skúsenosti s QDI KinetiZ 7B, ladenie, BIOS a pod.

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
syncek5
Nováček
Nováček

skúsenosti s QDI KinetiZ 7B, ladenie, BIOS a pod.

Příspěvek od syncek5 »

Zdravím Vás.

Hľadám majitelov QDI KinetiZ7B za účelom výmeny skúseností s touto MB. Viem že je to postaršia doska, mnohí z Vás by už taký šrot vyhodili, ale ja ju používam len na kancelársku činnosť, občasné napalovanie, filmy, hudbu a podobne. Rád by som Však túto dosku slušne vyladil.

Toho času používam BIOS v "41lcp", ale na stránke QDI som našiel aj technologický BIOS "41c", ktorý by mal pre túto dosku poskytnúť napr. pripojenie HDD väčších ako 200GB a pod

Prečítal som si články o vyladení VIA chipsetov od p. Vylíčila, ktoré ma dosť zaujali. Ale ja som začiatočník, ktorý okrem flashnutia nového BIOS-u takéto veci ešte neskúšal. Neviem ako na to, takže ak máte niekto skúsenosti a budete ochotní poradiť, rád prijimem Vašu pomoc. :)

Momentálne mám problém s DVDRW LG GSA 4160B, ktorá občas pri
napalovaní pod WXP vyhodí BSOD. Trocha pomohlo prestavenie z DMA na PIO mód, ale občas to aj tak lahne... :sad:

S pozdravom - syncek5

Konfigurácia PC: QDI KinetiZ 7B, 512MB PQI, 80GB HDD, ATI Radeon 9000PRO, Mediaforte QUAD X TREME sound, LG GSA 4160B DVDRW, MSI TV@nywhere tuner, Samsung T710 LCD.
Dagerfall
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dagerfall »

S tim se moc delat neda.Podpora Biosu pro QDI je dost zoufala (zvlaste pote co byly zruseny 2 ze 3 QDI webu).NAcpi tam ten technology bios,nove VIA 4in1 ovladace, zapni DMA pro vsechny jednotky a bud rad, ze to chodi.
Jeste zkontroluj jestli nejsou nafouknuty elyty na desce - pokud jo, rovnou zahodit(oprava se nevyplati).
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“