Asus A8N32-SLI Deluxe (nF4 SLI X16) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
volkovski
Začátečník
Začátečník

Asus A8N32-SLI Deluxe (nF4 SLI X16) - zkusenosti?

Příspěvek od volkovski »

Co vy na tuto dosku??? Je lepsia ako DFI LanParty seria??? A ako je to s taktovanim a BIOSom, je zrejme ze ma lepsi layout ako DFI a pasiv na chipsete...
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

to by mě taky zajímalo, sice tomu nevěřím, ale vypadá fakt nadějně - 8 fázové napájení je impozantní, ale přínos v OC bude minimální oproti 3/4 fázovému - snad pár desítek Hz
layout má opravdu lepší, to bez pochyb :-) Po dlouhé době by tu mohla být zase super deska od Asusu - pro mě už delší dobu průměrného/levného výrobce
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Tak ja neviem ake ma taktovanie tie oblubene DFI??? Ale na tom asuse dosiahli toto

Kód: Vybrat vše

Tím se dostáváme k BIOSu. Ten je od American Meagtrends (AMI) a umožňuje nastavit snad cokoliv, na co si vzpomenete. Za zmínku stojí hlavně detailní nastavení časování pamětí, automatické přetaktování je pak spíše běžnou záležitostí. Spolu s již zmiňovaným napájením vypadá A8N32-SLI na opravdový overclockerský skvost.

A také že ano. FSB se dá zvednout až na 310MHz, nejlepšího výsledku s procesorem Athlon 64 4000+ bylo však dosaženo jako 246MHz krát 12 - tedy 2952MHz. To je rozhodně skvělý výsledek - na 3GHz se ne a ne vyšplhat, ale starší jádro Clawhammer zde asi naráží na své limity. Výkon je obrovský, přitom ztrátové teplo se drží v docela únosných mezích.
Pozor však při použití dvou grafických karet ve SLI - FSB pak nejde zvednout nad 275MHz.
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

MK píše:to by mě taky zajímalo, sice tomu nevěřím, ale vypadá fakt nadějně - 8 fázové napájení je impozantní, ale přínos v OC bude minimální oproti 3/4 fázovému - snad pár desítek Hz
layout má opravdu lepší, to bez pochyb :-) Po dlouhé době by tu mohla být zase super deska od Asusu - pro mě už delší dobu průměrného/levného výrobce
lepsi, lepsi...to je otazka - zkus si tam predstavit 2x7800 s 512MB a schvalne kolik ti zbude pouzitelnejch PCI slotu. Me teda vychazi, ze ani jeden, leda tam dat silencery, aby nasavaly vzduch zezadu a zbude tam 1 volnej PCI, to je zalostne malo, ty 2 ( pro zvuk a TV ) povazuju za minimum, protoze clovek nikdy nevi, co bude chtit dokoupit casem do sveho milacka. Na druhou stranu udelat pouzitelnej layout pro SLI je v podstate nemozny, leda udelat nejakej "bigatx" do bigtoweru, ale do toho nikdo nepude
final_guild
Nováček
Nováček

Deska je super ale co SLI a taktovani?

Příspěvek od final_guild »

Mate vsichni pravdu, ale co kdybych chtel 2x7800GTX treba i tu novou s 512MB pameti. COz je 1GB, teoreticky vzato masovy vykon jak prase !!! Ale ponevadz je docela dost penez, tak chci dobry procesor, ktery muzu lehce lehce pretaktovat (Opteron Cabge a 'Cabne') a tady je to docela problem protoze FSB uz je omezeno na 275 (puvodnich 310). Myslim si ze to je docela skok, kazdy kdo je trochu odvazny a hodla neco ze sveho draheho PC neco vymacknout by toto urcite nevital s otevrenou naruci. Nemysli te si ze by to mohlo vyresit upgrade BIOSU?? :?
CPU: ATHLON 64 3400+ @2,2GHz, 2x512 DDR 400MHz, CL 2,5, MB:Soltek NForce3 250GB, Graf: Sapphire ATI x800XT PE 3d mark 03: 12 722, pretaktovany 13 568 :)
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

doufám, že to vyřeší - jinak to pro mě nemá cenu. SLI mě moc nezajímá, ale 310 je dost ubohý. Potřebuju min. 340-350, jinak do toho nejdu.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

