... normálně otevřu patici (ta se správně pohne) ale CPU tam drží jak přibitý ! nejde vůbec ven nevypadne nevysunu ho nic ... tak jsem zkoušel opatrně kleštičkama a rovnoměně vytáhnout ...NIC! ´trochu zakvrdlam ale CPU se stále ani ńehne naopak se snim trochu pohne celá patice (opravdu se snažim jemně takže patice není uvolněná
Big problem: CPU nejde z patice ! ... UŽ HO MÁM :)
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Big problem: CPU nejde z patice ! ... UŽ HO MÁM :)
Lidičkové pomozte mi .... nejde mi žádným mě známým způsobem vyndat můj CPU z desky (viz podpis) ....
... normálně otevřu patici (ta se správně pohne) ale CPU tam drží jak přibitý ! nejde vůbec ven nevypadne nevysunu ho nic ... tak jsem zkoušel opatrně kleštičkama a rovnoměně vytáhnout ...NIC! ´trochu zakvrdlam ale CPU se stále ani ńehne naopak se snim trochu pohne celá patice (opravdu se snažim jemně takže patice není uvolněná
) ... prostě nic nic nic ... nejde ani vyklepnout ani vytáhnout prostě jsme zoufalej. .... tohle se mi ještě nestalo .... nápady ? Návrhy? cokoliv co nebude mít za následek či velkou naději na zničení CPU či desky 
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne ned 21. srp 2005, 18:24, celkem upraveno 1 x.
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Big problem: CPU nejde z patice ! :(
Zkusil bych malej sroubovacek a zkusil bych na kraju pozvednout procak z patice - neco podobneho se mi stalo u Socketu A a sroubovak pomohl... Jde zkusit hodne veci, ale hlavne opatrne a s citem... JirinDigitaldoom píše:Lidičkové pomozte mi .... nejde mi žádným mě známým způsobem vyndat můj CPU z desky (viz podpis) ....
... normálně otevřu patici (ta se správně pohne) ale CPU tam drží jak přibitý ! nejde vůbec ven nevypadne nevysunu ho nic ... tak jsem zkoušel opatrně kleštičkama a rovnoměně vytáhnout ...NIC! ´trochu zakvrdlam ale CPU se stále ani ńehne naopak se snim trochu pohne celá patice (opravdu se snažim jemně takže patice není uvolněná) ... prostě nic nic nic ... nejde ani vyklepnout ani vytáhnout prostě jsme zoufalej. .... tohle se mi ještě nestalo .... nápady ? Návrhy? cokoliv co nebude mít za následek či velkou naději na zničení CPU či desky
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- p55p
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no šroubovák pomůže. zkus třeba párkrát zamknout a odemnkout.
btw: to je ta teplovodivá pasta pod CPU

btw: to je ta teplovodivá pasta pod CPU
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- Thellwin
- Administrátor

Podle mě není problém v sundání chladiče, ale ve vyndání samotného CPU z patice ...Shit píše:Je velký rozdíl ve ploše CPU u sc.462 a u sc.754/939. U A64 to drží zpravidla néé tou pastou, ale "tlakem" okolního vzduchu - při ploše cca16cm² to je teoreticky 16kg - prakticky je to samozřejmě podstatně méně.
Někdy pomůže opatrně nahřát chladič třeba fénem.
Goldnoob team proud member!
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a dával jsi ho do patice ty nebo někdo jinej? nepojistil ho lepidlem?
btw: začni přicházet na chuť intelovským kuličkám
btw: začni přicházet na chuť intelovským kuličkám
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- Thellwin
- Administrátor

- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ehm ...
CPU jsem tam dával já ...
Lepidlo
to sem ještě neslyšel 
Ohlé piny nebyly ... ale co není může být
připéct ? no to snad ne tedy nemělo by je to AMD64 a to netopí ...
tím šroubovákem je to problém jednak tam není místo a bojim se že to odřu a je to z jedné strany což znamená že když to najednou povolí můžu přinejmenším ohnout ale pravděpodobněji zlomit piny
mě už nic nenadpadá podlení co jsem nezkusil je na to kladívkem přez podložku poklepat ale to bu´d neudělá nic nebo to tam zatluču navěky
ty kleštičky jsou nejlepší možnost jenomže ten cpu se ani nehne 
Lepidlo
Ohlé piny nebyly ... ale co není může být
tím šroubovákem je to problém jednak tam není místo a bojim se že to odřu a je to z jedné strany což znamená že když to najednou povolí můžu přinejmenším ohnout ale pravděpodobněji zlomit piny
mě už nic nenadpadá podlení co jsem nezkusil je na to kladívkem přez podložku poklepat ale to bu´d neudělá nic nebo to tam zatluču navěky
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo zkousels odelazt tu odradku, bez ni by ses tam daleko lip dostat, a tim rejpanim sroubovakem bych jel dokola vzdycky o kousek a je okolo po 90°...Digitaldoom píše:ehm ...
Lepidloto sem ještě neslyšel
Ohlé piny nebyly ... ale co není může být![]()
mě už nic nenadpadá podlení co jsem nezkusil je na to kladívkem přez podložku poklepat ale to bu´d neudělá nic nebo to tam zatluču navěkyty kleštičky jsou nejlepší možnost jenomže ten cpu se ani nehne
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
můžeš zkusit strčit pod cpu žiletky nejlépe 2 a mezi ně postupně přidávat další. Ideálně z více stran (proti sobě). možná by šlo i na vysavač přidělat úzkou hubici a podtlakem cpu zvednout.
mohl by někdo se stejnou deskou a cpu zkusit cpu vyndat jestli neni deska past na cpu?
mohl by někdo se stejnou deskou a cpu zkusit cpu vyndat jestli neni deska past na cpu?
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

HAHAHA Velmi zajímavá vize . . .pocem Winchestre zežeru tě a nepustím ... ROOAAR !karf píše: mohl by někdo se stejnou deskou a cpu zkusit cpu vyndat jestli neni deska past na cpu?
/// M2 se stala trochu jiná blbost, pasty bylo pod chladičem tolik, že tym byl podtlak a nechtěl tam vzduch, tak jsem vyrval boxák i s procesorem přilepeným na chladiči ze zamčeného socketu. . kupodivu odešla ona, ne cpu
Naposledy upravil(a) spirit64 dne ned 21. srp 2005, 18:23, celkem upraveno 1 x.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Há Há Há Háá
MÁM HO!!!
mrcha .... víte co stím bylo ...patice se sekla! ona se sice odemkal ale na tejhle desce má páčku na odmykání tu jsem povolil dal až skoro do pravýho uhle ale to nestačilo ona se sekla ta patice a neodsunula se o toilik kolik měla aby pustila ten CPU takže jsem vcelku násilím musel vízit takovej důlčík a kladívko a bacit do toho zboku pak se to odemklo celý jak mělo a cpu šel krásně vyndat !
několikrát jsem si to pak zkusil vyndat a zandat a zamknout a docela to drhne ten zámek namuj vkus se musí použít až dost síly na to to odemknnout a zamknout ....
takže díky všem za ochotu pomoci
mrcha .... víte co stím bylo ...patice se sekla! ona se sice odemkal ale na tejhle desce má páčku na odmykání tu jsem povolil dal až skoro do pravýho uhle ale to nestačilo ona se sekla ta patice a neodsunula se o toilik kolik měla aby pustila ten CPU takže jsem vcelku násilím musel vízit takovej důlčík a kladívko a bacit do toho zboku pak se to odemklo celý jak mělo a cpu šel krásně vyndat !
několikrát jsem si to pak zkusil vyndat a zandat a zamknout a docela to drhne ten zámek namuj vkus se musí použít až dost síly na to to odemknnout a zamknout ....
takže díky všem za ochotu pomoci