Odkud se konektíte k Internetu?

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
joro
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Odkud se konektíte k Internetu?

Příspěvek od joro »

Odkud se konektíte k Internetu? Potřebujete, aby ADSL spíše slevnilo nebo byste raději rychlejší přenos...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nebylo by lepsi kdyby slevnilo a melo rychlejsi prenos ? :-D.
V praci WIFI doma modem (uvazuju o ADSL, ale pockam jak se to vlastne vyvrbi, stejne mi ho zatim nezavedou :evil: ).
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

V práci pevná linka a doma zatím nic. Nesnáším telekom především kvůli jejich politice připojení k Internetu. Doufám, že se to časem zlepší. Nejdražší a nejpomalejší ADSL v Evropě (aspoň myslím) - no fuj!!! Ať zhyne Český Telecomonopol.
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Já se primárně konektím z domova, kde mám ADSL 512/128. Samozřejmě tu nemám takový opruz, jako je dashboard a podobné výmysly Českého Telecomu. Jediné, co mi vadí, je lenost France Telecomu, kterému vlastně patří linka mezi mnou a poskytovatelem a který by mi měl brzo zadara upgradnout linku na 1024/256.

Co se týče limitu, u svého poskytovatele žádný nemám. Kdyby tu chtěli zavést něco podobného jako v ČR, tak by mi to dost vadilo, protože měsíčně přenesu okolo 40 GB (běží mi na tom hodně navštěvovaný web, takže asi proto).

Ping také není nic moc, mezi poskytovatelem a mnou 70 ms, ale v červenci by měli přepnout ústřednu do fast módu, takže budu mít okolo 20 ms.

Jen pro zajímavost, měsíčně platím 29 Euro, France Telecom si z toho vezme 20 Euro a na poskytovatele zbyde jen 9 Euro :? . Hotline je sice na nic, ale kvalita připojení je perfektní (ze začátku byly problémy, teď to je v pohodě).
K

Příspěvek od K »

Český telekom je pěkná banda. Po roce čekání na tel. přípojku jsem naštěstí narazil na firmu nabízející připojení pomocí WIFI.
Není to na velký stahování , ale nejsem omezen časem a můžu si v klidu stránku přečíst aniž bych koukal na hodiny.
S cenou by mohli jít dolů ale 1,5Kč\Mb po celý den bez měsíčního paušálu taky není špatný.Přes den mám rychlost 33Kb\s a po 18 hod co dovolí linka (i kolem 500 Kb\s) někdy to pustí rychlejš i přes den.
Jak psal DVC64 smrt molochovi.
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Strahov: 12M/sec :-)))
resp 100mbit
Naposledy upravil(a) pOOLa dne stř 4. úno 2004, 14:53, celkem upraveno 1 x.
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

Já osobně se připojuji přes koleje a všem to každopádně mohu jen doporučit. 8) Můj provider jsou ČD. Teďka stahuju kolem 13kb/s a upload nejede. Asi to bude díky těm optickým kabelům s přídavkem Fe. Jinak měsíčně neplatím nic a impulsy taky ne. 8) Nenabízí něco podobného Český Telecom?
Děkuji za odpověď.
Kahi
8)
Petr Maršák
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr Maršák »

Ja se připojuji z domova přes WiFi. 128kbitps za 300Kc (omezení 200MB) pak 9,6kbitps bez dalšího účtování. Zatím vyhovuje. Ale rád bych časem přešel na něco rychlejšího (ADSL, CATV, jiný tarif na stavajícím Wifi - uvidime). Momentálně je pro mne důležitá cena. Takze velke soubory cca. 10MB taham v práci.
Na civilce jsem měl Wifi 4MBitps. To bylo zuzo. :-D
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Já jedu přes dial up 56k modem. 2. komp mam s ISDN 64k :D :-D :) :P :razz: :wink: :roll: 8) 8-) :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

V práci máme WiFi doma jedu přes modem 56K.
Do Adsl pujdu jedině když slevní pod 1000, stačilo by mi klidně 64/64 ale ať je to sakra levnější.
Kdybych bydlel na lepším místě bral bych WiFi ale odnas nikam nedohlidnu takže časem asi stejně skončím na Adsl :sad:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Martin G.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

GPRS

Příspěvek od Martin G. »

Já jsem připojený přes GPRS od ET - tedy flat rate na S45.

