Po dlouhe dobe premysleni jsem se rozhodl ze si vyrobim vodni chlazeni.Všechno jsem udělal v pohodě,ale jakmile jsem došel na vyzkoušení v PC tak mi pri zapnuti z PC vychazi takove zvuky(pípání).Problem je asi v tom vodnim bloku.Poradte pleas.
Viz foto.
CPU:AMD Athlon Xp 2500+1,83Ghz@3200+2,2GhzMB:Gigabyte GA-7VT880-RZRAM:2x512Mb=1GBVGA:Ati Radeon 9550@9600XTHDD:80Gb+160GbMONITOR:LCD BENQ FP737sCASE:EuroCase ML 8015MODDING
To neni v bloku, ale v biosu, protoze nemas pripojenej vetrak na desku a tudiz si bios mysli ze cpu se nechladi, ale v biosu se to da nejak vypnout ale nevim kde, myslim ze se to tu resilo, nebo mozna se to resilo na ocguru.
ja to tam teda mam normalne jako CPU fan monitoring a jde to v poho vypnout, chce se to tam jenom porozhlidnout, mel bys to tam nekde mit... zkus se kouknout jeste treba do manualu k desce
Tohle mi nepomohlo.Zkousel jsem tam dat vetrak(z procaku) a nepomohlo to.V biosu jsem zkousel nastavit CpuFanWarning na DISABLED.Ale ani to nepomohlo.Poradte co mam s tim delat
CPU:AMD Athlon Xp 2500+1,83Ghz@3200+2,2GhzMB:Gigabyte GA-7VT880-RZRAM:2x512Mb=1GBVGA:Ati Radeon 9550@9600XTHDD:80Gb+160GbMONITOR:LCD BENQ FP737sCASE:EuroCase ML 8015MODDING
1) To pipanie je = moc vysoka teplota CPU. (a nie ziadne upozornenie na otacky ! ako pisu ostatny)
2) Niet sa co divit, ak to mas stale prichytene gumickou z treniek.
(ale stalo sa mi to uz aj pri dobrom pritlaku, len som mal moc tenky plech medzi CPU a peltierom)
Barton 2500@3400/1GB/5900XT@490-900/Hitachi160+WD20/3x voda Galaxi
no ale tu gumicku fakt vymen je to hrozne. kup si pruziny alebo cosi take. Ja mam vodnika a je to v pohode. A mal by si cosi urobit s tym orosovaniiim.
Ozaj mas tam vodu? hhh
Digitaldoom píše:proboha !!!! co ti ten PC udělal ?! jako ono se říká že na WB moc nezáleží ale tohle ?! rychle investuj alespoň do Galaxi bloku ...
tohle je jednak o CPU a jednak i o celý PC ty hadičky jsou taky připevněny kouzelně .... a už raději nechci vidět zbytek ...
(vůbec bych se nedivil kdyby měl v case postvenej kýbl a v něm čerpadlo a výměník mu na bočnici kapal na koberec )
takže homemade watercoling odsuď podsuď ...
Polib mi prdel.
Mas neco proti memu chlazeni?Stalo me to dost prace,ale jede suprove a žádna voda mi tam neunika.A s tim kyblem a kobercem tos posral.Si myslis ze jsi nejaky boss,ne?
A pro ostatni(ne pro tohodle debila.
Čim to mam uchitit?Pružinou?
Digitaldoom píše:proboha !!!! co ti ten PC udělal ?! jako ono se říká že na WB moc nezáleží ale tohle ?! rychle investuj alespoň do Galaxi bloku ...
tohle je jednak o CPU a jednak i o celý PC ty hadičky jsou taky připevněny kouzelně .... a už raději nechci vidět zbytek ...
(vůbec bych se nedivil kdyby měl v case postvenej kýbl a v něm čerpadlo a výměník mu na bočnici kapal na koberec )
takže homemade watercoling odsuď podsuď ...
Polib mi prdel.
Mas neco proti memu chlazeni?Stalo me to dost prace,ale jede suprove a žádna voda mi tam neunika.A s tim kyblem a kobercem tos posral.Si myslis ze jsi nejaky boss,ne?
A pro ostatni(ne pro tohodle debila.
Čim to mam uchitit?Pružinou?
nojo inteligence se projevila ... zde máš vše: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27556 ... upřímně tvoje chlazení je děsný nepřeju ti nic zlýho tak jsem chtěl jen pomoci ..sory že se snažim ... uchycení je to nejjednodušíí na světě ... koukni se na jiné WC bloky .. a udělej redukci (plech s dírama) a normálně to přišroubuj k desce .. když už uchycení ... ale jak se tak dívám na ten tvůj WB tak se mi moc nepozdává těsnost a uchycení hadiček ? nasunutí nestačí (teda pro klid duše) ...a td atd ... zbytek jsem naštěstí neviděl ale předpokládám že je ve stejném duchu
to Digitaldoom
nasunutí hadiček na blok někdy stačí, viz Ertyho WB. s určitým typem hadiček a dobrýma fitinkama už to není třeba jistit.
no ale pro klid duše...
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
radim2 píše:to Digitaldoom
nasunutí hadiček na blok někdy stačí, viz Ertyho WB. s určitým typem hadiček a dobrýma fitinkama už to není třeba jistit.
no ale pro klid duše...