Chello - řešení problému s padáním, a kolísáním BRNO

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Chello - řešení problému s padáním, a kolísáním BRNO

Příspěvek od spirit64 »

Mno tak teď mě napadlo, po několika událostech, že by jsme se mohli podělit za prvé o to, jak nám kolísá naše připojení a kdy, a taky o haluze v oboru rychlosti, protože mě se to stalo tak pětkrát :) takže pls dávejte screeny, aby to bylo true :)

Tak první haluz byla tak týden po mém prvním připojení chella, 1,5 Mbit. Stalo se to na vánoce, když jsem tak poklidně surfil, tak jsem najednou zjistil že stahuju msíto 250 kb/s 800 až 1 MB/s. Měřil jsem to na dsl.cz, bluetone,chello, a tak, a co si pamatuju, u toho skriptu měřáku na bluetone, se ta ručička protočila dvakrát okolo své osy :-) foto není :-(

A druhá haluz, ta se mi stala tak před měsícem, podobně jako ta první, mám teď chello 1 Mbit, a najednou to hupslo na 20 Mbt, takže jsem byl tak na hodinu docela HAPPY :-D

www.local.wz.cz/haluz.JPG

Jinak připojení mi kolísá občas až kamsi k 600 kbit/s, občas přesahuje tak o 100 kbit/s.

// uvažuju o tom že si udělám chladič na trafo, protože nevím jestli je problém zde, lae prostě se mi dost často stává, že jsem k chellu i k pc připojen, ale internet ne a ne jet :(

Sice jsem tu nejdřív řešil haluz, ale teď je z toho problém. pokračujeme dole
Naposledy upravil(a) spirit64 dne stř 21. zář 2005, 15:29, celkem upraveno 4 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Tvoje haluz je prostě jen fakt, že stahovaný soubor byl v cache (ikdyž by se to u tohoto speedmeteru nemělo stávat).
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

pavel.minarik píše:Tvoje haluz je prostě jen fakt, že stahovaný soubor byl v cache (ikdyž by se to u tohoto speedmeteru nemělo stávat).
mno 15Mbit je uz trosku moc, ale kamosovi s chellem 256/64 to jednu dobu (myslim ze kolem vanoc, kdyz to mel novy) skakalo na 3Mbit, coz je dost rozdil :)
tak ja se podelim .. telecom (iol) sliboval od zari zrychleni pripojeni.. od pulky srpna DSL pada, rychlost klesa klidne o 300kbps a pripojuje se to tak napopaty.. ale zrychleni nikde (rozumej okna pisou 1Mbit, ale speedmetry merej porad 512) :evil: davam jim do pulky zari a pak se jim slusne ozvu.. pokud to nepude zapalim jim zluty auticka :-D
ASUS F3T
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2PAvel.Minarik : Ne e. Vím o čem mluvíš, u určitých download managerů, (dAP,Getright atp) zůstavájí ty soubory v cache, a když jsem jeden třeba s dial-upem začal stahovat, tak mi to stahovalo taky dost rychle :) Ale tady jde o to že se mi zrychlilo připojení, už třeba jen proto, že jsem si řekl : Hm tyjo tak to musím stáhnout nějaký blbůstky, a začal jsem stahovat GTLEgends ( nikdy neměl) a šlo to 2 MB/s :) takže

//

http://www.local.wz.cz/lol.JPG

Co na to říkáte ? to se mi stalo dnes, předčil jsem tím koleje :)
brin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin »

to je huste:) fakt sranda...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no tak jediné rozumné vysvětlení (pokud zavrhneme cache) je, že se jim zbláznil limitovač těch připojení a pustil Ti plnout dávku
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Nemůžu si pomoci, ale spirit64 má trochu guláš v jednotkách (kb, Mb, MB...).
Myslí to asi dobře, ale někoho to může zmást :wink:
spirit64 píše: ...že stahuju msíto 250 kb/s 800 až 1 MB/s...
...a šlo to 2 MB/s...
Toshiba Satellite
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ne já mám hlavně problémy s psaním velkého a malého b :)

Chtěl jsem říct, že jsem stahoval 2 MB /s, tj rychlost připojení byla 15 Mb/s a blbě jsem zformuloval, když jsem psal 800 až 1 MB/s, jsem tím myslel 800 kB/s, až 1 MB/s :) I am so sorry :(
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

pavel.minarik píše:no tak jediné rozumné vysvětlení (pokud zavrhneme cache) je, že se jim zbláznil limitovač těch připojení a pustil Ti plnout dávku
Kdybi mi pustili plnou dávku, k ohledu na to že mám přípojku v sekci Jundrov, tak bych toho imho schytal mnohem víc :) 15 Mbit je v tomto případě málo :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

