Otacky na Arctic Cooling Copper Silen 2TC
Moderátor: morke
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Otacky na Arctic Cooling Copper Silen 2TC
Mam an procesoru tento chladic Arctic Cooling Copper Silen 2TC. Ma rizeny otacky podle teploty CPU. Kdyz mam pocitac v klidu tak ma CPU okolo 53C a vetrak na chladici ma otacky kolem 1500ot/min coz je malo kdyz max ne na 2800. Kdyby bezel na max porad tak by mi i klesla teplota CPU.....
Chtel bych nejak obejit to cidlo aby bezel uz od zapnuti PC na max.
Poradite mi nekdo PLS
Chtel bych nejak obejit to cidlo aby bezel uz od zapnuti PC na max.
Poradite mi nekdo PLS
- Oldboy
- Začátečník

Proč sis teda kupoval chladič s řízenými otáčkami? Sám ho mám odloženej ve skříni a s mým Bartonem (viz podpis) míval 47/53°C. Teď mám 41/47°C, ale cena nového chladiče byla 2,5 vyšší...
Máš ho správně nasazen?
Co máš za desku - je ta teplota realná? BIOS muže chybně teplotu odečítat, sáhni rukou na základnu chladiče - je hodně horky, nebo jen vlažný?
Neřídí se teplotou CPU jak píšeš, ale teplotou tělesa chladiče - mezi jeho žebra je zasunuto čidlo. Pokud spojiš dva dráty vedoucí do thoto čidla pojede ventilátor na plno....
Máš ho správně nasazen?
Co máš za desku - je ta teplota realná? BIOS muže chybně teplotu odečítat, sáhni rukou na základnu chladiče - je hodně horky, nebo jen vlažný?
Neřídí se teplotou CPU jak píšeš, ale teplotou tělesa chladiče - mezi jeho žebra je zasunuto čidlo. Pokud spojiš dva dráty vedoucí do thoto čidla pojede ventilátor na plno....
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dostal jsem ho k tomu a jinej kterej by uchladi miho 3000+(400MHz) nemely. Rikaly ze pry uchladi 3GHz tak jsem myslel ze to bude bez problemu.
Co mas ted za ten chladic? Nasazenej ho mam perfektne.
Desku mam MSI KT6 Delta. Teplotu to ukazuje OK mam i programek na mereni.Chladic je podle meho dost horky.
No jasny tka jem to myslelm ze se ridi podle teploty chladice....asi jsem to spatne napsal.
Zkusim spojit ty dratky od toho cidla a dofam ze to pak pobezi ne to max.
Dam vedet jesti to facha
Co mas ted za ten chladic? Nasazenej ho mam perfektne.
Desku mam MSI KT6 Delta. Teplotu to ukazuje OK mam i programek na mereni.Chladic je podle meho dost horky.
No jasny tka jem to myslelm ze se ridi podle teploty chladice....asi jsem to spatne napsal.
Zkusim spojit ty dratky od toho cidla a dofam ze to pak pobezi ne to max.
Dam vedet jesti to facha
- Holda
- Středně pokročilý

- Oldboy
- Začátečník

Jak jsem psal výš mě v pohodě chladil Bartona 2500@3200 1,725V...na max. 53°Celestýna při zátěži s windtunelem (v letním etrému pokojová teplota 27°C pak asi na 55°C) - v pohodě, ale mám docela slušně odventilovanou skříň (viz fotky v podpisu)... Co u tebe? Máš na zadní stěně větrák ve výši procesoru, nebo aspoň slušnej odtah přes zdroj? Současnej chladič mám v popisu, na pohled klasickej tvar, ale díky 0,5kg mědi a 4xheatpipe velmi slušná učinost završená tichoučkým větrákem 90/1500...miraHASH píše:Dostal jsem ho k tomu a jinej kterej by uchladi miho 3000+(400MHz) nemely. Rikaly ze pry uchladi 3GHz tak jsem myslel ze to bude bez problemu....
Větrák na AC TC2 na plno bude při 2800 asi pěknej hučák... I když teď jsem vymontovál větrák 40/5100 a to byl pánové opravdový řvoun...
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Oldboy
- Začátečník

- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: