PROBLÉM s ABIT NF7

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PROBLÉM s ABIT NF7

Příspěvek od FERRO »

mam desku ABIT NF7 s procesorem Barton2500+ a skoušel jsem to taktovat nejdřív na 2800+ to bylo v pohodě a potom na 3200+ to to jen napsalo něco červeně a od tý doby se to nezaplo. ani to nezapne monitor. Zkoušel jsem jiný procesor ale nic. Toho bartona jsem skoušel v jiný desce tam šel vyskoušel jsem i grafárnu, zdroj paměti furt mrtvý ale deska jinak se chová normálně nepomohlo vyresetovat bios ani vyndat baterku :x
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
Roboque
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roboque »

Hm to je zajimavy, me se taky jednou stalo neco podobneho, nicmene predpokladam ze jsi resetoval cmosku pri vytazeny zastrcce napeti. Jednou sem taky nemoch nahodit komp vyndal sem baterku resetoval ale furt nic vtip byl nakonec v tom ze rozpolozeni pameti uz nejak nesedlo desce prehodil sem pameti do jineho poradi a slotu pote bylo vse ok.
C2D E6600@3,4ghz, Asus P5Q PRO, MSI 4850 512Mb, 2x2048 DDR2 1066mhz Corsair Dominator,Lexa blackline, Scythe Mine,system - 2x250Gb Samsung F1 RAID0, data- SAMSUNG SP2004C (186 GB), WDC WD3000JS-55PDB0 (279 GB), Logitech G5, LG 1900R, Enermax Liberty 500w
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Co presne deska dela ? Vydava to nejake zvuky ? Roztoci se vetraky ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jakou máš revizi desky a revizi BIOSu?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PROBLÉM s ABIT NF7

Příspěvek od Paja »

FERRO píše:mam desku ABIT NF7 s procesorem Barton2500+ a skoušel jsem to taktovat nejdřív na 2800+ to bylo v pohodě a potom na 3200+ to to jen napsalo něco červeně a od tý doby se to nezaplo. ani to nezapne monitor. Zkoušel jsem jiný procesor ale nic. Toho bartona jsem skoušel v jiný desce tam šel vyskoušel jsem i grafárnu, zdroj paměti furt mrtvý ale deska jinak se chová normálně nepomohlo vyresetovat bios ani vyndat baterku :x
cervene by to melo psat pouze upozorneni neco ve stylu TED NEVYPINAT MENIM NASTAVENI BIOSU...tedy je mozne ze to zmrsilo bios, a bylo by dobre sehnat nekoho kdo ma stejnou desku a pouzit jeho bios...

presunuto z AMDprocesory....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

První revize NF7-S byly známý tim, že při tý červený obrazovce kdy to ukládalo nějaký nastavení BIOSu, to prostě zmrvilo BIOS. Řešením je flash novějšího BIOSu, jestli se ti to ovšem podaří rozchodit. Já ti s tím bohužel nemůžu poradit, na tohle jsem krátkej :sad:
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

zvuky to nevydává větráky se točí vše je ok akorát se to prostě nepustí to opravdu vypadá na ten bois :sad: ale co stím když ho vůbec nezapnu asi poslat desku na reklamaci
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

pokud sezenes cloveka kdo ma presne tvoji desku, a puci ti bios tak se da lehce preflashovat (zapne se PC s jeho biosem, nabootuje se, za chodu se vymeni bios za tvuj a preflashuje)

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

taky by mně zajímalo jesli je důlezitý napájeni jak vede kousek od CPU (většinou) jsou to dva žluté a dva černé dráty (jediý takový konektor)nemam to totiž na zdroji :( je kdyžtak nějaká redukce
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

nikdo koho znám ji nemá :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

FERRO píše:taky by mně zajímalo jesli je důlezitý napájeni jak vede kousek od CPU (většinou) jsou to dva žluté a dva černé dráty (jediý takový konektor)nemam to totiž na zdroji :( je kdyžtak nějaká redukce
To je moc důležitý !!! :o Půjč si trafo s těmi vývody, zapoj a uvidíš.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

FERRO píše:taky by mně zajímalo jesli je důlezitý napájeni jak vede kousek od CPU (většinou) jsou to dva žluté a dva černé dráty (jediý takový konektor)nemam to totiž na zdroji :( je kdyžtak nějaká redukce
No jasně, a jsme doma. Zkus si půjčit zdroj kterej to má, a jestli to pojede, kup novej a budeš mít vystaráno :wink:
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

můj zdroj to má to jen, že mi má přijít další deska a zdroj v bedně do, který to chci dát to nemá ale ta deska asi taky ne (je to KT400 od MSI)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

KT400 to nepotřebuje, je to specialita inteláckých desek a právě nForce 2 (a to ještě jenom některých). Ale pokud tam to přídavný napájení je, výrobce asi dobře věděl proč ho tam dává :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombie píše:KT400 to nepotřebuje, je to specialita inteláckých desek a právě nForce 2 (a to ještě jenom některých). Ale pokud tam to přídavný napájení je, výrobce asi dobře věděl proč ho tam dává :wink:
Maj to i některý KT600.
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

je to pridavne napejeni +12v, potrebujou to p4 desky k chodu
u nforce2 je treba zkusit - pokud mas zdroj s tim konektorem, tak ho zapoj
me treba abit jede i bez zapojeni prid.napajeni.... mel jsem doma albatron s nforce2 a ten konektor nemel
oldskool pc - xbox - xbox360
wizyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizyy »

..samozrejme,ze to napajeni nutny neni...je tam jen pro vetsi stabilitu a dodava desce vic vykonu ze zdroje..proto to maj P4,u nich to je kvuli procesoru...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“