Myslíte si, že má nějáký reálný dopad na výkon systému SATA disk WD Raptor 36 GB ??? V testech vypadá dost dobře, ale zrychlí se tím natolik počítač. Teď mi windows XP nabíhají docela dlouho (asi 80 sec. ???). Jede to na starém WD200BB (ATA 100). Chtěl bych zapisovat video (např. z her) v reálném čase a to disk, kterým mám už nestíhá ...
MB: Gigabyte 8KNXP, CPU: P4 2,8 800 FSB - HT Enabled, 2x512 RAM, ...
Má smysl si koupit SATA disk WD Raptor 36 GB ???
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
řeknu ti to takhle - vzhledem k tomu, že máš dost starý a pomalý disk (WD 200BB), tak pokud koupíš něco s high-end 7200ot (třeba hitachi 7k250 apod) poznáš hodně znatelný nárůst výkonu. mě startují win2000 cca 35s a to win2k startují déle (docela i o hodně) než winxp (mám 7k250).
raptora 37gb bych nekupoval - jeho výkon je jen o málo vyšší než 7k250 a cena je uplně nikde jinde. výrazný nárůst ve výkonu je až u nového raptora 74gb - ten je HODNÉ rychlý (a hodně tichý a drahý
).
takže jakýkoliv dnešní 7200ot disk bude stačit na to, co chceš dělat, pokud to budeš alespoň bezztrátově komprimovat (a ne ukládat to jako raw video data).
raptora 37gb bych nekupoval - jeho výkon je jen o málo vyšší než 7k250 a cena je uplně nikde jinde. výrazný nárůst ve výkonu je až u nového raptora 74gb - ten je HODNÉ rychlý (a hodně tichý a drahý

takže jakýkoliv dnešní 7200ot disk bude stačit na to, co chceš dělat, pokud to budeš alespoň bezztrátově komprimovat (a ne ukládat to jako raw video data).
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Zajímalo mě jestli má už dnes kupovat SATA disk nebo raději sáhnout po zraleších IDE discích. Z tvé odpovědi je to docela patrné.Marsellus Wallace píše:řeknu ti to takhle - vzhledem k tomu, že máš dost starý a pomalý disk (WD 200BB), tak pokud koupíš něco s high-end 7200ot (třeba hitachi 7k250 apod) poznáš hodně znatelný nárůst výkonu. mě startují win2000 cca 35s a to win2k startují déle (docela i o hodně) než winxp (mám 7k250).
raptora 37gb bych nekupoval - jeho výkon je jen o málo vyšší než 7k250 a cena je uplně nikde jinde. výrazný nárůst ve výkonu je až u nového raptora 74gb - ten je HODNÉ rychlý (a hodně tichý a drahý).

- Assassin
- Nováček
- Tornquist
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: