Wifi Repeater

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Wifi Repeater

Příspěvek od Jirin »

Cau mam takovou mensi wifi sit, rad bych ji rozsiril, ale mam problem, neni prima viditelnost, ale mam moznost pouzit jinej bod na kterej vidi oba dva... Potreboval bych tedy nejake AP s repeaterem.
Zatim jsem premejslel o Ovisovi WL-5460AP, kterej bude aspon doufam stejne dobrej jako 1120, na ktery zatim sit stoji.
Mate nekdo zkusnost jak se bude chovat tohle AP jako repeater kdyz na jednom koncu bude stat WL-500g a na druhym budou ponavesovani dalsi ovisove 5460 (2)? Vim ze lepsi reseni by bylo AP v rezimu klient + dalsi AP jenomze by bylo take financne narocnejsi... Nepotrebuji zadnou zazracnou rychost potrebuji to na browzdani po netu...

Kdyztak zkuste pls doporucit jinej repeater a privitam dalsi pozanmky k tomuhle reseni :-)

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Ne nevím nevím zda nějaké levnější AP vůbec má dvě samostatné antény a umí pracovat jako pravý opakovač...

Co zkusit pasivní retranslaci? Tzn. dvě vysokoziskové antény propojené krátkým kabelem bez jakéhokoliv napájení ti signál pasivně přesměrují kam budeš chtít - a vyjde to možná i levněji ;)
A dál něco víc prasáčtějšího - co prostý odraz od skály, střechy, paneláku ... ? :twisted:
Francie ... sladká Francie
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

sovicka píše:Ne nevím nevím zda nějaké levnější AP vůbec má dvě samostatné antény a umí pracovat jako pravý opakovač...

Co zkusit pasivní retranslaci? Tzn. dvě vysokoziskové antény propojené krátkým kabelem bez jakéhokoliv napájení ti signál pasivně přesměrují kam budeš chtít - a vyjde to možná i levněji ;)
A dál něco víc prasáčtějšího - co prostý odraz od skály, střechy, paneláku ... ? :twisted:
To s tema antema (pasivni retranslace facha)? ze bych spojil 2 plechovky :-D
je to na obci takze nejakej odraz o panelak nehrozi...
Vim ze 2 antenove reseni dela linksys...
Jako antenu jsem chtel pouzit jednu omniantenu 12 dB...

Jirin
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

S těmi anténami by to mělo chodit tak, že se prostě postaví doprostřed signálu a signál "ohnou" o libovolný počet stupňů ...
Plechovky bych nedoporučoval, podle mě mají minimální zisk - viděl bych to síta, nebo yaginy, které jsou velmi cenově výhodné.

Sám jsem to nikdy nepoužil, tkaže bych nejdříve doporučil vyhledat stránku s touto problematikou...
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Uz jsem na to koukal, ale nedavali tomu moc velkou ucinost, princip fingovsani je mi jasny, bral bych to jako krajni moznost.
Spis bych pouzil to AP s Omniantenou, je mozne to pouzit?
A jake AP s repeaterem (5460)?

Jirin
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Nikdo nepouzivate repeatery?

Jirin
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Očividně ne ... tak se trochu porozhlédnu já ;) (zatím jsem opakovač prakticky nepoužil, takže jsem se trochu zdržel radění)

První řešení je linux - starší PC, dvě wifi síťovky a OS všechno tupě přesměruje z jedné do druhé - ale je to trochu ehm, drahé řešení (dvě antény, dvě síťovky)

Druhé řešení je čistě HW opakovač, což se tváří i obyčejné WL-1120AP ... ale přijde mi to divné, že má jen jednu anténu, takže pokud ten mód opravdu funguje - ale stejnak budeš potřčebovat dvě antény a anténí slučovač (který ubere asi 2dBi, takže počítej s lepšími anténami) - ale nenašel jsem samostatný repeater kteý má dvě oddělené antény :(
(neplést s AP mající dvě antény, z nichž jedna bývá napevno - to je pro odstranění interferencí v místnostech)