MK píše:doufám, že to vyřeší - jinak to pro mě nemá cenu. SLI mě moc nezajímá, ale 310 je dost ubohý. Potřebuju min. 340-350, jinak do toho nejdu.
to chladis tekutym dusikem? :-D
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tahle deska je moc dobra deska ale maximalni realne FSB je nekde kolem 300Mhz, vic z ni nedostanete za zadnou cenu, nekomu to staci, a nekomu ne, takze nejaky OC rekordy s touhle deskou nebudou.
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

wector píše:
MK píše:doufám, že to vyřeší - jinak to pro mě nemá cenu. SLI mě moc nezajímá, ale 310 je dost ubohý. Potřebuju min. 340-350, jinak do toho nejdu.
to chladis tekutym dusikem? :-D
ne, mám Opteron 144 CABNE, který šlape přes 3G, tzn. že chci alespoň 9x340 = 3060, nebo trochu víc - ať je tam malá rezerva :-)

BTW mám dobrýho wodníka
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

OBR píše:tahle deska je moc dobra deska ale maximalni realne FSB je nekde kolem 300Mhz, vic z ni nedostanete za zadnou cenu, nekomu to staci, a nekomu ne, takze nejaky OC rekordy s touhle deskou nebudou.
A odkud čerpáš ty informace? Já jsem toho o ní zatim moc nenašel. Krom té jedné recenze.
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

recenze - http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=1

u Foxe už ji mají v nabídce, ale ta cena ...... :o http://www.foxpc.cz/detail/FMBA0150
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

MK píše:recenze - http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=1

u Foxe už ji mají v nabídce, ale ta cena ...... :o http://www.foxpc.cz/detail/FMBA0150
Je to novinka z highend, co cakas? :-D A k tomu OC dosiahli tych 310 a na DFI 318 tak neviem ako to je teraz s tym taktovanim :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

volkovski píše: Je to novinka z highend, co cakas? :-D A k tomu OC dosiahli tych 310 a na DFI 318 tak neviem ako to je teraz s tym taktovanim :wink:
DFI LanParty zvládají FSB v pohodě i přes 350MHz. (můj rekord je 410MHz).
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

volkovski píše:
MK píše:recenze - http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=1

Je to novinka z highend, co cakas? :-D A k tomu OC dosiahli tych 310 a na DFI 318 tak neviem ako to je teraz s tym taktovanim :wink:
DFI Expert byla taky novinka a stála/stojí 6200,-
Ale to je jedno, za ty prachy bych do toho nešel určitě. Na DFI je běžný 400 a více. Já měl kdysi LP Ultra-D a šla hodně přes 400

Zas tak převratná deska to teda není, aby to ospravedlnilo tu cenu. Pasivní chlazení čipsetu a slušnej layout. Ostatní jsou jen drobnosti.
Cakewalk
Nováček
Nováček

Nestabilita ASUS A8N32-SLI Deluxe

Příspěvek od Cakewalk »

Please. Koupil jsem si ASUS A8N32-SLI Deluxe na radu kolegy a mám s ní meší problém. Nemůžu připojit více jak jednu mechaniku a jeden disk. Když zapojím 2xSATA nebo 1xSATA a 1xATA, okna ukončí modrou smrtí. Koupil jsem i nový zdroj Atrix 500W. Poraďte prosím někdo. Asi to bude prkotina, ale nějak na to nemůžu přijít :cry: Jo ještě poznámka, okna nahlásí nekompatibilitu APIC v2.0. V BIOSU je u APIC jen jedna možnost a to vypnout. Co dál please :shock:
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

MK píše:Zas tak převratná deska to teda není, aby to ospravedlnilo tu cenu. Pasivní chlazení čipsetu a slušnej layout. Ostatní jsou jen drobnosti.
Jenže na layoutu použitelnost desky začíná a končí, na DFI SLI desky nevydáš dvě grafické karty s NV5 chladičem, takže je to zcela nahovno. DFI desky sice jdou taktovat, ale jinak mají nejhorší layout na světě, taky už jim to došlo, a nové Expert desky dělají mírně lépe. Jedinej kdo umí dělat layout pro SLI je Asus, zatím používám Asus A8N-SLI Premium, ale chystám se na A8N32-SLI a uvidíme rozdíl ve výkonu :-)

A8N32-SLI to natře DFI SLI-DR dle testů kdykoliv..
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=10
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 21. lis 2005, 18:40, celkem upraveno 1 x.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestabilita ASUS A8N32-SLI Deluxe

Cakewalk píše:Please. Koupil jsem si ASUS A8N32-SLI Deluxe na radu kolegy a mám s ní meší problém. Nemůžu připojit více jak jednu mechaniku a jeden disk.
Jaké používáš nForce ovladače? Instaloval jsi Windows od počátku, nebo je to instalace z předchozího compu? Používáš NVIDIA IDE drivery? Instaloval jsi Windows s klávesou F6 a nahráním nForce ovladačů pro IDE?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Deska DFi Expert ma o dost lepsi layout a ja osobne do ni vkladam velke nadeje, uz jen z toho duvodu ze ma uz jedn jedno jedinne napajeni misto CTYR ktere ma stavajici SLI-DFI.

POZOR! Jestli si myslite ze s deskou ASUS SLI-32 pojedou obe karty ve SLI s 16x PCIExpress tak jste na velikem omylu! To funguje pouze na kartach ktere se nepropojuji SLI mustkem!, Pokud tam date 2x GTX a spojite je mustkem, obe karty pojedou OPET JEN na 8x, nevim jestli je to chyba BIOSu nebo je to omezeni mustku ale je to tak! Mozna casem, takze si myslim ze dnes nema zatim cenu kupovat SLI-32.

PS. jde totiz o to ze chipset skutecne dokaze adresovat OBEMA PCIex slotum 16 linek, a v pripade ze tam date 2 graficke karty v NON-SLI(treba kvuli 4 monitorum) tak karty pojedou na 16x, coz resi i treba to ze uz je mozno dat grafiku do jakehokoliv slotu PCIex,coz doted neslo vzhledem k tomu ze s sloty delily o linky v nepomeru. tato schopnost ale pada zapojenim SLI mustku, karty se prepnou na 8x.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:POZOR! Jestli si myslite ze s deskou ASUS SLI-32 pojedou obe karty ve SLI s 16x PCIExpress tak jste na velikem omylu!
Ono je přece jedno v jakém režimu jedou, podstatné je, že řada grafických věcí je v SLI 7800GTX o 10% rychlejší (pro single až o 20%) na Asus A8N32-SLI než na DFI SLI-DR (a Expert na tom bude identicky, má stejnej chipset jako SLI-DR). PRostě spousta výkonu "zadarmo" v ceně desky :-)

Jinak já se moc těším i na toto, 2x 16x PCIe a špičkovej layout:
http://www.msi.com.tw/html/newsrelease/ ... iamond.htm
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

radekhulan píše:
MK píše:Zas tak převratná deska to teda není, aby to ospravedlnilo tu cenu. Pasivní chlazení čipsetu a slušnej layout. Ostatní jsou jen drobnosti.
Jenže na layoutu použitelnost desky začíná a končí, na DFI SLI desky nevydáš dvě grafické karty s NV5 chladičem, takže je to zcela nahovno. DFI desky sice jdou taktovat, ale jinak mají nejhorší layout na světě, taky už jim to došlo, a nové Expert desky dělají mírně lépe. Jedinej kdo umí dělat layout pro SLI je Asus, zatím používám Asus A8N-SLI Premium, ale chystám se na A8N32-SLI a uvidíme rozdíl ve výkonu :-)

A8N32-SLI to natře DFI SLI-DR dle testů kdykoliv..
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=10
V tvém případě to chápu, ale třeba pro mě ten layout není zas tak moc důležitej.
Osobně bych do ní šel, kdyby s ní šlo taktovat jako s DFI. Trochu jsem vzhledem k 8fázovému napájení čekat pořádnou OC pecku. Bohužel pro svého mazlíka potřebuju alespoň 333x9 a víc a to s touto MB asi těžko.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“