Dial up je moc drahy, ADSL v nedohlednu a Wi-Fi u nás taky drahý navíc má vysoké zřizovací poplatky. A další věc, je že se k netu připojuju ze 2 míst, takže mi stačí nosit sebou jen telefon.
Za 1000 měsíčně je to pro mě zajímavé.
GooS

Neco VAM chybi v te ankete!!!

Příspěvek od GooS »

Odkud se pripojujete k internetu? Chybi tam "mikrovlnka", breeznet... Proste bezdratovej LAN z domova...
Tuleň...

GPRS...

Příspěvek od Tuleň... »

Proč tam není možnost "Mobilem přes GPRS"? Nechápu...možná by se k tomu hlásilo více uživatelů než k ADSL...
Martin G.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: GPRS...

Příspěvek od Martin G. »

Tuleň... píše:Proč tam není možnost "Mobilem přes GPRS"? Nechápu...možná by se k tomu hlásilo více uživatelů než k ADSL...
Přesně tak! Stačí se podívat na realizované ADSL přípojky a počet GPRS zákazníku u všech tří a zjistíte, že GPRS je o několik řádů rozšířenější.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Připojuji se z domova přes 56kbps modem (bohužel :sad: ). Do ADSL bych šel, kdyby slevnilo na 1200 včetně pronájmu modemu, a kdyby bylo v mé lokalitě dostupné... :(
Veterán
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Rosoft »

V jednom bydlisti mam ADSL (192D/64U), v druhym levnou mikrovlnu (64D, NAT) a ve tretim LAN pripojeni na pater jednoho providera, pokud mam porovnat ty prvni 2 varianty tak ADSL vede na plny care, je to sice ted 5x drazsi nez mikrovlna, ale realne z ADSL dostanu tak 2,5x vyssi rychlost, vlastni IP potesi a technicka podpora velkyho providera vs. mala firmicka u ktery jim je uz u pr.ele jestli budou mit o 300Kc mesicne vic nebo min je nebe a dudy.
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Rosoft »

Ted si tak rikam ze u maly firmicky by jim to nemelo byt zas tak jedno ... ale je :(

BTW kam se podela funkce edit?
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
Viperx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Viperx »

Doma mam WiFi. Nema to chybu, mame 512kbps na 50 lidi a chodi to slusne. Platime 350Kc/mesic a neni zadny omezeni dat. Uz se tesim az udelame upgrade 1 nebo 2M :-) To bude parada :-)

Viperx
Návštěvník

Re: Neco VAM chybi v te ankete!!!

Příspěvek od Návštěvník »

GooS píše: Odkud se pripojujete k internetu? Chybi tam "mikrovlnka", breeznet... Proste bezdratovej LAN z domova...
------Presne ,taky mam doma Mikrovlny...Co mam teda zaskrtnout? :wink:
Yuri
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yuri »

Já chodim na net jen ve škole, přece jen naše 4 Mbit optika je lepší než nějaký modemy. :) . Akorat nevim co podniknu prázdninách, 2 měsíce je dlouhá doba.
Eurocase BT 763A | Soltek 75DRV5 | Ahlon XP JUIHB 11x133=>12.5x150 | 2x256MB DDR 333 Apacer CL 2,5@2 | GF 3 Ti 200 Palit 175/400@240/500 | Maxtor 80 GB ATA 133 | Teac 52x52x24 | SB Live 5.1 | Realtek 8139D 100Mbit
Gygabyte 6ZX2 | PIII450=>512 | 192 MB RAM | GF 2 MX 400 175/160=>200/160 | SB Live | ST Barracuda ATA III 20GB | Realtek 8139D 100Mbit|
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“