Ntb - Athlon, Sempron nebo Turion ?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ntb - Athlon, Sempron nebo Turion ?

Příspěvek od Andreas »

Jaký procesor či popř. přímo model notase byste mi doporučili ? Toho ntb chci používat hlavně na kancelářskou práci, ale občas i na nějakou tu hru. Díky
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Zalezi na tom jetsli chces jeste cestovat nebo ne - pokud bude ta kancelarska prace opravdu v kancelari vezmi Turion (s tim ostatne muzes i obcasne cestovat) pokud ale chces cestovat hodne poohledni se po notebooku s Intel Pentium M a technologii Centrino. Pokud chces doporucit konkretni typ napis sem svoji cenovou hladinu, na ktere se pri koupi chces pohybovat - jinak to nema smysl.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Nemám v plánu cestovat. Takže Turion ? A můžete mi doporučit přímo nějaký model či značku ?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Andreas píše:Nemám v plánu cestovat. Takže Turion ? A můžete mi doporučit přímo nějaký model či značku ?
Potrebuju vedet kolik do nej chces vrazit. Jinak ti nemuzu poradit a myslim ze ani nikdo jinej.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

No to bych taky chtěl vědět :c) Záleží na tátovi jak se mu vydaří s penězma a jakou bude mít zrovna náladu. Ale co vy na toto ? http://www.czechcomputer.cz/fulltext.js ... =stockitem
Jeden z těch dvou.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Andreas píše:No to bych taky chtěl vědět :c) Záleží na tátovi jak se mu vydaří s penězma a jakou bude mít zrovna náladu. Ale co vy na toto ? http://www.czechcomputer.cz/fulltext.js ... =stockitem
Jeden z těch dvou.
Pravej nebo levej?
/edit: Sem vul priste si ten post prectu celej :oops: .
Pokud mozno tak levej tj. variantu LMi - ma lepsi grafiku, vetsi disk a pamet. I kdyz za tu cenu by si mel i tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31995 a nemuzu si pomoct ale Pentiu M stale verim vic.
Naposledy upravil(a) Don Martinez dne ned 4. zář 2005, 18:56, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? Musi to byt za kazdu cenu AMD? :?
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

No tak samozřejmě že bych chtěl ten lepší/dražší, ale jak píšu, záleží to na tátovi.
Teď jsem ho našel o 2k levnější http://mobile.itek.cz/k_99-Notebooky-Ac ... AMD-Turion
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

Joži píše::? Musi to byt za kazdu cenu AMD? :?
jakykoliv narazky na intel přecházi a furt cpe jen amd takze asi jo :sad:
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

joXerus píše:
Joži píše::? Musi to byt za kazdu cenu AMD? :?
jakykoliv narazky na intel přecházi a furt cpe jen amd takze asi jo :sad:
:? tak tj, ja len ze do NB patri Centrino a AMD ma co dohanat
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

ja chci taky kupovat, asi to bude P-m, mozna bych bral turion ale to ostatni jsou hnoje
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

joXerus píše:ja chci taky kupovat, asi to bude P-m, mozna bych bral turion ale to ostatni jsou hnoje
Především bych asi už nikdy nešel do Aceru. Během posledního roku jsem vystřídal HP, ASUS, Acer, Dell ... Firemní mám IBM T42 a osobní DELL.
Je to úplně jiná liga, zpracování šasi, klávesnice, kontrast displeje, hlučnost ... Prostě mně kamenujte, ale Acer nebrat.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bart_Teschen píše:Především bych asi už nikdy nešel do Aceru. Během posledního roku jsem vystřídal HP, ASUS, Acer, Dell ... Firemní mám IBM T42 a osobní DELL.
Je to úplně jiná liga, zpracování šasi, klávesnice, kontrast displeje, hlučnost ... Prostě mně kamenujte, ale Acer nebrat.
To jo ale jelikoz Andreas veri jedine AMD tak si stejne nic od techto znacek nekoupi :) .
Obrázek
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

No určitě nejsem jedinej kdo se s AMD cítí lépe 8-) Ale co jsem viděl test zde (http://www.laptoplogic.com/resources/articles/42/1/1/) tak se mi AMD potvrdilo. A s tou značkou si klidně nechám poradit, ale prostě rád bych měl Turiona.
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Andreas píše:No určitě nejsem jedinej kdo se s AMD cítí lépe 8-) Ale co jsem viděl test zde (http://www.laptoplogic.com/resources/articles/42/1/1/) tak se mi AMD potvrdilo. A s tou značkou si klidně nechám poradit, ale prostě rád bych měl Turiona.
No, IBM, DELL, ASUS, HP do toho bych šel ...
Možná má i Acer booky s kvalitním dipslejem, ale zatím jsem takový neviděl. taky mám výhrady ke klávesnici. Doporučuji si "osahat" více značek a rozhodnout se.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bart_Teschen píše:No, IBM, DELL, ASUS, HP do toho bych šel ...
Možná má i Acer booky s kvalitním dipslejem, ale zatím jsem takový neviděl. taky mám výhrady ke klávesnici. Doporučuji si "osahat" více značek a rozhodnout se.
Afaik Dell ani IBM (Lenovo) notebook s procesorem od AMD nedelaj, HP dela ale nema moc velky vyber - v pdstate sou to nektere levnejsi DTR (nx9105) stejne tak Fujitsu Siemens, takze pokud opravdu chces Turion (coz uprimne nechapu :oops: ) budes se muset kouknout po nabidce Aceru, nebo Asusu, ostatni znacky uz nebrat. Pokud mas dost penez ber Acer Ferrari treba 4002 WLMi - ten bude asi hodne kvalitni, nebo neco od Asusu serie A6K.
Mel bych pro tebe jeste jeden napad - kdyz nechces cestovat tak proc si rovnou nekoupit desktop?
Obrázek
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Jako podle mě je dneska asi nejlepší procesor 25W verze Turiona, která je jak nejvýkonnější, tak má stejnou spotřebu jako Pentium-M.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
dr.Neon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Neon »

ATHLON64,TUrion = njejvětší výkon ,slabvýdrž baterky, vyšši hmotnost notasu
Sempron =nižši výkon , normální výdrz a vaha kolem 2-2.5 kg
Celeron M a pentium M = dostatečný výkon ,dlouhá doba na baterie ,nízká váha
CENTRINO=dobrý výkon v kazdé aplikaci, největší výdrž na baterie, nejnižší váha kolem 2 kg
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

dr.Neon píše:ATHLON64,TUrion = njejvětší výkon ,slabvýdrž baterky, vyšši hmotnost notasu
CENTRINO=dobrý výkon v kazdé aplikaci, největší výdrž na baterie, nejnižší váha kolem 2 kg
LOL
Centrino = PentiumM + Wifi + par dalsich kravin
U Turiona nemuzu souhlasit s "slabvýdrž baterky, vyšši hmotnost notasu", Turion je cca jako P-M

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
dr.Neon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Neon »

Honny píše:
dr.Neon píše:ATHLON64,TUrion = njejvětší výkon ,slabvýdrž baterky, vyšši hmotnost notasu
LOL
Centrino = PentiumM + Wifi + par dalsich kravin
U Turiona nemuzu souhlasit s "slabvýdrž baterky, vyšši hmotnost notasu", Turion je cca jako P-M

Centrino je o dost lepsí ve výdrž i ,nez P-M;ta hmotnost tu sem prehnal ale nepati k nejlehcim,a ta výdrz je podstatne mensí nez P-M okolopul hodky
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“