Voltáž AGP

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
xDodox
Začátečník
Začátečník

Voltáž AGP

Příspěvek od xDodox »

Ako zisťiť koľko voltov je v AGP (1,5? 3,3?). Vďaka

P.S.: Nenapadlo ma nič rozumnejšie kam to dať.
MB: ASRock K7S8X R3.0 Hybrid Booster * CHIPSET: SiS746FX * CPU: AMD Duron 1800 (13.5x133) + Titan TTC-D5TB/CU35 * RAM: AM1® 2x128MB DDRAM PC 2700 333MHz CL2.5 * HDD: Samsung SpinPoint PL40 40GB * VGA: ATi Asus Radeon 9200SE/T 64MB DDR RAM, 64bit + CoolerMaster DXY-4C1XC + CoolerMaster ARC-U01 200/329@250/344 (ATiTool: 291/380) * DVD-ROM: Asus DVD-E616P * CD-RW: Samsung SW-252B 52x24x52 * SOUND: on-board (AC97) * LAN: on-board (SiS746FX) * OS: Win XP Pro Cz * 3DMark2001: 4.467 * 3DMark2003: 647 * Catalyst: 4.6
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Voltáž AGP

Příspěvek od Orbithek »

xDodox píše:Ako zisťiť koľko voltov je v AGP (1,5? 3,3?). Vďaka

P.S.: Nenapadlo ma nič rozumnejšie kam to dať.
Třeba v biose....AGP8X má voltáž myslím 1,5V
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

podla toho ako ten agp port vyzera v nom je tak akoby zarazka ked je viac vpredu tak je to 3.3v a ked je viac vzadu tak je to 1.5v ale inac napr NVIDIE podporuju aj aj horsie je to s radeonami ktore zvladnu len 1.5
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

jake agp a jake napeti by melo byt uvedeno v manualu zakladni desky
oldskool pc - xbox - xbox360
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

pomůže mi zvýšená voltáž v biosu(na AGP)
k lepšímu přetaktování karty?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Butch píše:pomůže mi zvýšená voltáž v biosu(na AGP)
nepomuze, alespon me to nepomohlo
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

r0man píše:
Butch píše:pomůže mi zvýšená voltáž v biosu(na AGP)
nepomuze, alespon me to nepomohlo
Dobře, ale k čemu je to vlastně dobrý?
ignorelist: kremrole a dezoláti
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

zombie píše:
r0man píše: nepomuze, alespon me to nepomohlo
Dobře, ale k čemu je to vlastně dobrý?
myslis zvysovani napeti pro agp?
cetl jsem, ze pri oc a vyssi fsb (a zvysenem napeti pro cipset), je v nekterych pripadech treba zvednout napeti agp - ale je to asi odvisle od karty a buhvi od ceho jeste
ja mel jsem stejny vysledky jak pri 1.5-1.7, zadne zmeny nebyly
kazdy si to musi vyzkouset sam, jestli to jemu zrovna pomuze.. asi tak :roll:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

r0man píše:
zombie píše: Dobře, ale k čemu je to vlastně dobrý?
myslis zvysovani napeti pro agp?
cetl jsem, ze pri oc a vyssi fsb (a zvysenem napeti pro cipset), je v nekterych pripadech treba zvednout napeti agp - ale je to asi odvisle od karty a buhvi od ceho jeste
A zahřívá se karta nějak razantně víc?

Takže ty chceš říct, že když mám třeba fsb 150(154max), tak zvýšením voltáže na AGP budu mít systém víc stabilní i když při tomhle fsb jedu
AGP/PCI 66.66/33.33 (locknuto)

Že bych pak po zvednutí voltáže na AGP mohl zkusit přidat víc fsb?
Takže by pak CPU šel líp přetaktovat?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Butch píše:
r0man píše: myslis zvysovani napeti pro agp?

Takže ty chceš říct, že když mám třeba fsb 150(154max), tak zvýšením voltáže na AGP budu mít systém víc stabilní i když při tomhle fsb jedu

jestli je system nestabilni z duvodu nedostatecneho napajeni agp portu (prave pri tom vyssim fsb + vetsi napeti... vubec celkovy odber kdyz je vetsi) tak ti muze pomoci
ale asi zalezi i na karte...
no a moje grafika se nejak vyrazneji nehrala - ale ona pece jako cert uz na defaultu :?
je na tobe to zkusit :wink:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Butch píše:
r0man píše: myslis zvysovani napeti pro agp?

Ne, ve tvém případě je zvyšování napětí zbytečné. Dělá se to tehdy, když se nedá locknout AGP na 66 MHz a musí se zvedat společně s FSB. V tom případě může zvednutí napětí pomoci k vyšší frekvenci AGP sběrnici a tím i FSB.
Veterán
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Spectral píše: Ne, ve tvém případě je zvyšování napětí zbytečné. Dělá se to tehdy, když se nedá locknout AGP na 66 MHz a musí se zvedat společně s FSB. V tom případě může zvednutí napětí pomoci k vyšší frekvenci AGP sběrnici a tím i FSB.
Jo dík, to jsem chtěl slyšet.
Miriablo
Začátečník
Začátečník

MUH!

Příspěvek od Miriablo »

Kolik je takový rozumný maximum voltáže do AGP?
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MUH!

Příspěvek od roxik »

Miriablo píše:Kolik je takový rozumný maximum voltáže do AGP?
podle me 1.6v je dlouhodoby maximum v pripade ze to pomuze stabilite (jinak nema smysl poustet vic)
default je 1.5v
Miriablo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miriablo »

r0man píše:
podle me 1.6v je dlouhodoby maximum v pripade ze to pomuze stabilite (jinak nema smysl poustet vic)
default je 1.5v
Je nějakej ekvivalent podle něhož jde vypočítat možný zvýšení FSB vzhledem k voltáži AGP?
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Miriablo píše:
r0man píše: podle me 1.6v je dlouhodoby maximum v pripade ze to pomuze stabilite (jinak nema smysl poustet vic)
default je 1.5v
Je nějakej ekvivalent podle něhož jde vypočítat možný zvýšení FSB vzhledem k voltáži AGP?
myslim, ze nic takovyho asi existovat nebude....
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

mal som napetie AGP na 1.5 a teplota pasivu na chladici bola 34C potom som ju zvysil na 2.2 a ta teplota sa vysplhala na 47C takze to podla mna pomoze vysiej stabilite chipsetu

system temperature sa nerovna chipset temperature
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmm, default 1,5V, to je bezva, u sve Abit IS7-E mam default 1,55V, to je zajimave
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

r0man píše:
default je 1.5v
Ja mám 1,7V už 0,5 roku a je to v pohodě. FSB mám 184 a při 1,5V mi nechtěla grafika pracovat.
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

zvysovanim napetia agp sa hlavne zvysi napetie chipsetu na novsie grafiky to nema ziadny vplyv
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“