plnou dávku jednoho routeru jednoho segmentu, to by mohlo odpovídat
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Ale většina modemů co se prodávaj unás 15 MB snad ani nemůže zvládat
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Lipfeather píše:Ale většina modemů co se prodávaj unás 15 MB snad ani nemůže zvládat
tady nejde o modem, ale spíš o router, píš že má kabelovku, nevidím v tom problém, tyto routery zvládají běžně nejméně 80Mbps
tojebordel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tojebordel »

me se to tak ydriv stavalo ze misto 2Mbit jsem mel treba 30Mbit, a z vetsiny serveru jsem stahoval 1 - 1.5MB/s :D
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Dyt je to Chello tak co se divite? :? bud rad ze mas taky takovy haluze...
ja sem co si pamatuju sosal demo F.E.A.R asi 1.5MB/s :P to bylo panecku 8-)
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

NEJSEM RÁD. Ono je to něco za něco. Si řeknete no to je supr, že je to nestabilní, ale když vám to na 7 Hodin spane kamsi k 2 kbit/s tak hned smích přejde. CHello od toho co jsem siho objednal, je moc nestabilní, padá pořád. Možná to jsou změny ip, ale to teda fakt nemusim, aby mi každý 5 h někdo měnil ip.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Tak Chello jestli mi spadlo 2x za pul roku je hodne..a nikdy sem snad nestahoval min nez je udavana rychlost..to tam nekde muzes mit bordel ty..

2kbit/s to je dost malo ne? :lol: to snad ani nejde merit ne? :?
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Mno já měl nainstalovaný MSI i-speeder, jinak bych to přes dsl atp změřil za hodinu, nebo vůbec :lol: . Ano bordel ale není ani v mém počítači, ani v modemu, bordel je bohužel buď u nich nebo někde tady u jejich krabice. Byl tu jejich naskillovanej technik, a vysvětlil mi že připojení v podobě plných diod a blijakící oranže (síťová komunikace) je připojení s nimi navázáno a nic se nemůže stát, ani modem by nemohl být porouchaný, protože kdyby jo, tak by se nepřipojeil :). Nemají na sebe žádnej kontakt a po lince mi odpověděli : "Pokusíme se vyřešit váš problém. A jak a kdy ? tůů tůů :x "
Nemohl by jste mi někdo doporučit program co měří rychlost připojení a ukládá ji v grafech ?? díky moc !! protože jim těma grafama ucpu tlamu. :wink:
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Jakej mas firewall?
Me se ted stalo se ZoneAlarmem, ze mi neskutecne brzdil pripojeni..a pokud sem pingoval nakej server tak to vypadalo takhle... 5ms,5ms,200ms,4ms atd..Proste tam dycky vybehl lag jak cunik..
Jednou sem jim volal s tim ze mi nejde odesilat a kdyz jo tak pomalu..
Vyresili sme to hned po telefonu..
Proste je otravuj porad :roll: musej si zvykat..

btw. v jaky praze bydlis? nekde sem mel telefon primo na techniky ale nejak ho nemuzu najit :cry:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2Delta4 : a) OT b) žluťáskovi kecy o to mže mi tu někdo ochotně radí a že dělá chytrýho mě jsou ukradený, takže jakobych to neviděl.

2jackii : GR já jsem z bra woe kukni na bydliště :)

No tak vám napíšu kontakty, co jsem našel.

Telefon na technika, p. Martini, pro chello pracuje na půl, takže by mi prd pomohl.
Telefon na servisní středisko, volaljem, vyfakovali.
Kontaktní formulář, je jen na objednávku takže nic.

PROSTĚ SOCKY NO a vv Brně mají jakési centrum co já zmůžu. M2 tam ani nepustí.

V každém případě bych tu rád uvedl na pravou míru, že si chello myslí že tím že se schovává problémům a vede jen placenou linku k ničemu, a tím pádem pro mě odteď patři do napůl vychcaných společností kteří neví co to je podpora zákazníka ani vzdáleně.

/změněn nadpis threadu, haluzí bylo dost, teď bude nekonečné řešení problému.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Je to tad tyden co me to nevalilo skoro vubec (mam 256ku). Normalne to jede krasne 260kbps bez jakyhokoliv kolisani, za 3 mesice co to mam sem nemel zadnej problem. Ale tak pred tydnem to 2 dny jelo jak podelany, 20-60kbps a hlavne silenej packetloss 25-35% (!!!). No byla to fakt smrt, kdyz sem byl rozhodnutej jim tam uz zavolat a zdrbat je, tak se to rozjelo a jede od te doby zas normalne, tak to neresim. Jinak tyhle haluze ze by me to vyskocilo na 15Mbps se me bohuzel jeste nestaly, ale kamos co ma stejny pripojeni a bydli kousek ode me tyhle boosty uz parkrat zazil 8-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“