Jak změnit přístupová práva k adresáři v XP Home

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Fenix
Nováček
Nováček

Jak změnit přístupová práva k adresáři v XP Home

Příspěvek od Fenix »

Všude se dočtu, že XP Home umí spravovat NTFS práva stejně jako Pro, jen tam nejsou klikátka, ale nepodařilo se mi najít potřebné příkazy pro příkazovou řádku.

Prosim poradte, jak má vypadat příkaz(y), kterým přidám práva na adresar c:\adresar skupine EVERYONE nebo prikaz, kterym z nej odeberu prava vsem skupinam krome ADMINISTRATORS?

Diky za radu.
1) MS WinXP Pro: AMD Athlon 1333(TB), MB MSI KT4V, 1GB RAM, Geforce 2 MX, 60GB hvízdající IBM + 40GB topící Seagate, Creative Audigy, AverTV Capture.
2) MS WinXP Pro: P4 2.4 GHz, MSI 845PE Max, 1 GB RAM, Matrox G550 Dualhead, 80 GB + 80 GB + 160 GB Seagate, Creative Audigy, Matrox RT.X100 střižna.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

na tohle je prikaz CACLS (zkus cacls /?)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Fenix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fenix »

Diky moc,

ja blbec jsem to hledal nekde v rodine prikazu net xxx anemohl jsem prijit na to, kterej to je...
1) MS WinXP Pro: AMD Athlon 1333(TB), MB MSI KT4V, 1GB RAM, Geforce 2 MX, 60GB hvízdající IBM + 40GB topící Seagate, Creative Audigy, AverTV Capture.
2) MS WinXP Pro: P4 2.4 GHz, MSI 845PE Max, 1 GB RAM, Matrox G550 Dualhead, 80 GB + 80 GB + 160 GB Seagate, Creative Audigy, Matrox RT.X100 střižna.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“