Mohli byste mi prosím napsat, jak funguje bootování po síti? Mám kartu, která to podporuje, při startu mi to píše že jestli chci bootovat po síti, mám stisknout "N". Co musím splnit pro to, abych mohl ze sítě bootovat PC?
Díky za odpovědi
Bootování po síti
Moderátor: Don
- Jan Dvorak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jan Dvorak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- tosuja
- Začátečník

-
a Windows to umi? Obecne potrebujes nejaky tftp/bootp + dhcp server na siti. Potom po startu se tvoje masina se serverem spoji, dostane IP adresu atd., stahne si zakladni image (jadro systemu atd.) a pak uz to nejak pokracuje - napr. si pripoji disky ze serveru a z nich nabootuje. Ovsem nevim o tom, ze by windows umely neco jako beh na bezdiskovem stroji (u jinych nema boot ze site smysl)....
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid