Zdravím fšechny,
nikdy v životě se mi nestalo, že by po sformátování HDD jsem nebyl schopen nabootovat z CD xpa sp1 a ani sp2. Měl jsem k dispozici 4 disky, takže vadným cd to býti nemohlo. Pak mě jen tak z nudy napadlo si vytvořit bootovací dvd s xpéčkama a ejhle, fpohodě až do konce. Po nainstalování oken vkládám bootovací CD a nelze spustit instalaci. Stáhl jsem poslední virovou databáyi do dvou antiviru a objevili PRD. Plz sb help
zkus to napsat jeste jednou a srozumitelne (co se vlastne stalo, co ti to kdy hlasi, nebo nehlasi atd...), sorry, ale "nejde nabootovat" neni popis problemu, v tom aby se prase vyznalo (co s tim maji spolecneho 4 disky, bootovaci DVD, spousteni instalace z bootovaciho CD po instalace Win)
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
Dony píše:zkus to napsat jeste jednou a srozumitelne (co se vlastne stalo, co ti to kdy hlasi, nebo nehlasi atd...), sorry, ale "nejde nabootovat" neni popis problemu, v tom aby se prase vyznalo (co s tim maji spolecneho 4 disky, bootovaci DVD, spousteni instalace z bootovaciho CD po instalace Win)
takže ještě jednou a lépe! stalo se to že nemohu nainstalovat windows XP. HDD je zformátován, v biosu nastavene na butovani z cedla.Nehlásí to nic jinak bych to napsal. Za normálních podmínek se objeví "zjišťování hardw. profilu počítače..." a pokračuje instalace, ale u mě ne, tzn. NELZE NABOOTOVAT=NESPUSTÍ SE INSTALACE. No a čtyřma diskama jsem myslel 4 CD disky instalací winxp abych vyloučil špatnost vypálení!! Bootovaci DVD znamená to samé jako bootovací CD akurat je to jina placka ne? No a pokud si v oknech vložíte instalačni CD s winxp, objeví se okénko s několika možnostma jako přeinstalovat winy, dohrát programy,..... aléé v mém případě se objeví ten PRD co sem psal
No snad tetka to aspon někdo pochňopi
No ja mel podobnej problem s tim ze mi sice instalace nabehla,zkopirovalo to soubory a pak po restartu to napsalo: "chyba pri nacitani OS" nebo "OS nenalezen" Bylo to instalovano s origos windows,posleze i se zalozni kopii ale porad stejne.Mam podezreni na vadny MBR na disku a proto bych se rad zeptal jestli existuje nejakej programek kterej umi pracovat se systemem souboru,analyzovat a nasledne opravovat pripadne chyby....byl bych moc vdecny kdyby nekdo neco poradil...
Zkus tu instalaci zpustit z jine CD/DVD mechaniky. Me nefungoval boot z 52x teacu,ale ze starsiho 24x v pohode sel.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Skeeter píše:No ja mel podobnej problem s tim ze mi sice instalace nabehla,zkopirovalo to soubory a pak po restartu to napsalo: "chyba pri nacitani OS" nebo "OS nenalezen" Bylo to instalovano s origos windows,posleze i se zalozni kopii ale porad stejne.Mam podezreni na vadny MBR na disku a proto bych se rad zeptal jestli existuje nejakej programek kterej umi pracovat se systemem souboru,analyzovat a nasledne opravovat pripadne chyby....byl bych moc vdecny kdyby nekdo neco poradil...
Ty HDD jsou na PATA nebo SATA? Skoro mě to připomíná chybějí F6 driver, popř. problémy některých NV RAID BIOSu verze 4.81 s NV chipset. drivery 6.65 a výše.... (ale to jde odstranit jiným BIOSem nebo použitím jiného NV chipset. driveru). Ještě to taky může být špatně nakonfigurovaným RAID řadičem.
disky jsou to atacké, ..... kefšemu ta deská nemá ani SATA radič a ani ATA raid řadič,.. Tento problém totiž nenastal na mojí desce, která je uvedena níže
Shit píše:
Skeeter píše:No ja mel podobnej problem s tim ze mi sice instalace nabehla,zkopirovalo to soubory a pak po restartu to napsalo: "chyba pri nacitani OS" nebo "OS nenalezen" Bylo to instalovano s origos windows,posleze i se zalozni kopii ale porad stejne.Mam podezreni na vadny MBR na disku a proto bych se rad zeptal jestli existuje nejakej programek kterej umi pracovat se systemem souboru,analyzovat a nasledne opravovat pripadne chyby....byl bych moc vdecny kdyby nekdo neco poradil...
Ty HDD jsou na PATA nebo SATA? Skoro mě to připomíná chybějí F6 driver, popř. problémy některých NV RAID BIOSu verze 4.81 s NV chipset. drivery 6.65 a výše.... (ale to jde odstranit jiným BIOSem nebo použitím jiného NV chipset. driveru). Ještě to taky může být špatně nakonfigurovaným RAID řadičem.