zabezpečení wifi
Moderátor: Don
- marcos
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zabezpečení wifi
zdravim,chci se zeptat,mám doma wifi síť ale nemám jí zabezpečenou..vim že se to dá zašifrovat wep nebo wpa..ale chtěl jsem se zeptat,co když si na routeru zaškrtnu volbu,že si budu ručně zadávat MAC adresy karet který se mi budou připojovat do sítě..tak to to ani nemusim šifrovat,protože se mi na síť připojej jen ty karty kterejm já tam osobně zadám tu MAC adresu je to tak??nebo tohle jde nějak obejít?
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tj. to co jsem psal já, ale na druhou stranu je třeba říct že v domácích podmínkách:
1. rozhodně by Ti vadilo, kdyby se někdo připojil do Tvé sítě a využíval Tvouz konektivitu (tj. sosáš pomalej, atd.)
2. nemuselo by Ti to vadit kdyby si odposlech mail cos napsal kamošovi, zjistil žes něho hledal v googlu atd.
on i ten odposlech a následná filtrace chycených dat za účel zjištení něčeho zajímavého není žádná sranda a nic lehkého
1. rozhodně by Ti vadilo, kdyby se někdo připojil do Tvé sítě a využíval Tvouz konektivitu (tj. sosáš pomalej, atd.)
2. nemuselo by Ti to vadit kdyby si odposlech mail cos napsal kamošovi, zjistil žes něho hledal v googlu atd.
on i ten odposlech a následná filtrace chycených dat za účel zjištení něčeho zajímavého není žádná sranda a nic lehkého
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pr.skavka@seznam.cz
- Červená karta

-
Hmm.. S tema odposlechama... jde to nejak poznat, nejakym SW ze na me nekdo jede..??
Jinak muj wi-fi ISP na dotaz rekl, ze nepouzivaji sifrovani, tudiz i kdyz muj router to umi, asi to nezapnu, co..??
Jinak muj wi-fi ISP na dotaz rekl, ze nepouzivaji sifrovani, tudiz i kdyz muj router to umi, asi to nezapnu, co..??
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne čtv 22. pro 2005, 18:40, celkem upraveno 1 x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud to isp nepodporuje, tak si můžeš zapínat co chcešpr.skavka@seznam.cz píše:Hmm.. S tema odposlechama... jde to nejak poznat, nejakym SW ze na me nekdo jede..??
odposlech je z povahy věci pasivní, takže odposlech jako takový nepoznáš
to že někdo sedí ve Tvé síti pochopitelně poznat jde
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- marcos
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak jsem si to nastavil pomocí ty MAC adresy ale stejně to nějak nefunguje..kámoš normálně přišel s notebookem a připojil se mi na sít jako by se nic nedělo..takže je někde zrada..já si klidně zapnu šifrování můžu jak WEP tak WPA o to ani tak nejde..ale prej to trochu zpomaluje síť..a hlavně když mám integrovanej wifi adaptér v notebooku..tak kde se nastavuje to šifrování??rovnou ve windowsech??
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro