jde silencer 5 rev.2 napájet přimo ze zdroje?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jde silencer 5 rev.2 napájet přimo ze zdroje?

Příspěvek od Poplik »

četl jsem megatest chladičů na grafiky na svethardware a planuju na svoji planovanou :D 7800gt koupit silencera. Ale nevím jestli mi tam pude, na ofic. stránkách píšou že by měl bejt kompatibilní ale je tam problem s konektorem a pak tam píšou něco o spojování drátů. Takže otázka: jde nv silencer 5 rev.2 napájet přímo ze zdroje (přes 3-pin) bez dalších úprav? Ma to prej resit revize 3 ale na tu se mi nechce cekat
WEEEEEEEEEEE!!
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

proc by to nemelo jit, od toho to je zdroj, aby napajel. Koupis si nebo udelas redukci
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Jak se muzes presvedcit tadyhle:
http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=239
...ten konektor je uplne normalni, takze prodluzka na zdroj je snadno realizovatelna :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
SliJey
Nováček
Nováček

Příspěvek od SliJey »

mne ten silencer nesel napajet z GK páč mam na ni jinej konektor tak ho zivim z konektoru pro fany na desce,ale moc mne jeho ucinnost neoslovila,zvetsi se otacky,kdyz ho budu napajet ze zdroje 12V?
AMD64 3700+@2740,4*512MB ,MSI K8N Neo2 Platinum,MSI GF8800 320 MBOC edition @620/1800
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

SliJey píše:mne ten silencer nesel napajet z GK páč mam na ni jinej konektor tak ho zivim z konektoru pro fany na desce,ale moc mne jeho ucinnost neoslovila,zvetsi se otacky,kdyz ho budu napajet ze zdroje 12V?
Ty 3-pinový konektory na desce jsou taky 12V, takže je jedno, jestlí máš ten větrák píchnutý do desky nebo do zdroje. A tobě nestačí účinnost Silenceru? Je to jeden z nejvýkonnějších chladičů na grafiky.

> Poplik - přijde mi, že se ti nedostalo jednoznačný odpovědi, a to že ten 2-pin ze Silenceru můžeš zapojit přímo na 3-pin z desky, aniž bys musel bastlit nebo spojovat pomocí drátků. Jestli chceš použít zdroj, tak potřebuješ buď redukci 4-pin Molex->3-pin větrákovej (např. Zalman Multi-Connector, který má navíc i 5V konektory), nebo už teda bastlit musíš.
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
SliJey
Nováček
Nováček

Příspěvek od SliJey »

evidentne ne e,nez prislo vedro tak sem bezel v poho na 420/1180, no a ted jen 401/1099, pameti ale kvuli jinymu problemu,jadro se nestiha chladit,a taky se mi zda ze vyfoukavani vzduchu ven z casu moc nefunguje, prikladal jste nekdo k nemu ze zadu ruku? me teda moc ven nefouka,nebo spis vubec nic necejtim,zato kdyz dam ruku k vrtuli tak fouka hoodne, jsem myslel ze mi bezi vopacne,ale po zahuleni si a zapojeni opacne na konektoru desky mi onen pred ocima zasvarel a pekne zasmrdel a me polil pot pac to bylo 3mm od chipu biosu :? Pekne jsem si oddech kdyz jsem ho pripojil na druhej (posledni zbylej) fan na desce a vse facha,az pak jsem koukal na net jak maj bejt otacky(jakym smerem) :lol:
AMD64 3700+@2740,4*512MB ,MSI K8N Neo2 Platinum,MSI GF8800 320 MBOC edition @620/1800
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Problém Silenceru je, že nechladí napájení, a to se poté extrémně hřeje, a nejde taktovat. Já jsem na 7800GTX s taktem 510/1400 a stock chladičem jel na 50C idle, a max 72C v zátěži, což považuji za ok. NV5 Rev. 2 mám doma, z 6800U, ale moc se mi do výměny nechce.

Spíš uvažuji, že tam koupím Zalman VF700-Cu, to bude foukat na celou kartu..
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“