Odkud se konektíte k Internetu?
- joro
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Odkud se konektíte k Internetu?
Odkud se konektíte k Internetu? Potřebujete, aby ADSL spíše slevnilo nebo byste raději rychlejší přenos...
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xp master
- Čestný člen

Já se primárně konektím z domova, kde mám ADSL 512/128. Samozřejmě tu nemám takový opruz, jako je dashboard a podobné výmysly Českého Telecomu. Jediné, co mi vadí, je lenost France Telecomu, kterému vlastně patří linka mezi mnou a poskytovatelem a který by mi měl brzo zadara upgradnout linku na 1024/256.
Co se týče limitu, u svého poskytovatele žádný nemám. Kdyby tu chtěli zavést něco podobného jako v ČR, tak by mi to dost vadilo, protože měsíčně přenesu okolo 40 GB (běží mi na tom hodně navštěvovaný web, takže asi proto).
Ping také není nic moc, mezi poskytovatelem a mnou 70 ms, ale v červenci by měli přepnout ústřednu do fast módu, takže budu mít okolo 20 ms.
Jen pro zajímavost, měsíčně platím 29 Euro, France Telecom si z toho vezme 20 Euro a na poskytovatele zbyde jen 9 Euro
. Hotline je sice na nic, ale kvalita připojení je perfektní (ze začátku byly problémy, teď to je v pohodě).
Co se týče limitu, u svého poskytovatele žádný nemám. Kdyby tu chtěli zavést něco podobného jako v ČR, tak by mi to dost vadilo, protože měsíčně přenesu okolo 40 GB (běží mi na tom hodně navštěvovaný web, takže asi proto).
Ping také není nic moc, mezi poskytovatelem a mnou 70 ms, ale v červenci by měli přepnout ústřednu do fast módu, takže budu mít okolo 20 ms.
Jen pro zajímavost, měsíčně platím 29 Euro, France Telecom si z toho vezme 20 Euro a na poskytovatele zbyde jen 9 Euro
- K
-
Český telekom je pěkná banda. Po roce čekání na tel. přípojku jsem naštěstí narazil na firmu nabízející připojení pomocí WIFI.
Není to na velký stahování , ale nejsem omezen časem a můžu si v klidu stránku přečíst aniž bych koukal na hodiny.
S cenou by mohli jít dolů ale 1,5Kč\Mb po celý den bez měsíčního paušálu taky není špatný.Přes den mám rychlost 33Kb\s a po 18 hod co dovolí linka (i kolem 500 Kb\s) někdy to pustí rychlejš i přes den.
Jak psal DVC64 smrt molochovi.
Není to na velký stahování , ale nejsem omezen časem a můžu si v klidu stránku přečíst aniž bych koukal na hodiny.
S cenou by mohli jít dolů ale 1,5Kč\Mb po celý den bez měsíčního paušálu taky není špatný.Přes den mám rychlost 33Kb\s a po 18 hod co dovolí linka (i kolem 500 Kb\s) někdy to pustí rychlejš i přes den.
Jak psal DVC64 smrt molochovi.
- kahi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně se připojuji přes koleje a všem to každopádně mohu jen doporučit.
Můj provider jsou ČD. Teďka stahuju kolem 13kb/s a upload nejede. Asi to bude díky těm optickým kabelům s přídavkem Fe. Jinak měsíčně neplatím nic a impulsy taky ne.
Nenabízí něco podobného Český Telecom?
Děkuji za odpověď.
Kahi

Děkuji za odpověď.
Kahi
- Petr Maršák
- Nováček

-
Ja se připojuji z domova přes WiFi. 128kbitps za 300Kc (omezení 200MB) pak 9,6kbitps bez dalšího účtování. Zatím vyhovuje. Ale rád bych časem přešel na něco rychlejšího (ADSL, CATV, jiný tarif na stavajícím Wifi - uvidime). Momentálně je pro mne důležitá cena. Takze velke soubory cca. 10MB taham v práci.
Na civilce jsem měl Wifi 4MBitps. To bylo zuzo.
Na civilce jsem měl Wifi 4MBitps. To bylo zuzo.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Středně pokročilý

