msmsgs.exe

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Apocalyptus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

msmsgs.exe

Příspěvek od Apocalyptus »

Zdravim!

Na svojom kompe mi program Process Explorer objavil zaujimavu vec: hoc mam v msconfig aj priamo vo Windows Messanger vypnuty autorun (bootovani po spusteni Win), messanger mi stale pracuje. To som este nejako kvitoval... ale ked som sa tak dlhsie pozeral na procesy, zaregistroval som, ze cca kazde 2-4 minuty sa mi zapne na maly moment (asi 2 sec.) dalsi proces msmsgs.exe, ktory sa potom hned vypne. Preto sa chcem opytat ci nejde o nejaky spyware.. alebo je to normalne?? AdAware mi nic nehlasi, ZoneAlarm je tiez v klude... :?

takto to vyzera (trvalo mi kym som to zachytil... je to fakt okamzik, ktory sa pravidelne opakuje):

Obrázek
PC: AMD XP 2500+, MB Gigabyte GA-7VA KT400, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9600XT 128MB (500/650), Maxtor 40GB 7.2k, LG GSA4163b, ATX 400W, LCD 17'' Benq
NB: IBM R50e (Link)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

To je MS Messenger...
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Tak tak. Je to MSN Messenger.
Jak vypnout spouštění MSN Messengeru? Menu Start - Spustit - msconfig a na záložce Po spuštění odškrnout položku msmsgs.exe.
nebo :
Start -> Programy -> Windows Messenger -> Tools -> Options -> Preferences. Uncheck "Run this program when Windows Starts".

Note: The msmsgs.exe file is located in the c:\windows\System32 folder. In other cases, msmsgs.exe is a virus, spyware, trojan or worm! Check this with Security Task Manager.
:wink:
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

fanik píše:To je MS Messenger...
omg co to je za odpoved?

2Apocalyptus: stahni xp-antispy http://xp-antispy.org/index.php?option= ... ang&iso=cz
a v nem ho vypni.
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Apocalyptus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

moninail píše:Jak vypnout spouštění MSN Messengeru? ...
Ale ja mam messanger vypnuty, ved som to pisal... a s msconfigom pracujem uz roky. To je prave na tom to divne.... ze mi aj tak pracuje. I v configu je odskrtnuty, no on sa mi furt zapne (zdvoji - proste mam dva procesy msmsgs, jeden je vypnuty, druhy vypinam a on tam furt po kazdom nabootovani Win je)

A tiez som chcel len vediet ci je normalne ze sa proces msmsgs v pravidelnych intervaloch na okamzik zdvojuje. Proste sa mi to cele zda podozrive... ale kaslem na to!! Spyware ci nie, 98% PC na svete je zavirenych (aj bolo, len sme o tom nevedeli)... takze pokial to nieje nejaka potvora, ktora zerie 100% RAM alebo CPU, tak ma to netrapi. Je to zacarovany kruh pretoze antispyware odhali len tie nebezpecne kody ktore ma vo svojej databaze (ci chceme alebo nie Spyware furt dostaneme.. min vo forme cookie).
PC: AMD XP 2500+, MB Gigabyte GA-7VA KT400, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9600XT 128MB (500/650), Maxtor 40GB 7.2k, LG GSA4163b, ATX 400W, LCD 17'' Benq
Apocalyptus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kuavik píše:
omg co to je za odpoved?

2Apocalyptus: stahni xp-antispy http://xp-antispy.org/index.php?option= ... ang&iso=cz
a v nem ho vypni.
Pomohlo to... messanger som kompletne odinstaloval xp-antispyom .... Dik :wink:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

kuavik píše:
omg co to je za odpoved?

a v nem ho vypni.
Odpoved na otazku oc se jedna, jestlize ma pokrocily uzivatel nainstalovaneho MSmessengera, tak o tom jiste vi a jiste vi jak ho odinstalovat i bez XPspy =)))
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“