plneni cartridge

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Boomer
Začátečník
Začátečník

plneni cartridge

Příspěvek od Boomer »

Zdravim vsechny. Potreboval bych poradit. Mam inkoustovou tiskarnu HP 845c a potreboval bych si sam naplnit cernou barvu, nemate nekdo zkusenosti s plnenim tehle tiskarny respektive cartridge oznaceni C6615. Nevim kde se to plni a jak hodne se tam toho dava..Take by mne zajimalo jak dlouho vydrzi prazda cartridge bez naplneni, nevyschne za urcity cas? za zodpovezeni dotazu ci alespon castecneho vyreseni problemu moc dekuji...
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Pokud jsi to nikdy nedělal tak nejjednoduší bude koupit si plnící sadu od některé z firem co se tím zabývají. Mrkni třeba sem http://www.fifty.cz/navody/rdj545a.html
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Tak přesně tuhle tiskarnu mam i já.Nejdříve jsem si to nechal plnit u firmy Ecotoner za 450kč.Ale to jsou nehorázné peníze za těch 16ml inkoustu.Takže si kup plnící sadu na tuto cartig a postupuj podle obrázků které tam jsou.Odrhneš špunt a prostě tam natlačíš 18ml inkoustu stříkačkou kterou koupíš v lekarně a potom odsaješ 2 ml aby se udělal podtlak.To je vše.Jak snadné.A potom už stačí jen koupit inkoust v lahvi a pak tě stojí jedno naplnění asi 50kč.To je rozdíl co?
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Boomer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boomer »

hmm zni to jednoduse..A kdyz tam mam vytvorit podtlak to mam odsat ze spod od tech trysek? A staci teda urcirte na tu barvu obycejna strikacka a jehla z lekarny? V jedne prodejne jsem zahledl 1l barvy nemuze to nejak v te nadobe vyschnout kdyz to tam bude stat kdovi jak dlouho litr je litr a to nejak dlouho vydrzi...
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Když si koupíš jednou tu sadu co jsem dával link budeš mít vše co potřebuješ, a až ji vypotřebuješ stačí už jen dokupovat inkoust v lahvičkách. Pokud ho nenecháš otevřený tak nikdy nemůže vyschnout, nevím jak často doplňuješ, ale 1l je imho zbytečně moc, to by jsi měl na víc jak 25x doplněn. Běžně se inkoust prodává po 100 200 nebo 500ml
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Je to tak v sade nejdeš vše co k tomu budeš potřebovat.O odsát se to musí se zpoda přes trysky.1l inkoustu si nekupuj to asi těško spotřebuješ a aby ti doma smrděl 3 roky se mi nezdá jako dobrá věc.
Pokud ti mohu poradit tak já ho kupuji na :
http://www.tisknulevne.cz/inshop/script ... ND=8202266 mají ho tam po 100ml za dost dobrou cenu.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Boomer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boomer »

Tak uz to vidim, staci si akorat koupit celou tu plnici sadu a sam si to budu plnit... :-) tak chlapi diky moc za rady.. A jeste by me zajimalo jak to chodi s plnenim barevne cartridge, je ten princim stejny a tak jednoduchy?
Boomer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boomer »

jo a jeste jsem zapomel, kdyz mam prazdnou cartridge a nejak se mi u tech trysek zaschla troska barvy, nekde jsem cetl na PCT ze mam to namocit do teple vody...Souhlasite s timhle postupem?
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Plnění barevné kartige je uplně stejné jako černé.A pokud ti saschne barva tak to stačí namočit do vody.Dáš to sklenice a trysky namoč a ono to povolív 90%.
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

tak ja osobne nemam s opakovanym refilem cartrige moc dobry zkusenosti...

Mam inkoustovku HP a zkousel sem refilovat cerny toner, naplnil sem ho podle mojeho odhadu skoro cely :) a krome toho, ze tisknul i po opakovanem cisteni trochu rozmazaneji tak v nem po celkem kratkem case (a intenzivnim tisku :)) zase dosel inkoust... takze sem ho naplnil znova a tisk byl jeste nekvalitnejsi nez po prvnim refilu... ted momentalne je ten toner uz jenom ve stadiu, kdy ho mam v tiskarne, aby mi tu HP monitoring porad nehazel upozorneni, ze v tiskarne neni toner a kdyz neco potrebuji vytisknout z tohohle PC tak vetsinou tisknu modre :) (pro novy toner se chystam uz delsi dobu).
Staňour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Staňour »

3lemen7 píše:tak ja osobne nemam s opakovanym refilem cartrige moc dobry zkusenosti...

Mam inkoustovku HP a zkousel sem refilovat cerny toner, naplnil sem ho podle mojeho odhadu skoro cely :) a krome toho, ze tisknul i po opakovanem cisteni trochu rozmazaneji tak v nem po celkem kratkem case (a intenzivnim tisku :)) zase dosel inkoust... takze sem ho naplnil znova a tisk byl jeste nekvalitnejsi nez po prvnim refilu... ted momentalne je ten toner uz jenom ve stadiu, kdy ho mam v tiskarne, aby mi tu HP monitoring porad nehazel upozorneni, ze v tiskarne neni toner a kdyz neco potrebuji vytisknout z tohohle PC tak vetsinou tisknu modre :) (pro novy toner se chystam uz delsi dobu).
jestli softwarově čistíš kazetu, tak vyplácáš strašně hodně inkoustu, pozor na to! Raději čistit teplou vodou, nebo lépe isopropylalkohol.

Ještě k té HP15: jsou různé způsoby plnění, já používám ten, že si oddělám boční víčko (nejdřív odlepit nálepku a pak nožem vypáčit) - to je kvůli tomu, abych mohl po naplnění vytlačit přebytečný inkoust.
Pak zatlačím do vnitř kuličku, naplním, stlačím sáček, zašpuntuju další kuličkou, zadělám boční víko a voalá :D je hotovo
Bacha si dej na to, abys vytlačil vzduch, jinak to celý vyteče!!! Vysát 2ml vzduchu je málo!

Ještě se dej pozor při plnění na propíchnutí sáčku, nestrkat jehlu až do vnitř, ale tak jen 1cm!

Barevná se plní jinak, protože v ní sou houbičky, ne sáček. Špunty zatlačit do kazety a dlouhou jehlou zabodnout až dolů a naplnit.
Je to v poho, pokud přeplníš, začne skrz trysky dolem vytékat, potom je třeba krapet odsát do stříkačky.
Pozor si dej, abys nespletl barvy!!! Neplň to podle nálepky na kazetě, je to schválně jinak!!!
Udělej si obtisk na ubrousek a uvidíš, kde jaká barva je.

Pozn. pokud se ti neobjeví obtisk všech 3 barev, máš zaschnou (1 nebo všechny) trysky. Nutno je vyčistit, bude výše zmíněným isopropylalkoholem. Když to nepomůže, tak neplnit, nebude to tisknout.

Jinak nejlepší je kazetu plnit hned, co dojde některá z barev, pak je zaručeno, že jsou trysky perfekně průchozí a tisk jako u originálu.

Spousta lidí plní kazety, které měsíc (nebo i déle) netiskly a pak jim to bud vůbec netiskne, nebo hrozně špatně a nadávají na inkoust a kupují si originály. Je to ale JEJICH CHYBA!!!
A dobře jim tak, když maj hodně peněz :P
Sutyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

špatně naplněná cartridge

Příspěvek od Sutyn »

Pozor si dej, abys nespletl barvy!!! Neplň to podle nálepky na kazetě, je to schválně jinak!!!
Udělej si obtisk na ubrousek a uvidíš, kde jaká barva je.

Tak přesně to se mně stalo. Naplnil jsem do jednoho odílu dvě barvy naráz :oops: Těď to tiskne všechno dozelena. Dá se to ještě nějak zachránit, odsát a něčím vymýt ?
Azhlon XP 2200, GF Ti 4200 64Mg, 512/400
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: špatně naplněná cartridge

Příspěvek od ManCZE »

Sutyn píše:Tak přesně to se mně stalo. Naplnil jsem do jednoho odílu dvě barvy naráz :oops: Těď to tiskne všechno dozelena. Dá se to ještě nějak zachránit, odsát a něčím vymýt ?
o tom pochybuju, ale muzes zkusit vytisknout si nekolik archu A4 te barvy, kterou jsi popletl (to znamena te barvy, ktera tam byla puvodne) az ten inkoust v ni dojde. Pak tam das spravnou barvu a bude to lepsi, ale urcite tam budes mit odstin te popletene barvy, takze to vymizi az casem (jestli vubec)
CPU: AMD Athlon 64 X2 (Windsor) 3800MHz+ @ 2000MHz | CPU cooler: box | RAM: 2048MB Geil DDR2 @ 800MHz (5-5-5-15) | MB: MSI K9T SLI-2F | GPU: Zotac 8800GT OC 512MB GDDR3 @ "def" | HDD: Seagate Barracuda 320GB 7200.10 | Mechaniky: Lite-on SHM-165P6S black | case: Thermaltake Matrix VX | zdroj: Fortron Blue Storm 500W
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“