Problem s vodním blokem

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
my-c65
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s vodním blokem

Příspěvek od my-c65 »

Po dlouhe dobe premysleni jsem se rozhodl ze si vyrobim vodni chlazeni.Všechno jsem udělal v pohodě,ale jakmile jsem došel na vyzkoušení v PC tak mi pri zapnuti z PC vychazi takove zvuky(pípání).Problem je asi v tom vodnim bloku.Poradte pleas.

Viz foto.
Obrázek
CPU:AMD Athlon Xp 2500+1,83Ghz@3200+2,2GhzMB:Gigabyte GA-7VT880-RZRAM:2x512Mb=1GBVGA:Ati Radeon 9550@9600XTHDD:80Gb+160GbMONITOR:LCD BENQ FP737sCASE:EuroCase ML 8015MODDING
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

To neni v bloku, ale v biosu, protoze nemas pripojenej vetrak na desku a tudiz si bios mysli ze cpu se nechladi, ale v biosu se to da nejak vypnout ale nevim kde, myslim ze se to tu resilo, nebo mozna se to resilo na ocguru.
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

ja to tam teda mam normalne jako CPU fan monitoring a jde to v poho vypnout, chce se to tam jenom porozhlidnout, mel bys to tam nekde mit... zkus se kouknout jeste treba do manualu k desce
mozeg
Nováček
Nováček

Příspěvek od mozeg »

JJ najdi v biose a vypni monitorovanie vetraku na procesore a bude to v pohode.
HTPC, core i3, 1055 Ivy Bridge, 8GB RAM, 1333, 120Gb SSD
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

nebo misto vetraku kteej ma chladit procesor zapoj treba ten co ti chladi radiator..
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

to máš nejlepší zapojit tam jinej (jen musí mít 3 drátky (tj i monitoring otáček)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
my-c65
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od my-c65 »

Tohle mi nepomohlo.Zkousel jsem tam dat vetrak(z procaku) a nepomohlo to.V biosu jsem zkousel nastavit CpuFanWarning na DISABLED.Ale ani to nepomohlo.Poradte co mam s tim delat :shock:
CPU:AMD Athlon Xp 2500+1,83Ghz@3200+2,2GhzMB:Gigabyte GA-7VT880-RZRAM:2x512Mb=1GBVGA:Ati Radeon 9550@9600XTHDD:80Gb+160GbMONITOR:LCD BENQ FP737sCASE:EuroCase ML 8015MODDING
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no jestly mas dobrý teploty tak odpos speaker :wink:
Houmerco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Houmerco »

:-D
1) To pipanie je = moc vysoka teplota CPU. (a nie ziadne upozornenie na otacky ! ako pisu ostatny)
2) Niet sa co divit, ak to mas stale prichytene gumickou z treniek. :-D :-D :-D

(ale stalo sa mi to uz aj pri dobrom pritlaku, len som mal moc tenky plech medzi CPU a peltierom)
Barton 2500@3400/1GB/5900XT@490-900/Hitachi160+WD20/3x voda Galaxi
mozeg
Nováček
Nováček

Příspěvek od mozeg »

no ale tu gumicku fakt vymen je to hrozne. kup si pruziny alebo cosi take. Ja mam vodnika a je to v pohode. A mal by si cosi urobit s tym orosovaniiim.
Ozaj mas tam vodu? :razz: hhh
HTPC, core i3, 1055 Ivy Bridge, 8GB RAM, 1333, 120Gb SSD
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

proboha !!!! co ti ten PC udělal ?! :lol: jako ono se říká že na WB moc nezáleží ale tohle ?! :stupid: rychle investuj alespoň do Galaxi bloku ...

tohle je jednak o CPU a jednak i o celý PC ty hadičky jsou taky připevněny kouzelně .... a už raději nechci vidět zbytek ...

