Big problem: CPU nejde z patice ! ... UŽ HO MÁM :)

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Big problem: CPU nejde z patice ! ... UŽ HO MÁM :)

Příspěvek od Digitaldoom »

Lidičkové pomozte mi .... nejde mi žádným mě známým způsobem vyndat můj CPU z desky (viz podpis) ....

... normálně otevřu patici (ta se správně pohne) ale CPU tam drží jak přibitý ! nejde vůbec ven nevypadne nevysunu ho nic ... tak jsem zkoušel opatrně kleštičkama a rovnoměně vytáhnout ...NIC! ´trochu zakvrdlam ale CPU se stále ani ńehne naopak se snim trochu pohne celá patice (opravdu se snažim jemně takže patice není uvolněná :oops: ) ... prostě nic nic nic ... nejde ani vyklepnout ani vytáhnout prostě jsme zoufalej. .... tohle se mi ještě nestalo .... nápady ? Návrhy? cokoliv co nebude mít za následek či velkou naději na zničení CPU či desky :)
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne ned 21. srp 2005, 18:24, celkem upraveno 1 x.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Big problem: CPU nejde z patice ! :(

Příspěvek od Jirin »

Digitaldoom píše:Lidičkové pomozte mi .... nejde mi žádným mě známým způsobem vyndat můj CPU z desky (viz podpis) ....

... normálně otevřu patici (ta se správně pohne) ale CPU tam drží jak přibitý ! nejde vůbec ven nevypadne nevysunu ho nic ... tak jsem zkoušel opatrně kleštičkama a rovnoměně vytáhnout ...NIC! ´trochu zakvrdlam ale CPU se stále ani ńehne naopak se snim trochu pohne celá patice (opravdu se snažim jemně takže patice není uvolněná :oops: ) ... prostě nic nic nic ... nejde ani vyklepnout ani vytáhnout prostě jsme zoufalej. .... tohle se mi ještě nestalo .... nápady ? Návrhy? cokoliv co nebude mít za následek či velkou naději na zničení CPU či desky :)
Zkusil bych malej sroubovacek a zkusil bych na kraju pozvednout procak z patice - neco podobneho se mi stalo u Socketu A a sroubovak pomohl... Jde zkusit hodne veci, ale hlavne opatrne a s citem... Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
p55p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od p55p »

tiez by som to skusil s tym srobovakom..
Sempron 2300+@2043MHz (9,5*215), Titan D5TB, foxconn VIA KT600, DDR400 512 GoodRam FSB:RAM 1:1, VGA R9200 128-bit 128MB 250/200@306/230, HDD Hitachi 80GB, DVD TEAC DV-516E, DVD-RW LG 4160 A303, SB Live! 5.1, TV Tuner JetWay BT878, 3DMark2001SE 8309
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to nejde drží tam fakt fest akorát bych ulomil nožičky .... něco jiného ? :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

no šroubovák pomůže. zkus třeba párkrát zamknout a odemnkout.

btw: to je ta teplovodivá pasta pod CPU :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no tak tohle se mne presne stalo na Socketu A.....jsem s tim tak dlouho vrkal az se to uvolnilo...ale co se tam kouslo fakt nevim....
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Otvírej a zavírej patici a různě s tím jemně hejbej ... ono se to pustí :)
Goldnoob team proud member!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

karf píše:no šroubovák pomůže. zkus třeba párkrát zamknout a odemnkout.

btw: to je ta teplovodivá pasta pod CPU :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Thellwin píše:Otvírej a zavírej patici a různě s tím jemně hejbej ... ono se to pustí :)
bez učinku :(

teplovodivá pasty pod CPU ? nejsem magor! na tohle dávám pozor .... :oops: :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Je velký rozdíl ve ploše CPU u sc.462 a u sc.754/939. U A64 to drží zpravidla néé tou pastou, ale "tlakem" okolního vzduchu - při ploše cca16cm² to je teoreticky 16kg - prakticky je to samozřejmě podstatně méně.

Někdy pomůže opatrně nahřát chladič třeba fénem. :oops:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Shit píše:Je velký rozdíl ve ploše CPU u sc.462 a u sc.754/939. U A64 to drží zpravidla néé tou pastou, ale "tlakem" okolního vzduchu - při ploše cca16cm² to je teoreticky 16kg - prakticky je to samozřejmě podstatně méně.

