Pořád najíždí a otravují reklamy. Co s tím ???

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Pořád najíždí a otravují reklamy. Co s tím ???

Příspěvek od Sniper.24 »

Nevím jak vypnout nebo zabezpečit počítač proti reklamám. Samovolně mi přád naskakují nějaký odkazy atd. Zahlcuje mi to komp a nakonec zamrzne. Co kde mám udělat, abych měl pokoj??
Dík
Gigabyte GA-P55-UD3, Intel Core i5 750 , vetrak stock :-(, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

asi tam mas nejakej "spyware", kterej se ti spousti, koukni se v registrech, jaky programy ti nabihaj po startu, tohle se mi stalo taky, s nejakym programem se priinstalila nejaka blbost od gatoru a bylo to, pomohlo rucni smazani.

existuji antispyware programy, ktery to umej najit automaticky...

hodne stesti pri hledani :D
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Asi nejjednodušší je instalace nějakého firewallu - ZoneAlarm, Kerio PW (když je nainstaluješ jako soukromá osoba pro domácí použití, tak jsou většinou zdarma). Trochu brutální avšak nejúčinější je záloha dokumentů, format c: install win a pak opatrné zacházení s instalovanými programy. Třeba s nějakým screensaverem se mi naisntaloval n-Case - reklamní trojský kůň - monitoroval mnou nasvštěvované servery a weby a podle toho mi pak náležitě plnil mail "letáky" :-D
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No... vyskakující okna nemusí mít na svědomí pouze spyware, ale ve většině případů za to můžou skripty a aplety definované přímo v kódu web stránek. Můžeš zakázat skriptování - od samovolně otevíranejch oken budeš mít sice pokoj, ale řada stránek se Ti zobrazí blbě nebo vůbec - to asi není řešení... Osobně bych zakázal pouze ActiveX a potom ručně zadal do seznamu zakázanejch serverů adresy, který Ti dělají popsané problémy - z českejch rozhodně jako první takový svinstvo jako bbmedia a billboard.cz...

Dá to sice trochu práce, ale výsledek budeš mít pod kontrolou a docela dost si zrychlíš načítání stránek. Existuje ještě řada jednoúčelovejch softíků (PopupKiller, Popup Destructor, AdMuncher...), ale jejich funkce by teda rozhodně mohla být lepší...
..
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gamesnik2003 »

1) Nejlepsi je prejit na jinej browser nez IE nejlepe Mozzila nebo Netsacape, ktere obsahuji v sobe popup blocker.

2) Proti spyware a dialerum a podobnej svinstvum je dobre pouzit Ad-Aware je zadarmo a casto aktualizovane.

Editet - sem spletl ten nazev toho programu
Naposledy upravil(a) Gamesnik2003 dne pon 5. led 2004, 19:05, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Gamesnik2003 píše:1) Nejlepsi je prejit na jinej browser nez IE nejlepe Mozzila nebo Netsacape, ktere obsahuji v sobe popup bloceker.

2) Proti spyware a dialerum a podobnej svinstvum je dobre pouzit AdAdware je zadarmo a casto aktualizovan.
Přesně tak. Já používám Mozilla Firebird a naprostá spokojenost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nemas treba Gain verzi DivXu?
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořád najíždí a otravují reklamy. Co s tím ???

Příspěvek od Alois »

Sniper.24 píše:Nevím jak vypnout nebo zabezpečit počítač proti reklamám. Samovolně mi přád naskakují nějaký odkazy atd. Zahlcuje mi to komp a nakonec zamrzne. Co kde mám udělat, abych měl pokoj??
Dík
K vycisteni kompu pouzivam ad-aware stahnes ze slunecnice a na surfovani program OPERA, v kterym mam zakazany krome java script uplne vsechno... i obrazky ..zvykl jsme si na to zadnou reklamu dlouho nevidel pohoda...i vyskakujici okna zakazes...
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Alois píše:
Sniper.24 píše:Nevím jak vypnout nebo zabezpečit počítač proti reklamám. Samovolně mi přád naskakují nějaký odkazy atd. Zahlcuje mi to komp a nakonec zamrzne. Co kde mám udělat, abych měl pokoj??
Dík
K vycisteni kompu pouzivam ad-aware stahnes ze slunecnice a na surfovani program OPERA, v kterym mam zakazany krome java script uplne vsechno... i obrazky ..zvykl jsme si na to zadnou reklamu dlouho nevidel pohoda...i vyskakujici okna zakazes...
Máš pravdu, ale na některý sajty se nedostaneš (není jich moc, ale to ale..) :)
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Ty vole, na jaky treba, nevybavuju si.... ??? mOzna lezu jinam nez ty :wink:
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Alois píše:
Ty vole, na jaky treba, nevybavuju si.... ??? mOzna lezu jinam nez ty :wink:
Klídek, není jich moc :)
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Tomu rikam prima odpoved na otazku :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Alois píše:
Tomu rikam prima odpoved na otazku :D
Ale taky to je odpověď. :D
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Shit píše:
Alois píše: Tomu rikam prima odpoved na otazku :D
Ale taky to je odpověď. :D
Vzhledem k obsahu privatni zpravy od tebe mlcim :)
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Takže jsem projel PC prog. AD-Aware, no něco to tam našlo. Tak jsem to smazal, ale pozitivní výsledek v nedohlednu. Reklamy naskakují vesele dál, někdy se sama přepíše domovská stránka na jinou atd. Tenhle problém má i můj kamarád. Jemu zase naskakují místo přednastavené domovské stránky nějaký prasárny, opravím to, smažu složku oblíbené, ale po restartu je vše ve strarých kolejích. Projel jsem ho taky Ad-Awarem. Vůbec nic. To je opravdu jediná možnost Záloha + format C:/ a instal new Win ??
Gigabyte GA-P55-UD3, Intel Core i5 750 , vetrak stock :-(, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Sniper.24 píše:Takže jsem projel PC prog. AD-Aware, no něco to tam našlo. Tak jsem to smazal, ale pozitivní výsledek v nedohlednu. Reklamy naskakují vesele dál, někdy se sama přepíše domovská stránka na jinou atd. Tenhle problém má i můj kamarád. Jemu zase naskakují místo přednastavené domovské stránky nějaký prasárny, opravím to, smažu složku oblíbené, ale po restartu je vše ve strarých kolejích. Projel jsem ho taky Ad-Awarem. Vůbec nic. To je opravdu jediná možnost Záloha + format C:/ a instal new Win ??
v exploreru nastroje..moznosti internetu..odstranit veskery offline obsah...odstranit cookies....a jako prohlizec doporucuju nainstalovat operu ve ketry zakazes nevyzadany pop up okna... .
jinak tusim na zive.cz jsme cetl neco o tom ze ochrana proti pop up uz bud eintegrovana i v exploreru...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jeste zkus tohle, spybot S&D a nezapomen stahnout posledni updaty (o jeden odkaz niz na strance)
http://www.safer-networking.org/index.php?page=download
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Tak jsem vyzkoušel i ten program Spybot. Něco tam našel, tak jsem to smazal, ale nic se nezměnilo. Začínají být neaktivní ikony na ploše, když na ně kliknu vůbec nereagují, nejde prostě nic dělat na ploše. Funguje jen tlačítko Start. Takže musím vždy restartnout PC.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Tohle nevypadá na adware... co používaš za antivir?
..
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

Já používám MyIE2 Taky spokojenost a běží na jádře IE tuším..
Lze blokovat reklamy..čistit cache...otvírat další stránky v jednom okně(záložky jako Opera, Mozzila) atd.. Spokojenost nadevše zdarma a lze provozovat i bez instalace.

A k tématu... jo taky jsem dnes čistil jeden komp po návštěvě různých stránek :oops: ale jednodušší byl reinstall.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“