá se ke konstruování vyklápěcích mostů. Jednoduchý příklad: Máš malý most o dvou částech silnice. Na každě straně řeky vytvoříš svisle nosníky. Z každé strany povedeš hydrauliku z vrcholu svislého nosníku do středu vozovky. Pak stačí nastavit místo vyklápění mostu, což je právě středový bod, kde se sbíhají obě hydraulické části. Nevím už přesně, jak se ta funkce jmenuje, ale mám takový dojem, že klávesová zkratka byla "S".
Nevím, jestli jesm na nějaký materiál zapoměl. Ještě se kdyžtak můžu podívat, až budu doma.
Kdyžtak se ozvi na ICQ.
Snad ti to pomůže. Hrozně špatně se to vysvětluje.