Někdy pomůže opatrně nahřát chladič třeba fénem. :oops:
Podle mě není problém v sundání chladiče, ale ve vyndání samotného CPU z patice ...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jj chladič normálně sundám :) ALE CPU NEJDE Z PATICE VEN ANI ZANIC !

už jsem vyzkoušel krvrdlat,podrýpnout(nelze),kleštičky,vyklepnout ...

a stále nic !!! jsem čím dál zoufalejší ! :cry: :shock: :sad:

když ho nevyndam teď budu ho chtít vyndat za měsíc nakoleji a vyměnit definitivně za venice ale on nejde ven ! :sad:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

a dával jsi ho do patice ty nebo někdo jinej? nepojistil ho lepidlem?

btw: začni přicházet na chuť intelovským kuličkám 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nepřipeklo se ti to tam trochu ? :oops:
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

No ja bych pritlacil s tim sroubovakem, neco to vydrzet musi, jinak nevim...
Nemel ten procak nahodou ohle piny?

Pripeklo? :-D za by malo chladit a roztekl se plast patice :-D

Jirin
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ehm ...

CPU jsem tam dával já ...
Lepidlo :lol: to sem ještě neslyšel :)
Ohlé piny nebyly ... ale co není může být :cry:
připéct ? no to snad ne tedy nemělo by je to AMD64 a to netopí ...

tím šroubovákem je to problém jednak tam není místo a bojim se že to odřu a je to z jedné strany což znamená že když to najednou povolí můžu přinejmenším ohnout ale pravděpodobněji zlomit piny :(

mě už nic nenadpadá podlení co jsem nezkusil je na to kladívkem přez podložku poklepat ale to bu´d neudělá nic nebo to tam zatluču navěky :( ty kleštičky jsou nejlepší možnost jenomže ten cpu se ani nehne :(
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Digitaldoom píše:ehm ...

CPU jsem tam dával já ...
Lepidlo :lol: to sem ještě neslyšel :)
Ohlé piny nebyly ... ale co není může být :cry:
připéct ? no to snad ne tedy nemělo by je to AMD64 a to netopí ...

tím šroubovákem je to problém jednak tam není místo a bojim se že to odřu a je to z jedné strany což znamená že když to najednou povolí můžu přinejmenším ohnout ale pravděpodobněji zlomit piny :(

mě už nic nenadpadá podlení co jsem nezkusil je na to kladívkem přez podložku poklepat ale to bu´d neudělá nic nebo to tam zatluču navěky :( ty kleštičky jsou nejlepší možnost jenomže ten cpu se ani nehne :(
Jo zkousels odelazt tu odradku, bez ni by ses tam daleko lip dostat, a tim rejpanim sroubovakem bych jel dokola vzdycky o kousek a je okolo po 90°...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

můžeš zkusit strčit pod cpu žiletky nejlépe 2 a mezi ně postupně přidávat další. Ideálně z více stran (proti sobě). možná by šlo i na vysavač přidělat úzkou hubici a podtlakem cpu zvednout.

mohl by někdo se stejnou deskou a cpu zkusit cpu vyndat jestli neni deska past na cpu? :roll:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no dobře jdu to vyzkoušet :)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

karf píše: mohl by někdo se stejnou deskou a cpu zkusit cpu vyndat jestli neni deska past na cpu? :roll:
HAHAHA Velmi zajímavá vize . . .pocem Winchestre zežeru tě a nepustím ... ROOAAR ! :-D to asi není ono.
/// M2 se stala trochu jiná blbost, pasty bylo pod chladičem tolik, že tym byl podtlak a nechtěl tam vzduch, tak jsem vyrval boxák i s procesorem přilepeným na chladiči ze zamčeného socketu. . kupodivu odešla ona, ne cpu :)
Naposledy upravil(a) spirit64 dne ned 21. srp 2005, 18:23, celkem upraveno 1 x.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Há Há Há Háá :lol: MÁM HO!!! :lol: :-D

mrcha .... víte co stím bylo ...patice se sekla! ona se sice odemkal ale na tejhle desce má páčku na odmykání tu jsem povolil dal až skoro do pravýho uhle ale to nestačilo ona se sekla ta patice a neodsunula se o toilik kolik měla aby pustila ten CPU takže jsem vcelku násilím musel vízit takovej důlčík a kladívko a bacit do toho zboku pak se to odemklo celý jak mělo a cpu šel krásně vyndat !

několikrát jsem si to pak zkusil vyndat a zandat a zamknout a docela to drhne ten zámek namuj vkus se musí použít až dost síly na to to odemknnout a zamknout ....

takže díky všem za ochotu pomoci :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“