Bezdrát a síťová karta

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
smik
Začátečník
Začátečník

Bezdrát a síťová karta

Příspěvek od smik »

Nechal jsem si zavést bezdrátový internet. V odpoledních hodinách se mi stává, že při připojení na herní servry nebo stahování mě to kopne ven. Ikona připojení indikuje připojení, ale nejde najet ani na seznam. Udělám opravu připojení v nastaveních, tam proběhne nějaké čištění DNS servrů atd. a pak to zase jede. Takto mi to do hodiny udělá třeba 6x ve večerních hodinách to nedělá. Můj poskytovatel mi řekl, že to dělají horší síťovky. Síťovku mám integrovanou na desce DFI. Myslíte, že je to pravda? Mám koupit jinou síťovku a popř. jakou? Sorry, ale sítě jdou mimo mě. Dík
MB: MSI B450 - Tomahawk, CPU: AMD Ryzen 5 2600, ZDROJ Seasonic 500ET F3, RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200, GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, 8GB GDDR5 HDD: Crucial MX500, 2,5" - 500GB, SAMSUNG HD105SI 1TB
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

U těchto desek, jestli se nepletu jsou 2 integrované síťovky (jedna 100Mb a druhá 1Gb), tak to zkus zapojit do té druhé. Budeš muset ale možná nahlásit novou MAC adresu. Záleží, jak to připojení máš dělané.
Toshiba Satellite
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

LOL to teda není síťovkou, provider se Tě chtěl zbavit a odbýt Tě
mysli hlavou, kdyby to bylo síťovkou, tedy železem, pak by to nezáviselo na času - to jen co může napadnou každého, důvody jsou ještě principiální ale to nemá cenu rozebírat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
smik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smik »

pavel.minarik píše:LOL to teda není síťovkou, provider se Tě chtěl zbavit a odbýt Tě
To mě samo napadlo jen mě překvapilo, že dám ve windech opravit síť a v poho to jede i IE jede. Blbne to jen když hraju na Hyperloby a nebo něco stahuju přes HUB pomocí DC++. Myslel jsem, že při výpadku sítě by nepomohlo nic a třeba by to nejelo vůbec, ale fakt tomu moc nerozumím.
MB: MSI B450 - Tomahawk, CPU: AMD Ryzen 5 2600, ZDROJ Seasonic 500ET F3, RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200, GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, 8GB GDDR5 HDD: Crucial MX500, 2,5" - 500GB, SAMSUNG HD105SI 1TB
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no DNS je v cache, když se zblázní, tak stávající spojení v pohodě jedou, co se připojuje na IP adresy valí, ale v globále se to chová podivně
co se přesně děje při opravně připojení, to netuším
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
smik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smik »

dá se kvalita připojení nějak otestovat?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“