Ati 9800 Pro - frekvence gpu a pameti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

lupen
Nováček
Nováček

Ati 9800 Pro - frekvence gpu a pameti

Příspěvek od lupen »

jako defaultní frekvence se mi ukazují gpu: 325 a pameti 290,ale správně ma být 380/340.Neví někdo kde může být zakopán pes?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

nie su toto default takty r9800 non-pro ? :? Cez co si zistil tieto frekvencie??
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

právě že to vypadá na převlečenou 9800se.Hlásí mi to AtiTool,RivaTuner i HWiNfo32,ale vše ostatní říká že to je 98pro,jak 8 pipeline,šířka sběrnice atd.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

lupen píše:právě že to vypadá na převlečenou 9800se.Hlásí mi to AtiTool,RivaTuner i HWiNfo32,ale vše ostatní říká že to je 98pro,jak 8 pipeline,šířka sběrnice atd.
skusal si taktovat? Ake max. frekvencie si dosiahol??
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

nataktovani zatim šlape v pohodě ale nevím proč mam taktovat na hodnoty které tam mají být už z továrny.Vyšší takt sem zatím nezkoušel.Mám ji asi týden,myslíš že by nebylo od věci zeptat se v tý prodejně o co go?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

No opytat sa mozes, ale necakaj uspokojujucu odpoved.... Myslel som ze by si to nataktoval na default hodnoty 9800pro a rovno si upraveny bios aj flashol. Ale inak je to dost pozoruhodne ze preco mas tie takty ako 9800se
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Od jakého výrobce je tvá karta? Dotaktuj kartu na defaultní takty PRO verze a když je nebude zvládat, tak ji reklamuj a trochu jim naznač, že by bylo více než vhodné, kdyby si dávali větší pozor co to, co lidem prodávají. V minulosti některé nedůvěryhodné obchody byly schopny prodávat odemčené a přetaktované R9800SE za cenu R9800 PRO...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

presne toto sem resil nejakemu zakaznikovi, koupil si tusim papirove 9800xY , uz ani newim jak to bylo kazdopadne, karta mela mit 128mb a 256bit sbernici a ona opravdu mela jen 128bit, co se freq a pip tyce uz si nepamatuju, ale kazdopadne mu tedy dali neco co neexistovalo ani na webu vyrobce, kde bylo vsechno ostatni, nacez mi nejakej pablb do telefonu oznamil ze to je chybou vebu a blabla a ze karta jiz byla 1 neopravnene reklamovana a ze se s tim k nim do prahy proste musi jit a blablablabla... newim co to bylo za firmu , vzivote jsem to jmeno neslysel a ani bych nechtel 8-) manik moc nadsene nevypadal... ale co, muj problem to nebyl ja mu to neprodal :twisted:

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

právě to si myslím,že je odemčená a a kdoví co ještě.Každopádně se zajdu zeptat těch "příjemných" pánů z obchodu co že to jako má bejt.Karta je značky Alastor,značka všech značek.Možná mám hloupou otázku ale nemůže to být slabým trafem?Mám AthlonXP 2400+,Bord asus a7s333,Seagate 40G,2 dvd mechaniky z toho jednu RW a 2 přídavný větráky a trafo 300w asi 4 roky starý.Fakt nevim,s tímhle sem se nikdy nesetkal u nikoho.
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

lupen píše:právě to si myslím,že je odemčená a a kdoví co ještě.Každopádně se zajdu zeptat těch "příjemných" pánů z obchodu co že to jako má bejt.Karta je značky Alastor,značka všech značek.Možná mám hloupou otázku ale nemůže to být slabým trafem?Mám AthlonXP 2400+,Bord asus a7s333,Seagate 40G,2 dvd mechaniky z toho jednu RW a 2 přídavný větráky a trafo 300w asi 4 roky starý.Fakt nevim,s tímhle sem se nikdy nesetkal u nikoho.
Alastor? - To som v zivote nepocul

Kebyze mas ,,slabe trafo" - ZDROJ tak ti sistem pada a restartuje sa.
Woodpecker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woodpecker »

heh tak to se ani nedivim ze to ma takty R9800 :lol: od nejakyho Alastoru...Mel sis koupit Sapphire...zajdi do obchodu a udelej jim toco... :wink:
MB: MSI K7N2 Delta2-Platinum CPU: Sempron 2600+ 1833MHz@2009MHz 1.7V(zatim :-) ) RAM:768MB GK: Sapphire R9800Pro@XT 128MB 378/676@400/730(flashnutej BIOS ale zmetek jadro proto tak malo...)
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

Už se těšim na ty moudra jak se budou snažit vysvětlit malé takty.Tyhle značky jako je "Alastor" by měl někdo nakopat do pr...
Woodpecker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woodpecker »

lupen píše:Už se těšim na ty moudra jak se budou snažit vysvětlit malé takty.Tyhle značky jako je "Alastor" by měl někdo nakopat do pr...
jj to budou husty keci... :wink: ale aby taky vymenili.... :roll: a priste radsi ber provereny znacky...(Sapphire,Asus,MSI,Club3d,...) 8)
MB: MSI K7N2 Delta2-Platinum CPU: Sempron 2600+ 1833MHz@2009MHz 1.7V(zatim :-) ) RAM:768MB GK: Sapphire R9800Pro@XT 128MB 378/676@400/730(flashnutej BIOS ale zmetek jadro proto tak malo...)
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

kecy budou ale nedostal sem za co sem zaplatil takze snad nebude problem.každopádně dík všem co se ozvali a tím mě pomohly.
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

takže ste-li nekdo blbec jako já nakupujte v obchodech "LOSAN" a prapodivné značky jako je "ALASTOR"Jedině tak si koupíte shit. :x
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

to se nemuzete divit , kdyz si koupite takovouto znacku a navic v one firme :) , nejlepsim zpusobem je si precist recenze testy fora a dle toho si vybrat popripade zakoupit z Eshopu nez z takovychto predrazenych retezcu..
lupen
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupen »

ja se jen divim ze na netu onoho prodejce pisou urcite tecnicke parametry karty a ona je nema.pry to nezarucujou.A to me slusne receno "VELMI" vadi
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Už několik let nakupuji 100 % hardwaru v českolipské pobočce prodejní sítě firmy Losan computers a dosud jsem se nesetkal s žádným problémem, ba naopak... vždy se jednalo o prvotřídní a špičkové komponenty. Nevím, jaká úroveň prodejen je ve vašich lokalitách, ale v ČL patří Losan mezi nejkvalitnější prodejce a dovozce PC.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

prf.KuBA píše:Už několik let nakupuji 100 % hardwaru v českolipské pobočce prodejní sítě firmy Losan computers a dosud jsem se nesetkal s žádným problémem, ba naopak... vždy se jednalo o prvotřídní a špičkové komponenty. Nevím, jaká úroveň prodejen je ve vašich lokalitách, ale v ČL patří Losan mezi nejkvalitnější prodejce a dovozce PC.
v pobockach v chomutove , mostu je tomu naopak :(
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

Já nakupuju v Losanu v Liberci jen drobnosti a media (na hardware jsou celkem drahý), ale zatím bez větších potíží. Jinak hardware nakupuju předevčím ve 100megze a zatím spokojenost. Kdykoli jsem cokoli potřeboval, oni mi ti objednali.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“