Zdravím,
mám dva problémky.
1. Potřebuji uživatelům přesměrovat složku dokumenty. Použil jsem tento http://www.windowsnetworking.com/articl ... -2003.html, a další návod, ale bohužel mi přesměrování dokumentů nefunguje.
Udělal jsme si novou gp nad ou ve kterém mám nastrkané uživatele a novou gp jsme nastavil podle návodu výše.
Zajímalo by mě, zda třeba není nutné nějaké speciální nastavení oprávnění k souboru ve kterém jsou dokumenty, nebo gp. Případně bych byl vděčný za postup nastavení této funkce. Představuji si to tak že v root bude složka dok-uzivatelu a v ní podsložka s dokumenty pro každého uživatele.
2. Mám v síti dva servery (oba jsou Win2003 Standart). Jeden funguje jako vstupní do internetu a pro překlad adres. Druhý je umístěný uvnitř sítě a funguje jako poštovní a file server.
K problému: na ten první server si nasměruji MX záznam na psovi.cz a potřebuji nějak namapovat nebo proroutovat port 25 na ten druhý server kde běží exchnage. Ideální by bylo přímo ve Windows nebo něčím zadarmo. Možná bych na to metodou pokus přišel, ale nemůžu s tím moc dlouho blbnout protože ta pošta musí co nejdřív fungovat.
//předpokládám že to půjde přímo ve směrování?
Dík za nápady.
Win2003 Standard: přesměrování dokumentů , mapování portů
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- cabman
- Středně pokročilý

Win2003 Standard: přesměrování dokumentů , mapování portů
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- lipo_
- Nováček

-
- Dony
- Středně pokročilý

ad 2. je to par kliknuti mysi, otevri konzoli Routing and remote access -> IP Routing -> NAT -> prave tlacitko na externi sitovku -> Properties -> Services and ports, vyber sluzbu, nebo pridej port a dopis vnitrni IP adresu.
ad 1. nefunguje to jen u uzivatelu, kteri jeste nemaji profil? (tj. pri vytvoreni prvniho nastaveni?)
ad 1. nefunguje to jen u uzivatelu, kteri jeste nemaji profil? (tj. pri vytvoreni prvniho nastaveni?)
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - cabman
- Středně pokročilý

ad 2. jsem našel sám, ale diky za návod.
ad 1. testoval jsem všechny možné kombinace na dvou serverech 2003 standard, ale nepomohlo mi nic. Vždy je výsledek stejně neúspěšný a dokumenty se mi tahají s cestovním profilem.
Postup který jsem použil je následující:
1. v rootu disku jsem udělal sdílený adresář dokumenty. Oprávnění sdílení je pro everyone plná kontrola.
2. nad mnou vytvořeným ou uzivatele jsem si udělal nový objekt zásad skupiny kde jsem v konfigurace uživatele->nastavení wndows->přesměrování složky otevřel vlastnosti dokumentů.
3. Ve vlastnostech položky dokumenty jsem nastavil: Základní přesměrování, V kořenové cestě vytvořit složku pro každého uživatele, a cestu ve formátu unc k mé sdílené složce dokumenty (\\server\dokumenty).
Problém je že pokud se přihlásím ke klientskému pc tak mám dokumenty furt v cestovním profilu. Myslím že by se ty dokumenty měly přesunout do té sdílené složky. Chová se to tak u uživatelů dříve utvořených, ale i u nově založených uživatelů. Používám cestovní profily které jinak pracují jak mají.
Rád bych věděl kde může být chybka. Už si začínám zoufat a asi se budu muset uchýlit k utvoření home jako písmenka. Někteří uživatelé mají v dokumentech několik G dat a to je neúnosné zatížení sítě.
ad 1. testoval jsem všechny možné kombinace na dvou serverech 2003 standard, ale nepomohlo mi nic. Vždy je výsledek stejně neúspěšný a dokumenty se mi tahají s cestovním profilem.
Postup který jsem použil je následující:
1. v rootu disku jsem udělal sdílený adresář dokumenty. Oprávnění sdílení je pro everyone plná kontrola.
2. nad mnou vytvořeným ou uzivatele jsem si udělal nový objekt zásad skupiny kde jsem v konfigurace uživatele->nastavení wndows->přesměrování složky otevřel vlastnosti dokumentů.
3. Ve vlastnostech položky dokumenty jsem nastavil: Základní přesměrování, V kořenové cestě vytvořit složku pro každého uživatele, a cestu ve formátu unc k mé sdílené složce dokumenty (\\server\dokumenty).
Problém je že pokud se přihlásím ke klientskému pc tak mám dokumenty furt v cestovním profilu. Myslím že by se ty dokumenty měly přesunout do té sdílené složky. Chová se to tak u uživatelů dříve utvořených, ale i u nově založených uživatelů. Používám cestovní profily které jinak pracují jak mají.
Rád bych věděl kde může být chybka. Už si začínám zoufat a asi se budu muset uchýlit k utvoření home jako písmenka. Někteří uživatelé mají v dokumentech několik G dat a to je neúnosné zatížení sítě.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Dony
- Středně pokročilý

- cabman
- Středně pokročilý

Netušil jsem že to jde otestovat ... a zjistil jsem že není aktivní žádná gpo i když jsem jí vytvořilDony píše:zkoušel si na PC jestli je GPO aplikovaná? (GPRESULTem)
Docela jsem z toho překvepený. Vím že se GPO různé úrovně mohou ovlivňovat, ... ale že neprojde takovádle věc.
Na dvou serverech Standard mi to nefungovalo a dnes jsem to zkusil na dalším a tam to normálně jede.
//Zkusím to dořešit ... ale tydle blosti se hledaj nejhůř.
- Dony
- Středně pokročilý

pokud mas tu rozsirenou konzoli na editaci GPO, tak si zkus vyjet report co vsechno se na konkretniho uzivatele aplikuje
Pripadne projed eventlogy serveru a stanic, jestli tam nejsou nejake chyby s replikaci a nacitanim policy
taky zkus prohlidnout adresar sysvol, jestli tam je GPO spravne ulozeny
//editova Cabman: O výkendu si tomu v klidu sednu a prokoumám to - zatím dík za tipy.
Pripadne projed eventlogy serveru a stanic, jestli tam nejsou nejake chyby s replikaci a nacitanim policy
taky zkus prohlidnout adresar sysvol, jestli tam je GPO spravne ulozeny
//editova Cabman: O výkendu si tomu v klidu sednu a prokoumám to - zatím dík za tipy.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...