Zaseknutý formát disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
flonket
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zaseknutý formát disku

Příspěvek od flonket »

Potřeboval bych od Vás poradit. Pořídíl jsem si 200GB seagate a rozdelil jsem si ho magicu na cca 20GB a zbytek, na mensí cast jsem si hodil FAT32 a na druhou NTFS, lip se mi to tak preinstalovava system na mensim disku. Bohuzel jsem asi spatne z vlastni neznalosti udelal obe jednotky logicke. Hodil jsem to do jinyho komplu a chtel naistalovat XP. Vybral jsem mensi cast na instalaci a napsalo to nekompatibilitu a ze se XP nemuze nainstalovat. Tak jsem zkusil v magicu zmenit mensi cast na PRIMARY. Znovu pak instalace a tentokrat to chtelo naformatovat primo v instalacnim programu, tak jsem dal FAT32 rychle a pochvilce se to zaseklo a napsalo zase jinou hlasku o nekompatibilite a SCSI. No nikam to nevedlo, tak sem hodil disk zpatky ze se mrknu v magicu mrknu co se deje, pri startu magicu to hodilo hlasku ze je tam chybnej zacatek cehosi tak sem dal opravit a v poho jenze pak ejhle a disk se hlasi jako BAD, kdyz dam naformatovat tak to nahodi chybovou hlasku BAD ARGUMENT/PARAMETR a tim to hasne. Ve windowsu to jde formatnout bez problemu, ale v magicu je to stale bezezmeny.

Tož poradnte mi pls nekdo co s tim, cim to mam zkusit este vic rozhasit :-D nebo estli se mi to podarilo odepsat :sad:

díky
AMD Athlon XP 2500+ BOX, L7VTA Chip VIA KT400, 2x Kingstone 512MB 333Mhz DDR, Sapphire Radeon 9800 PRO (378/338@414/378), VGA Silencer, HDD Maxtor - 120GB+ 8MB,LG 4120B, DVD TOSHIBA SDM1802 52x, Audigy 2, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional SP1.
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Pochybuju, že bys odepsal disk rozdělením a formátováním... Máš už na tý 180GB partition nějaký data? Protože jestli ne, zvolil bych naprosto jednoduchý postup, obě partisny zrušil a vytvořil znovu. Ale určitě ne přes Partition Magic, ale přes nějakej low-level nástroj, čili buď FDISK, nebo instalátor Windows XP. Když tohle nepůjde, můžeme se bavit o problému.
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Pokud by byly i s tímto problémy, tak stáhni Seatools a použij zero fill (přepíše celý disk nulami).
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Re: Zaseknutý formát disku

Příspěvek od PcBuh »

flonket píše:Potřeboval bych od Vás poradit. Pořídíl jsem si 200GB seagate a rozdelil jsem si ho magicu na cca 20GB a zbytek, na mensí cast jsem si hodil FAT32 a na druhou NTFS, lip se mi to tak preinstalovava system na mensim disku. Bohuzel jsem asi spatne z vlastni neznalosti udelal obe jednotky logicke. Hodil jsem to do jinyho komplu a chtel naistalovat XP. Vybral jsem mensi cast na instalaci a napsalo to nekompatibilitu a ze se XP nemuze nainstalovat. Tak jsem zkusil v magicu zmenit mensi cast na PRIMARY. Znovu pak instalace a tentokrat to chtelo naformatovat primo v instalacnim programu, tak jsem dal FAT32 rychle a pochvilce se to zaseklo a napsalo zase jinou hlasku o nekompatibilite a SCSI. No nikam to nevedlo, tak sem hodil disk zpatky ze se mrknu v magicu mrknu co se deje, pri startu magicu to hodilo hlasku ze je tam chybnej zacatek cehosi tak sem dal opravit a v poho jenze pak ejhle a disk se hlasi jako BAD, kdyz dam naformatovat tak to nahodi chybovou hlasku BAD ARGUMENT/PARAMETR a tim to hasne. Ve windowsu to jde formatnout bez problemu, ale v magicu je to stale bezezmeny.

Tož poradnte mi pls nekdo co s tim, cim to mam zkusit este vic rozhasit :-D nebo estli se mi to podarilo odepsat :sad:

díky
Mněl jsem tu podobnej problém , byl to WD 200GB ATA100 , a při instalaci WinXP mi to hlásilo že oddíl je nekompatibilní

Tak jsem ty oddíly dal pryč , a udělal jsem v instalu WinXP jen jeden oddíl na systém
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

proc to delas takhle nesmyslne slozite? Vezmi cistej disk, bootni z CD XP, pri instalaci klidne vytvor jen jeden partition pro system a zbytek muzes rozdelit a formatovat z Winu
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“