Mám na PC tento pevný disk v konfiguraci INTEL 865PERL, 2,4 GHz PIV, 512 MB RAM, Geforce FX5600.
Počítač mám sestavený cca 3 měsíce, doteď bylo vše v pohodě.
Z pro mne neznámého důvodu se nyní prodloužil čas náběhu W XP z cca jedné minuty na tři až sedm. Počítač visí v úvodní obrazovce, kde se velmi pomalu překresluje ten posuvný proužek. Po cvhíli se víceméně rozběhne, občas se ještě cuká nebo už běží v pohodě. Někdy se problém neobjeví (tak 30% restartů).
Problém se objevil poprvé po instalaci MS bezdrátové optické myši, ale přetrvává i po jejím vyhození včetně driverů a software (přes Obnovu systému). Takže si myslí, že tím to není.
Ale vrásky mi dělá pevný disk - SiSoft Sandra hlásí velké hodnoty u Raw read error rate a u Seek error rate a také u položky hardwarově opravené chyby čtení (sorry teď nevím přesně její znění). Pokud si vedle Sandry pustím test disku, mění se tyto čísla doslova fofrem.
Pokud se na tytro hodnoty podívám Speed Fanem, hlásí všechno OK, ale v surových hodnotách jsou obrovská hexa čísla, která se také mění.
Ještě jsem vyzkoušel Active SMART monitor a ten po restartu zahlásí změnu v těchto hodnotách.
Teď mi prosím poraďte - je ten disk v háji ? Je to na reklamaci, když systém zatím jakoby běží ?
Nebo je problém jinde a ty čísla ze SMART si jen blbě vykládám ?
Omlouvám se za dlouhé čtení, předem díky za rady a přeji pěkný den (nebo zatím noc

S pozdravem Roman Julius