Může mit kapacita zdroje vliv na vkon grafiky??
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Sniper.24
- Začátečník

Může mit kapacita zdroje vliv na vkon grafiky??
Koupil jsem novou case s 400W zdrojem a po projeti 3D Markem 03 pokles o 200 bodů. Předtm jsem mel 350W a o 200 bodů vic. Schvalne jsem to zkousel prehodit a je to tim.
Je to blbost, ja vim, jen me zajima jestli je to nahoda nebo fakt.
Jinak vrobcem je Eurocase (no, mezi nama, ta 400 je vo dost hlucnejsi ne ta 350)
Je to blbost, ja vim, jen me zajima jestli je to nahoda nebo fakt.
Jinak vrobcem je Eurocase (no, mezi nama, ta 400 je vo dost hlucnejsi ne ta 350)
Gigabyte GA-P55-UD3, Intel Core i5 750 , vetrak stock
, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
- shadow
- Středně pokročilý

- Sniper.24
- Začátečník

no jo, eurocase neni zrovna super zdroj.
Tak akorat nevim jestli si tam mam nechat tu hlucnou 400 nebo nechat 350.
Tak akorat nevim jestli si tam mam nechat tu hlucnou 400 nebo nechat 350.
, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
- Meridius
- Středně pokročilý

-
to může být taky zapraseným systémem...200 bodů není nic extrémního...každej na eurocase nadává, ale já jel na 300W přetaktovanou 6800 NU na 400+/900+...zase bych ty zdroje tak nedramatizoval.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sniper.24
- Začátečník

to je dobry, takze clovek si koupi silnejsi zdroj s vedomim, ze snizi riziko poruchy pocitace a nakonec jde z blata do louze.
- shadow
- Středně pokročilý

- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no kluci tak se pekne vratme k puvodnimu problemu a zdroje si nechte na pak, pokud ti to udelalo o 200 bodu min tak to bude (jak uz bylo receno) tim ze system je vic zahlcenej programama atd..., jinak tohle se normalne stava kdyz system bezi delsi dobu, pokud chces vedet jestli je to fakt zdrojem otestuj to na cistym systemu 
- shadow
- Středně pokročilý

Je pravdou, že ty výsledky v 3Dmarcích, aspoň co mám já tu zkušenost, občas i o pár set bodů skáčou, aniž by člověk měnil ovladače či dělal jiné větší zásahy do systému.
Jak naznačil výše Meridius či Allatutti, čím více je zahlcená především operační paměť různými rezidenty a dalšími spuštěnými programy (u některého pak může docházet časem k memory leakům), tak tím i nižší výkon systému, a tím i nižší skóre v marcích. Sice je testována zejména grafika, ale těch pár set bodů sem tam mohou podobné faktory klidně způsobit. Nějak mně to nenapadlo, soustřediv se na obsah původní otázky
.
Jak naznačil výše Meridius či Allatutti, čím více je zahlcená především operační paměť různými rezidenty a dalšími spuštěnými programy (u některého pak může docházet časem k memory leakům), tak tím i nižší výkon systému, a tím i nižší skóre v marcích. Sice je testována zejména grafika, ale těch pár set bodů sem tam mohou podobné faktory klidně způsobit. Nějak mně to nenapadlo, soustřediv se na obsah původní otázky
show must go on..
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- shadow
- Středně pokročilý

tak to imho není opravdu pravda. Nebo ty dosahuješ při stejné konfiguraci a ovladačích v 3DMarcích vždy zcela stejného výsledku? Podle mě ty výsledky vždy aspoň o pár desítek bodů klidně skočí... // už jsem to tedy dlouho ale nedělal, mně osobně jsou výsledky v 3DMarku úplně ukradenéSpirit píše:no pamatou to zrovna unho nebude, ma 1gb, to by stacilo aj na 5 3dmarkov sucasne
show must go on..
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Pockat trosku pleties... Reagoval som ciste na to, ze rozne zaplnenou pamatou to nemoze byt v jeho pripade.("....čím více je zahlcená především operační paměť různými....") Po lopate, ze ci spusti 3dmark s 800mb free memory, alebo 500mb free memory rozdiel v skore nebude... K ovladacom som sa nevyjadroval..shadow píše:tak to imho není opravdu pravda. Nebo ty dosahuješ při stejné konfiguraci a ovladačích v 3DMarcích vždy zcela stejného výsledku? Podle mě ty výsledky vždy aspoň o pár desítek bodů klidně skočí... // už jsem to tedy dlouho ale nedělal, mně osobně jsou výsledky v 3DMarku úplně ukradenéSpirit píše:no pamatou to zrovna unho nebude, ma 1gb, to by stacilo aj na 5 3dmarkov sucasneTo jen tak, že to zde řešíme
- bum.no1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- snapcase
- Začátečník