(vůbec bych se nedivil kdyby měl v case postvenej kýbl a v něm čerpadlo a výměník mu na bočnici kapal na koberec :lol: )

takže homemade watercoling odsuď podsuď ...
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Je tam asi slaby pritlak na CPU.............Skus si zaobstarat sponu...........Alebo pred zapnutim tlac poriadne na blok........
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
my-c65
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od my-c65 »

Digitaldoom píše:proboha !!!! co ti ten PC udělal ?! :lol: jako ono se říká že na WB moc nezáleží ale tohle ?! :stupid: rychle investuj alespoň do Galaxi bloku ...

tohle je jednak o CPU a jednak i o celý PC ty hadičky jsou taky připevněny kouzelně .... a už raději nechci vidět zbytek ...

(vůbec bych se nedivil kdyby měl v case postvenej kýbl a v něm čerpadlo a výměník mu na bočnici kapal na koberec :lol: )

Polib mi prdel. :twisted:
Mas neco proti memu chlazeni?Stalo me to dost prace,ale jede suprove a žádna voda mi tam neunika.A s tim kyblem a kobercem tos posral.Si myslis ze jsi nejaky boss,ne?

A pro ostatni(ne pro tohodle debila.
Čim to mam uchitit?Pružinou?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

my-c65 píše:
Digitaldoom píše:proboha !!!! co ti ten PC udělal ?! :lol: jako ono se říká že na WB moc nezáleží ale tohle ?! :stupid: rychle investuj alespoň do Galaxi bloku ...

Polib mi prdel. :twisted:
Mas neco proti memu chlazeni?Stalo me to dost prace,ale jede suprove a žádna voda mi tam neunika.A s tim kyblem a kobercem tos posral.Si myslis ze jsi nejaky boss,ne?

A pro ostatni(ne pro tohodle debila.
Čim to mam uchitit?Pružinou?
nojo inteligence se projevila :stupid: ... zde máš vše: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27556 ... upřímně tvoje chlazení je děsný nepřeju ti nic zlýho tak jsem chtěl jen pomoci ..sory že se snažim ... ;) uchycení je to nejjednodušíí na světě ... koukni se na jiné WC bloky .. a udělej redukci (plech s dírama) a normálně to přišroubuj k desce .. když už uchycení ... ale jak se tak dívám na ten tvůj WB tak se mi moc nepozdává těsnost :( a uchycení hadiček ? nasunutí nestačí (teda pro klid duše) ...a td atd ... zbytek jsem naštěstí neviděl ale předpokládám že je ve stejném duchu :(
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

to Digitaldoom
nasunutí hadiček na blok někdy stačí, viz Ertyho WB. s určitým typem hadiček a dobrýma fitinkama už to není třeba jistit.
no ale pro klid duše...
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

ja mam bloky od KPCOOL a nasunuji se tam hadicky taky na uplne hladky steny a drzi to sakramentsky dobre

co se tyce doho WB tady presentovanyho

me se to taky nelibi, o prichyceni k desce ani nemluve
nechci zadelavat na flame
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

radim2 píše:to Digitaldoom
nasunutí hadiček na blok někdy stačí, viz Ertyho WB. s určitým typem hadiček a dobrýma fitinkama už to není třeba jistit.
no ale pro klid duše...
právě ... ruce ti to neutrhne to pojistit :) :lol:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja taky nemam uz pul roku nijak uchyceny hadice a ani kapka(bloky galaxi) ale dost OT....tesni ten blok poradne?(no flame)

//edit...dyt vyrobit sponu neni zas takovej problem ne? jen kousek tvrdyho plechu a cas....
my-c65
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od my-c65 »

srna píše:ja taky nemam uz pul roku nijak uchyceny hadice a ani kapka(bloky galaxi) ale dost OT....tesni ten blok poradne?(no flame)

//edit...dyt vyrobit sponu neni zas takovej problem ne? jen kousek tvrdyho plechu a cas....
2Digitaldoom:Sorry,že jsem se tak naštval,omlouvám se,ja už takový jsem.nevim ale proč prudíš?Ale jinak tesni mi to dobre.Ani kapka.

2SRNA:To neni problem,no tak to zkutim,dik za radu.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“