Věci které vadí notebokům.Jak sním zacházet čemu se vyhýbat?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hitachi
Začátečník
Začátečník

Věci které vadí notebokům.Jak sním zacházet čemu se vyhýbat?

Příspěvek od Hitachi »

Dobrej podvečer.Měl bych pro mě vážný dotaz a velmy mile by mě překvapilo kdyby na mé všetečné dotazy odpověděl někdo kdo tomu vážně rozumí.A ten který tomu nerozumí a jen si to o sobě myslý,ať se tomu moc nevěnuje.
A)Zajmalo by mě jak moc vadí notebokům špína,prach,všelijaké nečistoty,drobky a já nevím co všechno se vysktuje za špínu a sajrajt.A jak mu jim vadí také mastnota?
B)Pokuď to vadí,tak jak moc?Jak často se tomu věnovat a na co si dávat majzla a co není třeba dávat pozor?A jak často nosit notebook na čištění do servisů?
C)Co všechno díky takovému sajrajtu-špíně může oproti normálu dříve odejít,co je na to nejrizikovější a jak moc?Jaká je pak d9kz tomu životnst a poruchovost notebooku?
D)Můj přítel který pracuje jako šéf na stavbě,potřebuje notebook na práci,jenže jak vybírat notebook do hodně prašného-špinavého prostředí?
Stačí klasický notebook když už tak nějaký levnější nebo středně drahý od renomované značky,nebo koupit jakýkoly?
E)Jak moc bude jeho notebook trpět a co proti tomu dělat?
Dík za kladné vyřízení.Díky těm kteří mě odborně odpoví.
Pc je krásná ale složitá věc.Když chodí jak má je to zábava když zlobí,je to trápení.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

a+b) Určitě špína i mastnota vadí,ale dost vadí jen ve velkém množství.
Rozhodně není dobré jej déle užívat v hodně prašném prostředí,popřípadě hodně vysoce mastném prostředí.Taky mastnota by neměla proniknout dovnitř elektroniky nejhůř v tekuté formě.
No vyhýbej se etrémně prašným místům,také místům s velmy yvsokou vlhkostí,případně kapalinám jako vodě a hrubému zacházení.
Ono LCD něco vydrží ale je to velmy drahá součást notebooku
a hrubě by se s ním zacházet nemělo.
Do servisu jednou do 2 let spíše však dříve.
c+d)Čas o času otři notebook hadříkem a jak říkám po delší době jej zanech a kompletní vyčištění.Odejít kvůly vysoké špíně aprachu ti můžou hlavně mechaniky,větráčky já nevim možná i hardisk.
Tvůj známý co dělá na stavbě si může koupit buď velmy drahý odoloný notebook-vyrábí je třeba Panasonic ale u nás je těžko sežene.
ty sensou hodně i větší vlhkost i více rpachu atd.
A nebo ať koupí značkovej typu Dell,Toshiba IBM a doufá že mu vydrží,když bude častěji nosit na čištění a dávat na něj an stavbě alespoň trochu bacha nějaký rok mu asi vydrží.
e)Proti těmto věcem moc neuděláš snaž se na něj malonko dávat bacha tedy žádný styk s tekutinou,hrubé zacházení hlavně na diplej.
S pracehm,no doma mco prachu nemáš ne?Na cestách je to horší ale notebook b to měl ustát.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“