no ale on pise,ze tie zdroje potom zase skusal prehodit na spat a skore sa na spat aj zvysilo,ak som to dobre pochopil.takze to systemom nebude.bude to imho zdrojmi znacky EC...
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"
♪♫last.fm♫♪
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"
♪♫last.fm♫♪
- Tuner
- Začátečník

-
Presne tak, zdramatizuju a mozno ze ho nikdy ani nemali alebo len vymyslaju a sami seba klamu-co sa na nete casto robiMeridius píše:to může být taky zapraseným systémem...200 bodů není nic extrémního...každej na eurocase nadává, ale já jel na 300W přetaktovanou 6800 NU na 400+/900+...zase bych ty zdroje tak nedramatizoval.
Ja mam Ati 1800gto2 pretocenu na 630/650, a skrinku AeroCool Engine s dvoma osvetlenymi vetrakmi a zatial mivsetko ide v pohode, ani raz mi pc nezamrzlo!!!!!!Ja nechapem na tomto fore sa tolko ludi stazuje na EC.OK nepoviem ked ma niekto PC Core duo s SLI kartami, dvoma HDD a Rozne neony, tam uz by som EC urcite nedal, ale ste smiesny ked pisete ze 400w EC nestaci na single karty typu ati1800 a ati 1900.To ze sa EC viacej kazia je normalne ne?Je normalka lebo EC kupuju aj viacej ludi.A este je stale lepsie ked sa z 100 predanych EC pokazi 10 ako ked z nejakeho znackoveho z 10 pokazi 2 kusi.Ale ked ma niekto prachy a vyhodi velke prachy na zdroj tak nech si kupi, ale potom nech nefrajeruje s nim a nech nehovori sprostosti o tom co ani nemal.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Muzu se te zeptat, mel si nekdy v ruce nejaky jiny zdroj nez svuj soucasnej "super druper" eurocase?Tuner píše:Presne tak, zdramatizuju a mozno ze ho nikdy ani nemali alebo len vymyslaju a sami seba klamu-co sa na nete casto robi![]()
Ja mam Ati 1800gto2 pretocenu na 630/650, a skrinku AeroCool Engine s dvoma osvetlenymi vetrakmi a zatial mivsetko ide v pohode, ani raz mi pc nezamrzlo!!!!!!Ja nechapem na tomto fore sa tolko ludi stazuje na EC.OK nepoviem ked ma niekto PC Core duo s SLI kartami, dvoma HDD a Rozne neony, tam uz by som EC urcite nedal, ale ste smiesny ked pisete ze 400w EC nestaci na single karty typu ati1800 a ati 1900.To ze sa EC viacej kazia je normalne ne?Je normalka lebo EC kupuju aj viacej ludi.A este je stale lepsie ked sa z 100 predanych EC pokazi 10 ako ked z nejakeho znackoveho z 10 pokazi 2 kusi.Ale ked ma niekto prachy a vyhodi velke prachy na zdroj tak nech si kupi, ale potom nech nefrajeruje s nim a nech nehovori sprostosti o tom co ani nemal.
ono de prave o to ze u znackoveho zdroje se ti z 10 nepokazi 2, ale temer ani jeden tak jak se tady snazis nakecat
0118 999 881 999 119 7253
- honny
- Středně pokročilý

Tuner: EC je šrot zaplněnej poddimenzovanejma součástkama*.
* - né každej, občas (zřídkakdy) se objeví docela ok kousek
* - né každej, občas (zřídkakdy) se objeví docela ok kousek
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian