Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaký by pro mě byl nejlepší a co možno nejlevnější router? Jde mi o to, že mám WiFi internet, který mám přiveden z antény koaxiálem přez redukci do této karty
http://www.corega-international.com/2/1 ... chprd.html
ale plnuji koupi tohoto notebooku
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31771
kterým bych se chtěl připojit přez WiFi pomocí ňákého routeru na ten internet, ale připojit se i z ntb. přez router do PC a naopak.
Prostě potřebuji mít přístup na internet a k notebooku z PC, které může být k routru připojeno kabelem (v PC nemám žádnou sítovku,takže bych asi potřeboval i sítovou kartu? nebo by šla náko použít ta karta na kterou to mám připojené ted?) a dále přistup na net i z toho notebooku a to pomocí WiFi karty v notebooku,ale aby nemuselo být zapnuté PC.
Notebook bych chtěl používat k připojení k tomu roteru(internetu) v rodiném domku v okruhu tak 20-30m a asi tak přez dvě zdi.Poraďte mi teda prosím někdo, jestli by to vůbec šlo a jaký router by k tomu byl nejvhodnější, nejlépe ze stránky czechcomputer.cz od kud bych si ctěl kupovat i ten notebook??Příliš se v teto problematice nevyznám,tkže potřebuji trochu poradit.Moc díky za jakoukoliv radu.
Jaký router?
Moderátor: Don
- samot
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takže řešení:
AP v režimu client, ke kterému připojíš již zmiňovanou anténu připojení k netu, např. OvisLink 1120 nebo něco novějšího s podporou 803.11g
AP spojeno s routerem klasickým kabelem zakončeným RJ45
broadband router s integrovaným APčkem, např. SMC Wireless Barricade G SMCWBR14-G
k routeru připojíš kabelem PC a po wifi se připojí noťas, jakou síťovkou koupíš do mašiny je jedno, já preferuji OvisLink LFE8139HTX nebo něco s chipem Realtek 8139.
AP v režimu client, ke kterému připojíš již zmiňovanou anténu připojení k netu, např. OvisLink 1120 nebo něco novějšího s podporou 803.11g
AP spojeno s routerem klasickým kabelem zakončeným RJ45
broadband router s integrovaným APčkem, např. SMC Wireless Barricade G SMCWBR14-G
k routeru připojíš kabelem PC a po wifi se připojí noťas, jakou síťovkou koupíš do mašiny je jedno, já preferuji OvisLink LFE8139HTX nebo něco s chipem Realtek 8139.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)