//edit: koukám žes to postnul i na czfree ;)
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

sovicka píše:Očividně ne ... tak se trochu porozhlédnu já ;) (zatím jsem opakovač prakticky nepoužil, takže jsem se trochu zdržel radění)

První řešení je linux - starší PC, dvě wifi síťovky a OS všechno tupě přesměruje z jedné do druhé - ale je to trochu ehm, drahé řešení (dvě antény, dvě síťovky)

Druhé řešení je čistě HW opakovač, což se tváří i obyčejné WL-1120AP ... ale přijde mi to divné, že má jen jednu anténu, takže pokud ten mód opravdu funguje - ale stejnak budeš potřčebovat dvě antény a anténí slučovač (který ubere asi 2dBi, takže počítej s lepšími anténami) - ale nenašel jsem samostatný repeater kteý má dvě oddělené antény :(
(neplést s AP mající dvě antény, z nichž jedna bývá napevno - to je pro odstranění interferencí v místnostech)

//edit: koukám žes to postnul i na czfree ;)
No na CZFree postuju taky, ale jeste jsem se tam nedostal odvedi, a fakt by neslo jedno AP (1120, 5460) s omniantenou? Na ten repeater bych chtel totis napojit 2-3 pocitace bohuzel ale nelezi v jedne linii. Jine reseni je treba Linksys http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24312 kterej ma 2 anteny, ale radeji bych to resil jednou antenou (cenove je to vyhodnejsi)...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Myslím že to jsi zrovna narazil na to co má jednu anténu natvrdo - to je proto, aby se v místnostech odloučily vlivy překážek - počítají se rozdíly než to dojde k oboum anténám a tím se odstraní nepřesnosti - toho naplno využívá technologie MIMO

ja vždy myslel že repeater funguje jen pro dva body... ale ty mě čím dál tím víc překvapuješ :D ... ale stejně mi to přijde divné - že by se AP v režimu repeater mohlo připojit na dvě jiné AP a propojit je... divný-už ti raději nebudu moc radit, protože tohle je nad moje vědomosti (aj co sem hledal na netu)

...třeba pomůže bajgy, jestli se tu ještě ukáže ;)
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

sovicka píše:Myslím že to jsi zrovna narazil na to co má jednu anténu natvrdo - to je proto, aby se v místnostech odloučily vlivy překážek - počítají se rozdíly než to dojde k oboum anténám a tím se odstraní nepřesnosti - toho naplno využívá technologie MIMO

ja vždy myslel že repeater funguje jen pro dva body... ale ty mě čím dál tím víc překvapuješ :D ... ale stejně mi to přijde divné - že by se AP v režimu repeater mohlo připojit na dvě jiné AP a propojit je... divný-už ti raději nebudu moc radit, protože tohle je nad moje vědomosti (aj co sem hledal na netu)

...třeba pomůže bajgy, jestli se tu ještě ukáže ;)
a sry za toho linksysa driv jsem ho nekde videl, tenhle zaprve neumi repater a nema odpojetelne anteny - vypadaj vsechny podobne :-D
no zatim to vypada ze vezmu 1120 dam ju na klienta se zprovoznenym NATem a pripojim k tomu WL8000AP, kterej se mi doma momentalne vali a bude, tohle bude asi nejefektivnejsi reseni, bohuzel ne nejlevnejsi...
Jednu antenu pouziju svoju oblebenou plechovku (1120) a WL8000 bude mit omniantetnu (8 nebo 12 dB) a bude... At je to udelane poradne...

Nahodou nekdo nevite jestli u 5460 jde v rezimu klient rozchodit vice IP nez 2 (pripojeni switche) nebo je nutne to routrovat? U 1120 se to musi routrovat nebo tam supnout upravenej firmware, 5460 uz by to muhla umet ne? Zkousel jste to nekdo?

Jirin
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“