V práci máme WiFi doma jedu přes modem 56K.
Do Adsl pujdu jedině když slevní pod 1000, stačilo by mi klidně 64/64 ale ať je to sakra levnější.
Kdybych bydlel na lepším místě bral bych WiFi ale odnas nikam nedohlidnu takže časem asi stejně skončím na Adsl
Do Adsl pujdu jedině když slevní pod 1000, stačilo by mi klidně 64/64 ale ať je to sakra levnější.
Kdybych bydlel na lepším místě bral bych WiFi ale odnas nikam nedohlidnu takže časem asi stejně skončím na Adsl
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Martin G.
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
GPRS
Já jsem připojený přes GPRS od ET - tedy flat rate na S45.
Dial up je moc drahy, ADSL v nedohlednu a Wi-Fi u nás taky drahý navíc má vysoké zřizovací poplatky. A další věc, je že se k netu připojuju ze 2 míst, takže mi stačí nosit sebou jen telefon.
Za 1000 měsíčně je to pro mě zajímavé.
Dial up je moc drahy, ADSL v nedohlednu a Wi-Fi u nás taky drahý navíc má vysoké zřizovací poplatky. A další věc, je že se k netu připojuju ze 2 míst, takže mi stačí nosit sebou jen telefon.
Za 1000 měsíčně je to pro mě zajímavé.
- GooS
-
Neco VAM chybi v te ankete!!!
Odkud se pripojujete k internetu? Chybi tam "mikrovlnka", breeznet... Proste bezdratovej LAN z domova...
- Tuleň...
-
GPRS...
Proč tam není možnost "Mobilem přes GPRS"? Nechápu...možná by se k tomu hlásilo více uživatelů než k ADSL...
- Martin G.
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPRS...
Přesně tak! Stačí se podívat na realizované ADSL přípojky a počet GPRS zákazníku u všech tří a zjistíte, že GPRS je o několik řádů rozšířenější.Tuleň... píše:Proč tam není možnost "Mobilem přes GPRS"? Nechápu...možná by se k tomu hlásilo více uživatelů než k ADSL...
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- Mike Rosoft
- Nováček

V jednom bydlisti mam ADSL (192D/64U), v druhym levnou mikrovlnu (64D, NAT) a ve tretim LAN pripojeni na pater jednoho providera, pokud mam porovnat ty prvni 2 varianty tak ADSL vede na plny care, je to sice ted 5x drazsi nez mikrovlna, ale realne z ADSL dostanu tak 2,5x vyssi rychlost, vlastni IP potesi a technicka podpora velkyho providera vs. mala firmicka u ktery jim je uz u pr.ele jestli budou mit o 300Kc mesicne vic nebo min je nebe a dudy.
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
- Mike Rosoft
- Nováček

- Viperx
- Nováček

-
- Návštěvník
-
Re: Neco VAM chybi v te ankete!!!
------Presne ,taky mam doma Mikrovlny...Co mam teda zaskrtnout?GooS píše: Odkud se pripojujete k internetu? Chybi tam "mikrovlnka", breeznet... Proste bezdratovej LAN z domova...
- Yuri
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Já chodim na net jen ve škole, přece jen naše 4 Mbit optika je lepší než nějaký modemy.
. Akorat nevim co podniknu prázdninách, 2 měsíce je dlouhá doba.
Eurocase BT 763A | Soltek 75DRV5 | Ahlon XP JUIHB 11x133=>12.5x150 | 2x256MB DDR 333 Apacer CL 2,5@2 | GF 3 Ti 200 Palit 175/400@240/500 | Maxtor 80 GB ATA 133 | Teac 52x52x24 | SB Live 5.1 | Realtek 8139D 100Mbit
Gygabyte 6ZX2 | PIII450=>512 | 192 MB RAM | GF 2 MX 400 175/160=>200/160 | SB Live | ST Barracuda ATA III 20GB | Realtek 8139D 100Mbit|
Gygabyte 6ZX2 | PIII450=>512 | 192 MB RAM | GF 2 MX 400 175/160=>200/160 | SB Live | ST Barracuda ATA III 20GB | Realtek 8139D 100Mbit|