Ati winflash problem?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- vaskez
- Začátečník

-
Ati winflash problem?
nazdar mam otazku ohladne softu ati win flash ,predtim som mal 9250 radeon a cez software win flash mi isiel sejvnut bios a nasledne zvisit takty gpu a pameti v sevnutom biose a nasledne ulozenie spet na grafiku uplne bez problemou.ale na radeone 9600 xt ma pri nahravani uz biosu zo zmenenimy taktami gpu a pameti spet na grafiku posle do *** a vypise nieco ako ze nemoze zmazat povodni bios,ma stim niekto skusenosti,soft win flash je na zmenu biosu graf.karty priamo vo windose a neni potreba vyuzivat dos a disketu.dakujem za pripadnu pomoc

- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- vaskez
- Začátečník

-
OBR píše:karta r9600xt ma zamceny bios, stahni si atitool 025.8 a tam je polozka unlock bios 9550/9600xt to zatrhni a pres atitool pak bios stahni, pokud potom stejne nepujde ulozit zpet, musis to udelat disketos s parametrem -f (force=silou)
nazdar kamo dikes za pomoc a prosim ta niaky link na tu verziu ati tool by si my mohol napisat niako to neviem najst na nete,dikes ,nazdar
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Tady mas link na ten Atitool, tato verze ma tu polozku taktez.. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- vaskez
- Začátečník

-
EfineSS píše:Tady mas link na ten Atitool, tato verze ma tu polozku taktez.. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725
dakujem ti kamo ,ozvem sa potom ako to dopadlo
- vaskez
- Začátečník

-
nazdar no nasiel som ru verziu atitoll 028.5 ale nasiel som len verziu beta.a vtej verzii po nainstalovani som asi 20 min skusal co sa dalo ale polozku unlock bios som tam veru nenasiel,neviete niekdo kde to hladat alebo inu verziu skusit?vaskez píše:dakujem ti kamo ,ozvem sa potom ako to dopadloEfineSS píše:Tady mas link na ten Atitool, tato verze ma tu polozku taktez.. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725,nazdar
//edit Jája: smazán duplicitní post, editace citace - zbytečně to nenatahuj
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Stahni si treba tuhle verzi: http://www.techpowerup.com/atitool/ATITool_0.24.exe
Klikni na polozku SETTINGS, pak v roletovem menu najdi polozku> Miscellaneous a tam pak uvidis polozku: Remove Radeon clock lock.
Klikni na polozku SETTINGS, pak v roletovem menu najdi polozku> Miscellaneous a tam pak uvidis polozku: Remove Radeon clock lock.
- vaskez
- Začátečník

-
OBR píše:Stahni si treba tuhle verzi: http://www.techpowerup.com/atitool/ATITool_0.24.exe
nazdar,no vcera som to skusal s tym loknutim biosom cez ati tool a tu polozku ktoru si my napisal,no tykas sa to overclockingu a nie loknuteho biosu asi tak,no a neslo to ,a na skusanie cez dos nemam odvahu,neni nieco na odlokovanie biosu cez windows,pekne dakujem nazdar
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nevim co je na tom nepochopitelne...
moj postup:
1. cez ATi Tray Tools som nechal "dump bios" na disk
2. stiahol som si ATi Radeon Tunner (RABIT)
3. otvoril som v nom dump-nutý bios
4. zmenil som "Device ID" z 4153 na 4150 + možeš aj meniť frakvencie a latency- iba ak chceš
5. save bios
6. otvoril som ATi win flash a otvoril som modnutý bios
7. flashnul som to ...ak nechce flashovat tak zašktni "force" (flashne to či sa páči či nie)
a to jest vše, mne to na mojej Gigabyte R9550 funguje !
moj postup:
4. zmenil som "Device ID" z 4153 na 4150 + možeš aj meniť frakvencie a latency- iba ak chceš
5. save bios
7. flashnul som to ...ak nechce flashovat tak zašktni "force" (flashne to či sa páči či nie)
AMD fanATik 
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- vaskez
- Začátečník

-
[quote="George Baker"]nevim co je na tom nepochopitelne...
moj postup:
5. save bios
kamo a to id mam naco menit?
a nijaka plozka force tam neni co mas za verziu toho ati win flash

moj postup:
5. save bios
a nijaka plozka force tam neni co mas za verziu toho ati win flash
- vaskez
- Začátečník

-
vaskez píše:George Baker píše:nevim co je na tom nepochopitelne...
moj postup:
5. save bios
a nijaka plozka force tam neni co mas za verziu toho ati win flash![]()
prosim ved mi pomozte to sa naozak nikdo nenajde co mi hefne
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- vaskez
- Začátečník

-
- vaskez
- Začátečník

-
vaskez píše:Spirit píše:no polozka force tam ani nie je... verziu mam 1.0.0.16 a r9800pro slo bez problemov
tak ja uz fakt neviem stale mi to vypisuje pri flesovani data not erased
nazdar ,mozem niekoho poprosit ci by my mohol napisat presni postup ako flesnut bios cez dos za pomoci bootacieho cd,nakolko nemam disketovu mechaniku,a som to cez dos este nerobil.dakujem za pomoc