Nemate zkusenosti s chlazenim pretaktovaneho celerona 333MHz
Moderátor: morke
- Samson
- Začátečník

Nemate zkusenosti s chlazenim pretaktovaneho celerona 333MHz
Zdravim, zkousel jsem pretaktovat celerona 333MHz zvysenim FSB ze 66 MHz na 100 MHz (deska neumoznuje jine hodnoty) a povedlo se, takze to ma 500 MHz, ale po nejake dobe cca 5 minut to zatuhne. Domnivam se, ze je to nedostatecnym chlazenim. Jeste predtim jsem ten box rozebral a zjistil jsem, ze tam nebyla teplovodiva pasta (tak jsem ji tam dal) a navic chladic se ani nedotykal procesoru, tak jsem z pod toho chladice vyndal umelohmotnou podlozku, aby doslo ke kontaktu. Nema nekdo z vas zkusenosti s chlazenim tohoto procesoru? Zatim me napadlo zkusit misto toho puvodniho chladice tam prilepit nejaky vetsi (s vyssimy zebry), treba nejaky co jsou na chipsety + ventilator.
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Samson
- Začátečník

- Strby
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a takova kontrolni otazka: zvedls napeti???podle me je nestabilita zpusobena tim nedavno jsem taktil celer 366 na 550 chladic jsem pouzil coolermaster pro durony 750MHz a aby to bylo stabilni musel jsem zvednout voltage ze 2 na 2,1V
AMD Athlon XP 2500+(Barton),MSI KT6 DELTA LSR (KT600),256 MB Samsung DDR 400Mhz CL2.5 + 256MB A-DATA 400Mhz CL3 @ CL2.5,MSI Geforce 2 MX(Starforce),SB Live! 5.1,Hitachi 7k250 160GB SATA,TEAC DV 516D,Teac W540E,WXP Prof. corp.
NetBow Wifi 1Mbit
NetBow Wifi 1Mbit
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ono tieto celery pokial viem, tak sa vypinaju pri teplote 135 stupnov Celsia. A do tej teploty sa neprejavuje v podstate ziadna zmena vo vykone [rozumej teplota 50oC a 100oC - teda aspon ja som rozdiel vo vykone nezbadal
]. Som mal svojho Celera 400@500 bez pridania napatia, klasicky cierny BOX na tom, rano som sa zobudil, ze co to tu smrdi [komp mi bezi stale...], myslel som, ze zacina horiet zdroj a cucham cucham a smrdi to v okoli procaka a co nevidim - fan na CPU na netocil, zastal a celu noc to islo pasivne pri zatazi... Chytil som ho a popalil som sa
. Podla mna to v chladeni nebude... 
- mozeg
- Nováček

toto asi v teplote nebude. Ten chladic na durony ti bohato staci. durony su nachilnejsie na topenie. Ja by som povedal ze este zdvihnut napatie na cpu. nenapisal si ake mas pamate chab moze byt aj tu.
popripade roztiahni rebra na chladici tak aby sa tam zmestil 8cm ventilator a budes to mat v pohode zmensiim hlukom.
popripade roztiahni rebra na chladici tak aby sa tam zmestil 8cm ventilator a budes to mat v pohode zmensiim hlukom.
HTPC, core i3, 1055 Ivy Bridge, 8GB RAM, 1333, 120Gb SSD
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Samson
- Začátečník

No ten plastovy ramecek vypada takhle http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... &pos=-5552 No a proc to zatuhavalo bylo asi tim, ze jsem jaksi nastavil rozliseni 1280x1024 na stare 8MB ATI RAGE PRO pri 90Hz. Napadlo me to, az po dlouhe dobe
, mezi tim sem i zvysil to napeti na 2,1V. A pridal tam 80mm vetron, ale je zatim prichyceny dvemi gumkami, tak doufam, ze to zatim vydrzi.
DIK za rady.
DIK za rady.