posunutí zvuku v MPEG

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

posunutí zvuku v MPEG

Příspěvek od zombux »

mám cca 500MB MPEG se zvukem posunutým cca o 200ms mimo, chtěl bych to spravit. problém je v tom že virtualdubem do AVI to moc nejde, výslednej soubor je moc velkej nebo naopak nekvalitní. takže - existuje nějakej software kterej by uměl takhle pracovat s MPEGem? potřebuju "jen" posunout zvuk, obraz ideálně nechat
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: posunutí zvuku v MPEG

Příspěvek od Dzin »

zombux píše:mám cca 500MB MPEG se zvukem posunutým cca o 200ms mimo, chtěl bych to spravit. problém je v tom že virtualdubem do AVI to moc nejde, výslednej soubor je moc velkej nebo naopak nekvalitní. takže - existuje nějakej software kterej by uměl takhle pracovat s MPEGem? potřebuju "jen" posunout zvuk, obraz ideálně nechat
uplne hrave to udeláš v Pinacle Studio je i trial plne funkčni.
Proste tam ten zvuk na timelajne posuneš a uložis to pak jak chces bud do Mpeg nebo avi.Sice rekomprimace ale když zadáš defaultni hodnoty tak to bude to same.
Ve VirtualDubModu by to melo jit.Pokud tam dáš multipass do DivX pri dobram bitrade tak kvalitu nerozenáš a bude to menši.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
DEXTER507
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEXTER507 »

Mam stejnej problem. Ale to Pinacle Studio je dost velky. Nevite nekdo o nejaky jednodussim (rozumej mensim) programu kterej ten zvuk umi posunout ? VirtualDub ne-e. Dik moc
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Program TMPGEnc kromě enkódování umí rozdělit MPEG soubor na obraz a zvuk a pak ho zase spojit. Takže můžeš vytáhnout zvuk, upravit ho v nějakém editoru, enkódovat ho zpět do MP2 a pak ho připojit k videu.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
DEXTER507
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEXTER507 »

To je docela slozity. Takhle, me uz se to povedlo ve VirtualDubu posunout, ale nejak se mi to nedari ulozit. Ukazuje mi to chybu v nejakym snimku
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JendaLinda píše:Program TMPGEnc kromě enkódování umí rozdělit MPEG soubor na obraz a zvuk a pak ho zase spojit. Takže můžeš vytáhnout zvuk, upravit ho v nějakém editoru, enkódovat ho zpět do MP2 a pak ho připojit k videu.
To by možná šlo. Uříznout 200 ms na začátku a pastnout to na úplný konec, aby se zachovala délka...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
DEXTER507
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEXTER507 »

no ja to hlavne nemam cim udelat (myslim) me by docela zajimalo jestli ve VirtualDubu jde nejak zakazat aby upozornoval na chyby. me se to podarilo posunout, ale kdyz to ukladam tak v pulce videa je v jednom snimku chyba a uz to dal neuklada :?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

DEXXTER píše:no ja to hlavne nemam cim udelat (myslim) me by docela zajimalo jestli ve VirtualDubu jde nejak zakazat aby upozornoval na chyby. me se to podarilo posunout, ale kdyz to ukladam tak v pulce videa je v jednom snimku chyba a uz to dal neuklada :?
Pokud je to v snimku tak je to ve videu a ne zvuku. VD ti napiše kde tak vyřizni 2 sekundy VD ti nápiše číslo snimku tak je jednoduche to prohldat.Mimochodem VirtualDubMod má kontrolni mod skenovani chyb,tak je dobre to nechat proskenovat pred začatkem prace. A je to v pohode,já to tak delám často když koduju Mpeg ze satelitni karty. Doporučuju Virtualdubmod kterej umi Mpeg a má vylepšenou podporu zvuku ale jelikož děláš Mpeg to ho asi máš,ale píšeš jen Virtualdub.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“