Caute,
pred casom som kupil notas hp nx 6110, pomaly sa uz zacina spinit - chcel by som sa preto opytat, cim je najlepsie to cistit - plasty, LCD, klavesnica? Privital by som nejake cenovo dostupne riesenie, najlepsie nejaky spratny spray, ktory hodim do tasky k notasu a kedykolvek ho mozem pouzit. Diky za vsetky navrhy.
Cim cistit notas?
Moderátor: Don
- blister
- Nováček
-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý
- Alkarion
- Nováček
-
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Rozhodně nečistit nějakýma drastickýma chemikaliema nebo mokrým hadrem apodobně.
Pokuď to jde doporučuju čistit čistým měkčím suchým hadříkem kryt notebooku, klávesnici a vše ostatní,dále displej se tím může otřířt také.
Sám ale displej otírám raději mikrovláklnou utěrkou mám jich více takže žádný problém.Nějaká mikrovlákna mám na digitální aparát na jeho displej a čočku a jednu na notebook.
Pokuď špína drží a drží pak jedině lehce navlhčený jemný hadřík nebo mikrovlákno v čisté vodě,pokud chceš mít doopravdy čistou vodu tak destilovanou.
U nás je např ve vodě hodně chloru a nějaký ten mineral,železo navíc se tam také najde takže voda nic moc.
Pokuď bys chtěl ještě něco učinějšího můžeš na klávesnici a ostatní části krytů užít např. lehce navlhčený hadřík v jemné mýdlové vodě.
Na více zaprasený displej místo suchého hadříku,můžeš nejhůře dýchnout a očistit a nebo jemnější hadřík,maximálně nechceš-ly na displej dýchat doopravdy jen jemně lehce navlhčený hadřík čistou nebo lépe destilovanou vodou.
Kdybys chtěl něco extra na totálně zaprasený displej můžeš ještě použít speciální chemikálie,přípravky na LCD,které koupíš v krámě
.Ale pokuď to lze tak lépe čistit spíše bez chemie.
Pokuď to jde doporučuju čistit čistým měkčím suchým hadříkem kryt notebooku, klávesnici a vše ostatní,dále displej se tím může otřířt také.
Sám ale displej otírám raději mikrovláklnou utěrkou mám jich více takže žádný problém.Nějaká mikrovlákna mám na digitální aparát na jeho displej a čočku a jednu na notebook.
Pokuď špína drží a drží pak jedině lehce navlhčený jemný hadřík nebo mikrovlákno v čisté vodě,pokud chceš mít doopravdy čistou vodu tak destilovanou.
U nás je např ve vodě hodně chloru a nějaký ten mineral,železo navíc se tam také najde takže voda nic moc.
Pokuď bys chtěl ještě něco učinějšího můžeš na klávesnici a ostatní části krytů užít např. lehce navlhčený hadřík v jemné mýdlové vodě.
Na více zaprasený displej místo suchého hadříku,můžeš nejhůře dýchnout a očistit a nebo jemnější hadřík,maximálně nechceš-ly na displej dýchat doopravdy jen jemně lehce navlhčený hadřík čistou nebo lépe destilovanou vodou.
Kdybys chtěl něco extra na totálně zaprasený displej můžeš ještě použít speciální chemikálie,přípravky na LCD,které koupíš v krámě
.Ale pokuď to lze tak lépe čistit spíše bez chemie.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- swarm
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Prach z notebooku čistim rukou, z displeje zase rukávem a když je na něm něco extra držícího, tak na řadu klidně přijde nehet a brutální síla....dělám to tak už 10 let a pokud neni člověk úplný nemehlo tak si ten displej nepoškrábe...
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- dr.Neon
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vincenc
- Nováček
-
Čištění NB
Já na display používám vodičku na šištění plastových brýlí - v optice - malý spray cca za 50-80 Kč. "Diamond Shield Cleanner" - funguje to skvěle i na ostatní plasty.