Proc mam tak pomale xp? Optimalizace

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
whiller
Nováček
Nováček

Proc mam tak pomale xp? Optimalizace

Příspěvek od whiller »

nevim nevim.. ale pripadam si jak kdyby moje xpcka meli zlomene obe nohy :(
Pomale, presto stabilni. Nepreplacane softem. absolutne netweakovane nebo jinak upravovane.
Windows XP SP2 , ted jsem si upravil win nLitem na budouci instalaci ale do te se mi moc nechce...
Jenom jsem si aplikoval jinej theme, pomoci knihovny tusim uxtheme.dll

Stroj
AMD 3000+ 64bit
1GB ram , 2x512 dual
Msi k8 neo2 platinum
radeon 9800pro
Hitachi 160GB sata

Disk mam pravidelne defragmentovany ( Diskeeper prof ukazuje zpomaleni disk o 2% vykonu coz je ok, pod to se to snad ani neda)

Registry doufejme ciste (Registry cleaner)

Pouzivam Nod32 , doufejme vir "free"

Spybot , Webroot Spy Sweeper - kazdy den se neco najde :((
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

Bylo to takhle pomaly vzdycky, nebo se to stalo nekdy postupem casu? Jak se to presne projevuje?
Napadaji me bezici sluzby na pozadi, automaticky aktualizace, defragmentace disku, skenujici antivir? Eventuelne muze bejt neco spatne nastavenyho v Biosu, nebo mozna odchazejici disk.... Tezko to takhle tipnout. Jo a DEP v SP2 mas doufam vypnutej...?

Uxtheme.dll - tam problem nebude, naopak je to daleko lepsi a setrnejsi zpusob nez StyleXP a podobny sra***. Sam to pouzivam od doby co mam XPcka a v pohode.

Jeste jak pises ze Spybot & spol. ti neco najde kazdej den, to mi nepripada normalni. Pouzivas firewall?
Naposledy upravil(a) Paolo.n dne stř 19. říj 2005, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
egro
Nováček
Nováček

Příspěvek od egro »

No ked pises, ze kazdy den nachadza new spyware... zisiel by sa nejaky firewall (Kerio, Zone alarm...) a miesto IE pouzivat Operu ( www.opera.com ) pripadne Firefox.
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

A taky se podivat ve spravci uloh jestli nemas spusteno nejak moc rezidentnich programu.
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ignorelist: kremrole a dezoláti
whiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiller »

takze firewall mam , Kerio Personal Firewall, delo se to stalo tak ted zkousim Zone Alarm Pro

pomale to bylo vzdy.

Jak se to projevu, celkova zabrzdenost nevim co k tomu dodat.

Disk snad neodchazi to by byla smrt :(

Jou pouzivam FF, O , nebo ie jen tak na testovani lokalnich webu takze v tom problemy nevidim
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“