Bootování z USB FLASH DISKU?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Fabia WRC
Nováček
Nováček

Bootování z USB FLASH DISKU?

Příspěvek od Fabia WRC »

Lze nabootovat z USB FLASH DISKU??? Potřeboval bych nabootovat system WINDOWS XP, který mám na flešce uložený jako ISO (image). Jakým způsobem nabootovat. V Biosu mám vše povolené, takže ted na to bude třeba asi nějaká utilitka, ale zatim se mi nic nepodařilo najit. Mockrát děkuji za radu. :oops:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pokud tvůj bios umí bootovat z flashdisku, myslím že ještě bude třeba mít na něm boot sektor, stejně jako při bootování z čehokoliv jinýho, samotný ISO image uložený na flashdisku jaksi nestačí. nebo to špatně chápu? :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Fabia WRC
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fabia WRC »

Chápeš to dobře, jen nevim jak tam ten boot sektor vytvořit!!???
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:samotný ISO image uložený na flashdisku jaksi nestačí.
Mně to na některých deskách takto udělané maká (KT600, NF2) - na NF3 a NF4 zase ne. Ale taky asi záleží na konkrétním typu flashdisku (jeho firmwaru).
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no driv jsem se pokousel bootovat z fotaku, kterej byl na mass storage, tedy to same jako flash, ale nejak jsem to nerozchodil, mel jsem tam i vytvoreny boot, mbr apod.. ale stejnak nic.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

otázkou zůstává jak dlouho ta paměť tohle "zvěrstvo" vydrží, chápu-li správně že s tim chcete nabootovat do OS, v případě instalačky je situace jiná...
Fabia WRC
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fabia WRC »

ne mám na Flashce nachystane ISO s instalaci WIN XP. A potřebuji nabootovat instalaci.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“